Hugo har världens sötaste lilla Kusin, en riktig liten gos tjej är hon. Vår allas lilla Svea:-)



Heeej raringar !!



Borde kanske egentligen ha bjudit er på de traditionella "året som gått" collage, men jag tror jag skippar det i år. Jag har nämligen lite drygt 50.000 bilder på datorn just nu, så ni får helt enkelt nöja er med bilder från våran "julafton" nr 2 :-)




Sötaste lilla Svea hade spring i benen h e l a kvällen, och Hugo lika så. Fram och tillbaka mellan Hugos rum och vardagsrummet, i alla fall tills dess att vi öppnade alla julklappar då satt dom stilla, i fem minuter ;-) sötnosarna.


Kusinerna leker inne på Hugos rum. Nästa julafton är det fyra kusiner med full rulle på hihi :-)


Då har vi kommit fram till årets sista dag. Känns helt overkligen (!!) redan nyårsafton. Tycker år 2011 har gått otroligt fort, förstår inte riktigt vart det tog vägen ??? Får nog kika igenom alla mina 50.000 bilder från åren som gått någon dag :-)

Om en liten stund ska pappa J och de stora grabbarna bege sig ut på lite äventyr, våran lille grabb får stanna hemma med mamma, vilket inte är populärt när storebröderna är här. På tal om populär, det fick jag känna på igår kväll efter middagen,

då Hugo säger  - Tack för maten,
och jag svarar - Varsågod lille gubben.

- Nej, jag pratar inte med dig mamma.
- Tack för maten Filis. Min lille buse !

Nu ska jag sätta fart här hemma och förbereda inför eftermiddagen & kvällen. Idag kommer även våra underbara vänner hem från Indien - Goa. Som vi har längatat !!!


Och ifall vi inte ses senare...

Gott Nytt År !!!






Tapas till nyår


Hmm, och så var de där med nyårsmat. Alltid samma fråga varje år, vad ska vi äta !?? Och inte är det lätt att fundera ut något som ska passa alla, stora som små ;-) Kommer inte ens ihåg vad vi åt förra året så vill ja få reda på de måste jag nog leta i bildarkivet...

Denna nyårsafton funderar vi faktiskt på att ha en liten tapasbufé, då borde i alla fall alla kunna hitta något som passar just dom, eller vad tror ni??? Jag tycker det låter super gott !!!

Om en liten stund ska vi fira "julafton nr 3" här hemma tillsammans med Hugos stortebröder
Filip och Melvin. Sen
blir det nog full rulle här hemma skulle jag gissa på :-)

Dags att göra sig en stor latte tror jag innan mitt gäng med grabbar kommer hem..


På återseende

KRAM J




Hugo igår kväll när vi mumsade på lite jordgubbar :-)


En liten uppdatering..


Aningen glest ibland inläggen just nu eller vad tycker ni !?? Tycker dagarna bara rusar förbi och jag försöker spendera så mycket som möjligt av denna lediga tid tillsammans med mina nära och kära, hur mycket ledig tid man nu har som studerande (ingen??).

Idag har vi haft en jätte msyig dag här hemma. Hugo och jag tog oss en lååång sovmorgon efter en ganska så stökig natt, då Hugo har vaknat av mardrömmar ett x-antal gånger, lille gubben. Vid lunchtid kom vi iallafall ur morgonrockarna. Har en liten kille som bara Ä L S K A R att ligga och titta på barnprogram i mamma och pappas säng och skullle nog gärna legat där hela dagen om han fick :-)

På eftermiddagskvisten for pappa J iväg mot värmland för att hämta våra grannars hundar"Izy" & "Chili" som vi ska vara hundvakt åt några dagar tills de behagar komma hem från Goa ;-) (vet att ni kikar in här lite då och då våra fina vänner, hoppas ni har det bra i värmen. Vi saknar er här hemma !)

Kvällen har vi spenderat tillsammans med mormor, morbror Joel och hans fru Elin, morbror Jakob och så lilla kusin Svea. Full rulle med andra ord !!!


Dags att slå sig ner i soffan en stund

På återseende imorgon igen.

KRAM J




Hugo öppnar julklappar tidigt på julaftonsmorgon.


Heeej raringar !!!


Här springer mellandagarna iväg som bara den, hinner knappt med. Gårdagen spenderade vi med att shoppa stora delar av dagen, och det var vi inte ensamma om att göra vill jag lova ;-)

Jag shoppade dock inget speciellt åt mig denna gången, av någon anledning !!? brukar mest vara Hugo och inreding som kommer i första hand  när jag shoppar :-)



Tänk att julafton redan är slut för denna gången, känns både skönt och tråkigt på samma gång. Men nu går vi i alla fall åt ljusare tider....


Kvällen igår spenderade jag med att plugga, och det är precis vad jag ska sätta igång med om en liten stund igen, men nu återstår det bara att göra färdigt uppsatsen i barnssynutveckling då jag blev klar med laborationsrapporten igår !!!! :-)


Mamma och son.


Pappa J och Hugo är just nu iväg på lite äventyr så att mamma i familjen ska kunna plugga och det är nog bäst att jag sätter igång med de bums !!, man får passa på när tillefälle ges, vilket inte är allt för ofta när man annars har en liten 3-åring runt benen :-)


På återseende

KRAM J




Detta är vad jag har att "bjuda på" denna annandagjul. Plugg, plugg och återigen plugg.


En liten uppdatering


Just nu känns det som om jag drunknar i labbrapportet och uppsatser åt både höger och vänster, jösses så mycket det är. Och som om det inte vore nog med allt detta är det bara cirka tre veckor kvar till tenta nr 2,
H J Ä L P !!!!

Men nu ska jag inte tråka ut er allt för mycket med mina studier ;-) har i alla fall hunnit med lite annat denna annandagjul än bara plugg. Eftermiddagen spenderade vi med att mysa, fika, byta julklappar och bara vara hemma hos bästa morfar ! Tusen tack för alla fina klappar.

Väl hemma igen blev det bad för Hugo och sedan lite "bygga lego" innan det var dags för sängen. Så nu ska jag slå mig ner i soffan en stund innan det är dags för sängen för mig med !


Natti Natti




Hugo öppnar julklappar framför julgranen tidigt på julaftons morgon :-)


Heej raringar !!


Då börjar även Juldagen gå mot sitt slut. När jag var liten tyckte jag inte alls om Juldagen, det var ju en dag man skulle ta det lugnt och helst inte göra någonting alls och hur kul är det när man är barn ??? :-)

Nu däremot måste jag nog erkänna att det där med Juldagen är ju rätt skönt (!) bara ta det lugnt, titta på mysiga julfilmer tillsammans med familjen, äta massa julgodis och leka tillsammans med Hugo, M Y S !




Och det är precis vad vi pysslat med här hemma precis H E L A dagen, bara gått omkring och myst, ätit gott och lekt en massa :-) Hoppas även ni har haft en riktigt mysig Juldag tillsammans med nära & kära ?

Nu: Pågår bus i vardagsrummet hör jag, och det vill jag ju inte missa... 


På återseende imorgon igen


KRAM J




Bilder från sent igår kväll. Julklapparna är inslagna och granen är vackrare än nånsin.


God Jul


Passar på att kika in en kort stund och önska er en riktigt  God Jul. Här hemma har vi precis haft lite julklappsöppning och Hugo leker nu för fulla muggar med alla julklapparna :-)

Om en liten stund kommer mormor och morbror Jakob hem till oss och senare ikväll kommer även morfar hit. Tanken var att vi egentligen skulle vara hemma hos morbror Joel och min svägerska Elin och fira jul, tyvärr mår inte Elin något bra och måste vila sig och "lilla" magen. Tänker på er och önskar ni kunde varit här idag !


En liten glimt från soffan i vardagsrummet. Tror nog att denna julgranen är det finaste julgranen vi haft och så är det ju Hugo som valt den med, min lille älskling.


Nu måste jag ta och göra iordning mig, bara jag som inte är färdig ännu verkar det som :-)


Hoppas ni får en underbar jul

Många kramar Julia



 
Igår åkte vinterdäcken på på vagnen här hemma, dom behövs dock i n t e nu kan jag lova. Bilderna ovanför är tagna så sent som igår och idag finns det inte en snöflinga kvar på marken...
 
 
Dan före dopparedan
 
 
Här finns det knappt tid för att slå sig ner framför laptopen. Julskinkan står i ugnen och janssons frestelse förbereds, dock inte av mig :-) Jag har istället roat mig med att slå in julklappar! Men nu är det bara Hugos kvar som ska slås in och det kan jag ju inte riktigt göra än, eftersom han fortfarande är vaken.
 
Tidigare idag var Joacim och jag och handlade julmaten tills imorgon och det var vi inte ensamma om kan jag berätta, jösses så mycket folk (!!) Hugo tillbringade dock sin förmiddag/eftermiddag hemma hos mormor och bakade lussekatter medan mamma och pappa handlade, tusen tack kära mamma !!
 
Nej, nu har jag inte tid att sitta här längre tyvärr :-) det pågår visst filmmys framför "Det regnar köttbullar" inne i vardagsrummet och mamma ska så klart vara med !
 
 
Tittar in imorgon och önskar er en god jul...
 




Som ni ser, Hugo Ä L S K A R att vara i pulkabacken och skulle nog kunna spendera hur många timmar som helst där :-)


En liten uppdatering...


Nu har jag städat precis överallt här hemma och det doftar maison belle (christmas clean) så det står härliga till :-) Hugo har precis gått och lagt sig och (hur han nu klarade av att vara vaken så här länge !?!?) snart ska Joacim och jag titta på en film och dricka lite gott julte, mys !!

Imorgon är det upp tidigt tidigt dom gäller. Hugo ska spendera förmiddagen hemma hos mormor medan mamma och pappa åker och fixar med det sista inför julafton ! tänkt imorgon är det dan före doppare dan....


Sov så gott



 
En bild på mamma Julia uppe i pulkabacken, och allra längst ner går mina killar :-)



Heej raringar !!!
 
 
Idag har vi varit ute nästan hela dagen, eller i alla fall Hugo och jag. I förmiddags tog vi oss en pormenad till mitt jobb och hälsade på. Kan inte ens minnas när jag var där sist så det var riktigt kul att träffa alla (eller nästan alla) arbetskamrater igen :-)

Efter det lilla besöket på jobbet begav vi oss hemåt för att byta om till varma(re) kläder sedan bar det iväg mot pulkaåkningÅnnaboda tillsammans med morbror Jakob och pappa J :-) 
Hela sju personer var vi i den S T O R A pulkabacken tidigare idag, perfekt dag för att åka pulka på med andra ord :-)


Hugo tyckte det var såå kul att åka pulka, eller egentligen var det inte pulka vi åkte men jag vet i skjutton vad man kallar det han åkte på och jag ger mig nog inte på att försöka förklara heller. Får visa er i något annat inlägg helt enkelt ;-) kanske till och med lägger upp en liten filmsnutt där Hugo åker i backen...

Nu ska jag fortsätta att mysa med mina killar här hemma. Glöggen står på sprisen och Hugo ligger i soffan och knaprar på pepparkakorna, så om jag vill ha någon pepparkaka till glöggen är det nog bäst att jag kilar ut till honom nu :-)
 

På återseende

KRAM J




I eftermiddags när mina killar kom hade dom med sig en liten present till mig :)


Tittar in en liten stund....


Dagarna bara springer iväg, och det är knappt så jag hinner med. Denna onsdag har jag varit uppe sen 05.45 och ändå känns det som om jag precis gått upp, var tog dagen vägen ???

Idag har jag spenderat hela förmiddagen på universitetet och tagit en massa EKG och blodtryck. Var riktigt länge sedan jag tog mitt blodtryck vill jag lova och jag blev faktiskt possitivt överraskad, 120/60, kan ju knappast bli bättre?? weeei ;-) (trodde jag skulle ha betydligt högre blodtryck med tanken på att det är julafton om bara två dagar!!!)


Denna var det som gjömde sig i påsen, och doften Christmas Cupcake !! Mumms sååå gott det doftar. Nästan så jag skulle kunna smita in i köket och hämta en sked och karva lite med ;-)



Nu ska jag ta tag i lite plugg här hemma sen får det bli en liten liten kopp med glögg och efter de är det nog dags för sängen. Imorgon är det upp tidigt igen som gäller...


Sov gott tjejer !!

Kramar Julia




En trött Hugo i lördags, så trött att man somnat på mattan i vardagsrummet :-)


Heelloo sweethearts !!!


Idag har vi haft en ledig dag här hemma Hugo och jag och vi har bara tagit det lugnt precis hela dagen. Inget stress och inga måsten, riktigt skönt :-)

Tidigare ikväll fick det dock bli en sväng till gallerian utanför stan för inhandling av en ny julgransfot ! Det var ju som sagt ett tag sedan vi hade gran inomhus sist så den julgransfoten tror jag har rykt i någon förrådsrensning för en tid sen.




Granen har dock inte fått komma in ännu, det får nog vänta tills imorgon. När jag var liten satte alltid mamma och pappa uppp granen dagen före julafton när vi barn låg och sov, och så på julaftons morgon stod den där vacker och grann :-) Mys !

Nu ska vi snart äta middag här hemma, sen så ska jag förbereda mig inför morgondagens EKG-laboration, spännande spännade !!


På återseende imorgon

KRAM J




Lite mer julsaker har kommit upp här hemma under helgen som va.


Heej raringar !!



Idag har jag verkligen längtat efter att dagen skulle ta slut så fort som möjligt. Har haft fullt upp precis hela dagen har dock inget spännande att bjuda på, utan spenderade precis hela denna måndag på universitetet och pysslade med sånt som respirations laboration och seminarium. Men nu är det äääntligen kväll och nu ska det bara mysas !!! :-)



Är inte så jätte mycket för att "julpynta" med en massa tomat med röda luvor. Håller mig till det lite mer diskreta juldekorationer. (Den vita hjorten från House doctor är köpt på PUB i Stockholm, har tyvärr inte hittat något ställe där man kan klicka hem den ifrån på nätet, någon av er som vet ??? )



Nu har Hugo intagit soffan och en stor skål med pepparkakor (?) som är favoriten just nu, är ju i och för sig inte helt tokigt, med tanken på hans mage kan han nog behöva äta ett gäng :-)


Ska nog ta mig en pepparkaka jag med och en liten kopp med glögg också. Älskar verkligen glögg. Den sprinder en underbar doft och en härlig julkänsla och så är det ju så klart underbart gott med ;-)



Önskar er en fortsatt mysig kväll

KRAM J






Välkommen fjärde advent


Visst känns det ändå lite mysig, bara sex dagar kvar till julafton. Tyvärr vaknade vi dock inte upp till en vit fjärde advent men det verkar som om chanserna till snö inte är helt omöjlig, i alla fall om man ska våga lita på smhi vill säga ;-)

Här hemma startade vi dagen med en lååång sovmorgon vilket passade perfekt för mamma i familjen med tanken på att jag knappt sov något alls natten till igår :-)




Nu är alla ljusen tända..



Om en liten stund ska jag sätta igång och julstäda lite här hemma för det vill jag inte hålla på med i veckan (!) Då ska julgranen få komma in i värmen, julklapparna ska slås in, lussekatter och julgodis ska bakas och när allt de är gjort borde vi ha hittat den där borttappade julkänslan också, eller?? ;-)

Dags att sätta fart...


På återseende raringar !!

KRAM J








Hade nästan helt glömt bort att det bara är en vecka kvar till julafton. Den svåraste utmaningen denna julen blir nog att finna julstämningen ! Gräset utanför fönstret är ju för skjutton  g r ö n t !!!

Här om dagen tog vi i allafall fram lite mer julpynt och om några dagar ska vi äääntligen klä granen, som jag längtat, har nog längtat lika mycket som Hugo till och med :-)


Som ni vet är jag en person som har lite svårt för det här med höst och vinter, kyla och mörker. Men det finns en sak som jag faktiskt gillar, att man kan tända massor av ljus !


Nu har jag precis pluggat färdigt med det jag skulle göra för i kväll, imorgon är det nya tag som gäller :-) för nu har det blivit dags för en viss liten Hugo att hoppa i säng, sen är det nog dags för mig att slå mig ner i soffan med en kopp med glögg, Mums !!


På återseende imorgon igen

KRAM J



RSS 2.0