Tidigare ikväll. Njuter av en glass i kvällssolen, älskar sena sommarkvällar...

Idag har vi haft full rulle här hemma nästan hela dagen och kvällen med för den delen. Idag har nämligen Hugos kompis Sarah och hennes lillasyster Maja varit här och lekt med oss. Hugo och Sarah har badat ett x-antal gånger i poolen på baksidan, även lilla Maja stod brevid och skvätte vatten :) Vi mammor passade på att njuta i solen och jobba lite på brännan...

Efter en massa badande och lekande fick det bli en liten fikapaus med glass & jordgubbar för barnen samt latte & en liten chokladkaka till oss mammor. Mums !! Blev dock en kort paus sedan var det full rulle igen i några timmar till :)

Men man blir trött av att hålla igång en hel dag och nu sover vår lille prins gott i sin säng. Hugo sover som ni vet i eget rum sen en tid tillbaka och det går hur bra som helst. Först läser vi bok och dricker lite välling sedan pratar vi en stund om vad vi gjort idag och vad vi ska göra imorgon, sedan blir det tandborstning och sen är det dags för Hugo att krypa ner i sängen. Lite godnatt pussar och kramar sedan går vi ut och låter dörren vara öppen en liten bit tills Hugo har somnat, vilket i dag tog ungefär 10 minuter :)

Nu har det blivit dags för mamma med att säga godnatt!
Ska dock inte gå och lägga mig riktigt än. Min svarta solstol på framsidan, en bra tidning och en kall öl väntar på mig...

På återseende.




Inte lätt att få en jämn och fin solbränna när man har en liten prins som hela tiden vill vara
där mamma är :)


Leker med vattnet (och mamma passar på att sola).


Usch så kallt det såg ut att vara i vattnet på detta kort, men det kan jag berätta att det INTE var. Det var nämligen 24 grader varmt i sjön idag. Me like !!!







Gårdagens utflykt tog oss till vårat underbara lilla smultronställe som ligger några mil från där vi bor. Det är en alldels lagom liten strand precis intill sjön hjälmaren och det bästa med just denna lilla strand är att det är nästan ingen som hittar dit, perfekt!!

Innan vi begav oss mot stranden stannade vi till en snabbis i stan för att hämta upp morbror Jakob som mer än gärna ville följa med till smultronstället och njuta av sol & bad. Min bror Joel och hans fru Elin var också där på en och badade med lilla Svea.

Kring lunchtid dök även våra kära grannar Hasse & Sussie upp "Hugos Alice" var så klart också med samt Alice kompis Lollo. Kort sagt hade vi en helt fantastisk dag igår, skulle gärna önska att alla dagar var precis som denna. Älskar svensk sommar !!

Nu: Dags att njuta av en latte under parasollet på framsidan.



Psst, njut av värmen idag tjejer. Men vet aldrig
hur länge den varar...











En kort liten uppdatering:

Precis vaknat upp till ännu en fantastiskt morgon. Tidigt tidigt hade jag satt iphonen på väckning. En viss liten Hugo var inte alls sugen på att gå upp. Vår lille kille älskar att ta sovmorgon, men det har ni kanske redan räknat ut :)

Så jag passade istället på att förbereda allt inför dagen. Packa, göra matsäck, ladda upp med vätska (i massor) samt läsa tidningen och dricka en latte. En bra start på dagen med andra ord.

Nu är dock hela familjen vaken och vi ska straxt bege oss iväg på en liten tripp!


Önskar er en fin dag!

På återseende.







Tror inte att jag behöver skriva så mycket om vad vi gjort idag, en bild säger mer än tusen ord, eller hur var det? En sak är säker och det är att Hugo har badat massor och mamma har sooolat massor precis hela eftermiddagen!!


I förmiddags fick det bli en sväng upp på stan för att uträtta lite ärenden. Efter att mamma och pappas ärenden var klara var det Hugos tur att uträtta sitt, nämligen att köpa en ny keps och det lyckades han alldeles utmärkt med.

Efter våran sväng på stan hann klockan bli lunch så det fick bli en sväng förbi Hugos favorit nr 1 (Mcd & Happy Meal) lunchen åt vi sedan nedanför karlslunds herrgård "mitt i kryddträdgården", kan det vara mer än underbart med sommar?? Love it!

Nu ska jag krypa upp i soffan en liten stund.
Sedan väntar sängen för även imorgon ska vi iväg tidigt, tidigt...


På återseende.

/Kram Julia








'











Kort sammanfattning av dagen: Solat, badat, lekt i poolen, plockat smultron, ätit massor av jordgubbar, åkt rutschkana, cyklat och njutit av en super god middag tillsammans med min fina familj. Men andra ord, en underbar måndag...


Vilken fantastisk dag. Jag njuter verkligen till MAX av den härliga sommarvärmen som äntligen kommit tillbaka. Tror inte jag varit inomhus mer än cirka 30 minuter idag och då har jag hämtat glass i frysen, fyllt på tillbringaren med vatten och saft svarat en eller två gånger i telefonen...

Har minsann hört att även morgondagen bjuder på världens bästa semesterväder!!! Klockan är ställd och i den här familjen ska vi upp med tuppen! Love it!!!

Nu ska jag snart lägga huvudet på kudden så man orkar upp.
God natt på er raringar.


/Kram Julia





"God Morgon"



Idag vaknade vi upp till strålande sol och en underbar värme. Så denna måndag kommer jag inte spendera många timmar inomhus. Har precis njutit av en lätt frukost och en stor latte under parasollet på framsidan, såå skönt!

Hugo far omkring på sin "bobbycar" i full fart här hemma och njuter av det fina vädret han med. Tror minsann att det är dags att leta fram en glass ur frysen snart :)

Senare i eftermiddag ska vi bege oss iväg på en liten utflykt som bland annat kommer innehålla bad, perfekt med tanken på vädret!!


Nej ut och njut i solen raringar!!

Vi ses senare...




/Kram Julia





 
 
Här kommer en liten tjuvtitt på våran lilla "myshörna" här hemma. Nu börjar framsida äntligen bli färdig. Från början va det tänkt att vi skulle han vita solstolar i trä som jag tittat ut på Plantagen samt ett vitt parasoll, men stolarna var tyvärr inte lika fina i verkligheten som de var på bild. Så vi körde på svart istället! Nu fattas det bara ett litet bord, men det kan ju inte vara så svårt att hitta...!?
 
Denna söndag har vi mest fixat och donat på hemmaplan. Hugo har gungat, grävt i sandlådan och åkt rutchkana i lekparken, mamma i familjen har grejat i trädgården och pappa J har mekat bil (dock inte våran för ovanlighetesskull).
 
För några timmar sedan var det en liten kille här hemma som ville gå och lägga sig. Kors i taket! (Klockan var nämligen bara 19.20) sagt och gjort. En saga och en välling senare sov han som en liten prins!
 
 
Nu ska jag ta och avrunda detta inlägg. För om en liten stund ska vi sätta oss på altanen och äta middag. På menyn idag: Hjälmargös, färskpotatis och en smörsås med vitt vin. Så gott !

 

På återseende imorgon.








Oj vad fort denna dagen gick. Känns som om man knappt hann upp innan den tog slut, kanske beror på att vi inte gick upp särskilt tidigt idag? Nog om detta...

I eftermiddags åkte Hugo och jag iväg på en liten utflykt tillsammans med Alice. Hugo blev såå glad när "hans Alice" plingade på dörren straxt innan vi skulle åka och berättade att hon skulle följa med oss :)

Så fort allt var packat (filt, kakor, saft och glasspeng) hoppade vi upp på cyklarna och trampade iväg. Blev riktigt förvånad av hur varmt det trots allt var ute. Var nämligen riktigt kyligt tidigare idag.

Inte alls lång från där vi bor ligger ett litet mysigt ställe vid namn "Hästhagen", det är så vacker omgivning och jag verkligen älskar att bara cykla omkring just där. Inte förens efter nästan 2 ½ timme begav vi oss tillbaka hem igen. Tack Alice för en jätte mysig eftermiddag.




/Kram Julia




Och så vår midsommarafton över för denna gång....




Vi har haft en helt underbar midsommar med nära och kära, massor av god mat, mycket skratt och ett fantastiskt väder (stundtals, men det hör ju till)

På vår midsommarbuffé hitta man allt från Hasses super goda köttbullar och svampomelett till Osmos egen gravad lax så fantastiskt gott. Mormors vegetariska grönsakspaj och J's crostini med laxröra, mm så gott!!

Till kaffet, sist men inte minst mina små bärbakelser..

Idag tog vi oss en rejäl sovmorgon och startade inte dagens förens en bra bit över 11, me like!! (Hugo sov nämligen middag en stund igår och somnade inte förens vid 23-tiden, därav den lååånga sovmorgonen.)

För en stund sedan begav sig pappa J iväg för att flugfiska och blir nog borta ett antal timmar. Jag och Hugo har än så länge bara varit hemma och tagit det lugnt. Just nu äts det ostbågar framför "Nils karlsson Pyssling", men om en liten stund ska även vi bege oss ut på äventyr..



Önskar er en fortsatt fin midsommardag.








Äntligen äntligen är det midsommar. Jag älskar verkligen midsommarafton. Värmen, grönskan, glädjen, nära & kära, midsommarstången och fram för allt sommar. Så underbart.

Idag är vi uppe tidigt här hemma och med tanken på hur mer än gärna Hugo tar sovmorgon så var det säkrast att ställa klockan. Redan vid 08.30 ringde det för väckning. Upp och iväg. För om en liten stund ska vi inhandla det sista inför kvällen.

Senare i eftermiddag kommer våra kära vänner Hasse och Sussie och så Hugos favorit, söta Alice så klart. Även mormor, morbror Jakob och vår vän Osmo kommer också hit för att fira midsommarafton tillsammans med oss. Nu ska jag slänga i mig en stor latte, sedan bär det iväg!






Igår eftermiddag åkte vi en liten sväng till gulliga "Blomstermarken" som ligger en bit utanför stan. Denna gången var jag på jakt efter nya vita mårbacka pelargon till köket.

En Hugo på vift...

Letar vidare efter de perfekta pelargonerna samtidigt som jag rättar till väskan lite :)


Välkommen torsdag !!!



Tänkt att det redan är dan före midsommarafton idag och vi har såå mycket att ordna med idag. And i love it!! Jag har bestämt mig för att göra bakelser till morgondagen och måste iväg och inhandla lite ingredienser. Vi ska bland annat åka iväg en sväng till en liten bondgård som ligger en liten bit utanför stan. På denna lilla bondgård säljer dom nämligen super färska ägg och det vill ja ju såklart ha till mina bakverk.

Innan vi beger oss iväg ska jag fortsätta en stund med de lilla projekt som jag påbörjade igår. Det är dock inget stort projekt denna gång vill jag lova, håller på och målar om en antik stol från den gräsliga färgen brunt till vitt. Den kommer bli såå fin när den blir färdig. Dags att sätta igång...


Önskar er en fin dag.

På återseende.









God kväll onsdag


Nu tar vi kväll här hemma och jag ska alldels snart krypa upp i soffan tillsmmans med mannen i mitt liv. Egentligen skulle jag vilja titta på serien "Livet på bb" men eftersom J vägrar att se just de programmet får jag snällt spela in det och titta imorgon istället :)

Tråkigt nog finns det inte spciellt mycket att titta på denna onsdagskväll så det lutar nog åt att vi ser en film. Men innan dess ska jag lägga mig i ett bad och smörja in ansiktet med Lancomes "Pure Empreinte", vardagslyx det är jag värd!


Önskar er en fortsatt mysig onsdagskväll.
Ses imorgon.

/Kramar Julia


RSS 2.0