Heellooo

Här har vi haft strålande vackert väder precis hela dagen, bortsett från att det blåser en hel del här på Rhodos, men av någon anledning verkar det blåsa som mest en stund på eftermiddagen och då kan det vara riktigt skönt att det blåser lite.

Idag var vi uppe med tuppen, svensk tid vaknade vi redan vid 7-tiden men grekisk tid klockan 08.00, men trots att man ska flytta fram klockan en timma så går jag fortfarande efter svensk tid, känns lite onödigt att tänka grekisk tid på något sätt, en timma hit eller dit gör inte så stor skillnad ;)




Efter frukosten gick vi till en närliggande busshållsplats och tog bussen in till Rhodos stad där vi sedan strosade runt några timmar, dock mestadels i den gamla delen av Rhodos. Något jag verkligen fascinerades av var de runda fina gatustenarna som fanns precis över allt där vi gick, dessa gatustenar är nämligen hämtade ur medelhavet och ditlagda för många många år sedan.


Nu ska vi ta och göra inordning oss här för att gå ner och äta i en av hotellets restauranger. Maten är helt fantastisk här, åtminstone om man gillar grekisk mat, och det gör jag !!!



Ses imorgon igen !!

Kraam Julia







Heej raringar !!


Igår kväll landade vi på Rhodos jag och min kära mor. Här ligger vi en timme före svensk tid så klockan var redan 20.45 när vi landade och med andra ord kolsvart ute :) Så det kändes lite märkligt att komma till hotellt utan att kunna checka av området. Vi fick istället ta oss en liten drink nere i lobbyn sedan upp till rummet ta en dusch och sova, trots att flygresan inte var särskilt lång så var vi ändå jätte trötta :) 





Idag har vi varit inne i Ixos och tittat runt, det var snabbt gjort och fanns inte så mycket att titta på just, så imorgon förmiddag tar vi en buss in till Rhdos stad och strosar omkring och eftermiddagen spenderar vi nog i varsin solstol vid poolen eller vid havet :)

Temperaturen i havet ligger på ungefär 20-22 grader, aningens kallt för min del ;) så det får nog bli ett dopp eller två i poolen istället !

Nu är klockan snart 23.00 här och vi ska upp tiiiidigt imorgon så nu ska jag krypa ner i sängen och läsa några rader ur " Mitt perfekta liv" av Sarah Dessen.



På återseende

Kraam Julia




Denna goding kom min J hem med igår eftermiddag, mums så god den var och att det dessutom var en kall latte passade perfekt i värmen...


En kall latte i solen


Måste bara kika in och tipa er kaffeälskare där ute om en super god latte, en riktigt "sommardrink" och dessutom sådär lagom söt !! :) 

Sådär, nu är allt färdigpackat här hemma och jag har gosat massor massor massor med min älskade lille Hugo och med min J också så klart ;) så nu är jag väl snart redo att ge mig iväg...

Nu: Dags att packa in alla väskor i bilen och bege sig mot flygplatsen då ! :)


Ha en fortsatt fin morsdag

Kraam Julia




Dessa härliga liljekonvaljer fick jag förra året på morsdag. Jag älskar liljekonvaljer och har även denna morsdag en bukett med denna vackra blomma här hemma !


God morgon !!


Idag är det morsdag men även "resedag" för mig och min mor, för idag ska vi nämligen bege oss till Rhodos. Var nog hundra år sedan jag hade så mycket blandade känslor inom mig. Känns så himla konstigt att jag ska vara ifrån mina killar i en hel vecka (!!) samtidigt som det så klart ska bli jätte mysigt att bara vara med min lilla mamma i en hel vecka, ett minne jag kan bära med mig resten av  mitt liv.

Oj vad klockan är mycket, känns som om jag inte får något gjort denna förmiddag trots att jag har en hel del att stå i, tur att jag lyckades packa det mesta igår kväll :)

Got to go, hoppas vi ses senare i veckan !!

P.s Önskar er alla mammor där ute en riktigt fin morsdag :)




Här hemma är det just nu väldigt många nyanser av rosa och lila, iallafall i köket. Inte riktigt likt mig men väldigt uppiggande så här på våren/försommaren


God morgon torsdag !!


Just nu doftar det underbart i vårt kök av mitt stora fång med syrener som står placerade på köskbordet, syrener är för mig något som jag förknippar med s o m m a r !!!

Finns inget somrigare än att känna doften av, sommarblom. Äppelträden står i blom, syrenerna blommar, häggen har slagit ut och liljekonvaljerna börjar sakta men säkert även dom att slå ut

Om en stund ska jag slå mig ner och bläddra lite i nya mama som nog förresten inte är så ny längre men jag har helt enkelt inte haft tid att kolla igenom den ännu, så det ska jag passa på att göra nu !!


Latte + solstol + mama = Vardagslyx





Här kommer jag ligga nästa vecka och njuta av solen och en bra bok !!


Heej i värmen !!!


Vilken värmebölja vi fått över Sverige, visst är det underbart!!?? Jag älskar't ;) har spenderat några timmar i solen även denna dag, men vågar inte bränna upp mig så det har fått bli med solskyddsfaktor 30 !!

Om en liten stund får det nog bli en sväng till affären för att köpa lite glass, Hugo har önskat sig isglass och det kan nog behövas i den här värmen :)





Känns lite overkligt att jag ska åka iväg på semester en hel vecka utan J och Hugo, har nog inte riktigt förstott de ännu, och jag gissar på att jag nog förmodligen inte förstår det heller förens jag sitter på flygplanet...


Nu ropar Hugo inne från vardagsrummet, så nu är det bäst att jag sätter fart här hemma. Dags att hoppa ur bikinin och ner i ett par shorts!! ;)


Ser inte helt fel ut att ta sig ett dopp i den här poolen ;)


Önskar er en fortsatt härlig onsdag !!

Kraam Julia




Hugo i fredags kollar in fontänen vid järntorgret inne i stan.


Heelloooo sweeties !!!


Blev en ledig tisdag här hemma för oss då tanken egentligen var att jag skulle träffa ett par i min klass och förebereda inför det examinerande seminariet på torsdag, vi bestämde dock igår kväll att vi skulle ses på onsdag istället.

Så om en liten stund ska Hugo och jag bege oss in till mormor och då ska vi så klart stanna till vid den stora fontänen och titta på vattnet!! :)


Tror minsann att någon är lite sugen på att springa in bland allt vatten i fontänen !! :)


Så nu ska jag ge upp solandet för idag och ta och göra iordning mig lite, sen bär det av mot stan :) frågan är bara om man ska ta  shorts eller jeans på sig ???


Önskar er en härlig och solig tisdag !!

Kraam Julia






Heej raringar !!


Wow vilket väder vi haft idag, helt underbart !! Förmiddagen spenderade jag på baksidan av vårat lilla radhus i en av solstolarna, så nu är jag alldeles rödmosig om kinderna ;)

På eftermiddagen tog vi oss en lite cykelutflykt. Först cyklade vi till "Hästhagen", matade ankorna och åt en glass, när vi hade gjort de cyklade vi vidare till vårat lilla favorit ställe, nämligen Karlslund där vi fikade på saft kaffe och bulle ! :) en riktig mysig eftermiddag har vi haft, precis som det ska vara så här på våren försommaren.




När vi hade fikat färdig kom det en hel ridklass som Hugo bara var tvungen att springa fram och titta på, spännande med dom stora hästarna så klart ;)

Nu ska jag snart ta på mig joggigbyxor och joggingskor och ge mig ut på en liten runda. Har nämligen sprungit en hel del den senaste månaden och först nu börjar det kännas riktigt skönt !! Tror minsann att jobbigskorna får hänga med till Rhodos nästa vecka! ;)


På återseende

KRAM J




Fullt ös, Melvin till höger i bild med svart hjälm och svartröd tröja !!!


Heja Black Knights !!!


Igår var vi hela familjen och hejade på Hugos storebror Melvin som spelade sin första match i amerikansk fotboll, var riktigt kul (trots att en annan inte är sådär jätte insatt vad det gäller regler) Nu ser vi fram emot nästa match här hemma!! :)


Även Hugos morbröder Jakob och Joel med familj var med och tittade när Melvin spelade sin första match !! :)


I lördags ade vi dessutom toppen väder här i örebro (precis som vi haft idag med) så efter matchen passade vi på att stanna kvar en stund och njuta av solen medan barnen lekte, Melvins hemmaplan ligger nämligen vid ett litet ställe som heter "Hästhagen" och där kan man bland annat hyra kanoter, spela minigolf köpa glass eller bara går ner till vattnet och den lilla lekplatsen med en picknickkorg och bara umgås :)


Vår tuffa Melvin !!!

Även idag har vi umgåtts med nära och kära precis hela dagen då mormor, morbror Jakob, morbor Joel och hans fru Elin och så alla kusinerna och "Hugos Alice"  varit här och grillat, spelat fotboll, lekt i gräset, kastat boll i massor !!! Så mysigt :)

Så nu är vi helt slut allihop här hemma och Hugo sover sen flera timmar tillbaka, vilket det snart blivit dags för hans mamma att också göra  ;)


Så, Sov så gott raringar

vi ses imorgon igen

Kraam Julia




Mor och son i vårsolen


Helllooo sweethearts !!!


Visst är det skööönt med freeedag, och helgen ska dessutom bjuda på soligt och vackert väder med, kan inte bli bättre :) Denna fredag startade vi med shoppingrunda och lunch på stan tillsammans med mormor, och som avslut fick det bli en glass i solen vid slottet.




Just nu pågår det fredagsmys här hemma för fulla muggar :) Hugos storebröder Filip och Melvin är hos oss denna helgen och lillebror har längtat sååå mycket efter dom!! rikgit sött att höra honom berätta för dom hur mycket han äääälskar dom och att han saknat dom så mycket :)

Tidigare ikväll medan grabbarna grus spelade x-box/iphone/wii passade jag och J på att fixa ordning lite i trädgården, i våran lilla trädgård borde jag nog även tillägga ;) så nu är gräset klippt och häcken och mina pioner har fått ny jord √

Nu: Dags för att njuta av ett glas rött och bläddra i lite inredningstidningar ;)


Önskar er en riktigt härlig fredagskväll

Kraam Julia




Bilder från gårdagens tacokväll med bästa Sara och hennes Nino !! :) Personligen tycker jag nog att tacokvällar passr bättre in mitt i veckan, smidigt och enkelt att laga iordning !


Välkommen efterlängtade tisdagskväll


Då var det näst sista seminariet avklarat för min del √ såå skönt. Nu återstår det bara ett examinderande seminarium sen så är det äntligen, äntligen dags för ledighet och semester ! :)

På tal om semester så börjar den närma sig med stormsteg (!!) kan inte riktigt förstå att jag om 1 ½ vecka kommer sitta på ett plan på väg ner till varma soliga Rhodos, lovely!! 

Om en liten stund ska jag ta tag i lite läsning här hemma, men innan dess ska jag bada en febrig liten Hugo. Imorse hade vi nämligen en liten kille som vakna med feber här hemma, så det har varit en minst sagt lugn dag för pappa J och Hugo, och imorgon kommer mormor hit och tar hand om våran lille sjukling. Tusen tack kära mamma !! 

Nu: Latte dags för mamma (om jag ska orka vara vaken mer än en timme till) och bad för Hugo :)


På återseende

Kraam Julia




Här om dagen när vi kom hem från dagis hörde jag Hugo ropa från sitt rum, - kom och titta mamma det är massor massor maaaasor med vatten här ute !!!


Lots of rain


Ja det var inte lite regn det kom här i Örebro förra veckan, vi gick till och med och blev med sjötomt sådär "huxflux" inte illa ;) Även denna vecka ska tydligen bjuda på en hel del regndroppar så har vi tur kanske vi får tillbaka våran sjötomt!




Idag har vi fullt upp på schemat allihop och vi är uppe med tuppen här hemma. Tanken denna morgon var att jag skulle cykla och lämna Hugo på dagis, vilket jag gjort ett tag nu. Perfekt vardagsmotion med tanken på att jag fram och tillbaka till universitetet från en cykeltur på cirka 1,8 mil, inte helt fel ;) men nu ser jag att det duggar lite ute, hoppas på att det inte blir värre bara, för då ställer jag nog in cykelturen för dagen...


Hugo tyckte det var jätte kul med våran nya sjötomt och skulle absolut sätta på sig regnbyxor och stövlar med det samma han fick syn på den ;)


Dags att sätta igång och väcka lillprinsen, brukar kunna ta sin tid, vilket får mig att tänka på hur det ska bli när han bli tonåring. Har en känsla av att jag A L D R I G kommer få upp honom ur sängen då ;)



Hoppas ni får en fin dag raringar

KRAM J




Nu har även hallen här hemma fått sig några färgklickar. Passade nämligen på att måla lite fler detaljer i kulören Pion från LADY sensitive som jag har ett samarbete med just nu, där även du kan vinna ett presentkort på just LADY sensitive för ett värde av 2000:- Klicka här för att komma till tävlingen.




En färgklick


Min första tanke när jag bestämde mig för att måla om min pall var att den absolut skulle bli svart (!) men efter att jag funderat en stund så kände jag att det kunde vara kul med en liten färgklick här hemma för omväxlingsskull :) Sagt och gjort, jag valde helt enkelt kulören Pion !







Blev faktiskt riktigt nöjd med resultaten, och det piggar verkligen upp med lite färg här hemma då allting annars har en tendens att vara mer åt det svartvita hållet ;)

Idag har jag en hel del plugg som ska tas tag i, dock enbart läsning vilket känns skönt. På tisdag har vi det näst sista seminariet i den här kusren (iallafall för min del då jag antagligen ligger och solar i någon solstol på Rhodos när det sista seminariet äger rum, jag kommer dock få lämna in en skriftlig uppgift istället).

Nu: Dags att slå upp böckerna och sätta igång med läsningen...



Önskar er en härlig lördag,

och glöm inte bort att gå in och tävla nu!!


Kraaam Julia




Gårdagens middag som vi åt tillsammans med våra vänner Sara och nino bestod av, Ćevapčići, bosniskt bröd, yoghurt, ajvar, tzatziki och massor av grönsaker till :)


Hääärliga freedag !!


Och så blev det äntligen fredag, eller vad säger ni ?? Finns inget skönare än fredagar spciellt efter en vecka full med en massa måsten. Dock är hade det ju kunnat vara lite trevligare väder, men man kan ju inte få allt ;) nu ska vi njuta av att det är fredag !!! 

Denna fredag kväll ska vi inte gör någonting annat än bara ta det lugnt och mysa, riktigt skönt att vi för omväxlingsskul inte har något inplanerat. Just nu sitter vi nerbäddade under täcken och filtar och en massa kuddar i soffan hela familjen och ser på " Dumma mig". Eller rättare sagt pappa J och Hugo tittar på "Dumma mig" och jag sitter med laptopen i knät och passar på att uppdatera lite här inne ;)



God mat, underbara vänner och en massa skratt,

livet är bra härligt !


Har ni aldrig ätit Ćevapčići förut så kan jag verkligen rekommendera de, godast är det om man köper färsk Ćevapčići, vi brukar köpa de av en kötthandlare här i stan, blir så klart godast då :)


Dessa rader får nog dessvärre räcka för nu. Ska försöka vara lite mer social med mina killar här hemma, Hugo sitter nämligen här bredvid och frågar om jag inte är färdig snart hihi :)

Hoppas ni får en fortsatt härlig fredag !


Kraam Julia



 
Nougat London, min absoluta favorit när det kommer till handkrämer !!
 
 
Hello sweethearts !!


Nu äntligen känns det som om jag kan börja bocka av  på riktigt bland alla inlämningsuppgifter och seminarium, vilket känns såå himla skönt. Nu återstår endast några uppgifter samt två seminarium, sen kan man äntligen koppla av!!

Så som ni kankse förstår är det busy busy som gäller här hemma på dagarna med allt från vardagssysslor till en jäkla massa studier. Men tidigare ikväll släppte vi allt som har med stuider att göra och åt middag och passade på att umgås med ett par nära vänner. Mycket välbehövligt! :)


Här om dagen kom äntligen min handkräm från Nougat London som jag klickat hem för en tid sen.  Perfekt att ha i handväskan eller ha med sig när man är ute och reser ;) (Här hittar ni några av Nougat Londons produkter)
 
 
Om en liten stund ska jag ta och krypa ner i sängen, är riktigt trött efter en lååång och slitsam dag och till råga på allt har det dessutom regnat hela dagen, usch ! Får hålla tummarna för att helgen bjuder på solsken..


 
 
Natti Natti raringar
 
 
Kraam Julia
 



RSS 2.0