Denna gången kändea jag mig ganska så säker på valet av vagn redan från början, det svåra var färgen på vagnen och det är just de jag älskar med Bugaboo, det går ju att byta precis när man vill :)
 
 
 
 
 
Redo för långa promenader...
 
 
 
 
Nu äntligen är vi redo för lillasysters ankomst. När jag väntade storebror Hugo var vi nog redo redan från vecka 20 känns det som. Vill minnas att jag köpte babyskyddet till bilen någon gång i vecka 15-16 :) men det händer något med andra barnet, man har helt plötsligt inte så bråttom, men nu så kan jag iallafall bocka av det mesta.
 
 
  • Babyskydd √
  • Babysitter √
  • Vagn √
  • Spjälsäng bäddad och klar √
  • Skötbädd/skötrum √
  • kläder, skötväska √ 
 
 
 
 
 
Lillasyster vagn står redo för att börja användas
 
 
 
 
 
 
 
Här kommer hon ligga varmt och skönt
 
 
 
 
Är så sugen på att bädda i vagnen med täcke och kudde, men det får jag nog dessvärre vänta med ett tag. Istället ska lillasyster få ligga i samma sköna åkpåse som storebror låg i. Det är ju trots allt snö och minusgrader ute, och det kommer nog hålla i sig ett bra tag till....
 
 
Ihelgen som var gjorde vi även iordning i tvättrummet, som nu mera får fungera som både tvättrum och skötrum. Så smidigt att man kan ha skötbädden i tvättrummet. Perfekt med tillgång till vatten!!
 
 
Nu: Dags för nattning av Hugo, imorgon är det dagis som gäller igen och en viss lite kille här hemma har längtat då han blev hemma hela förra vecka pga förkylning och feber
 
 
 
På återseende
 
KRAM J
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Bild från kvällens middag med vännerna.
 
 
 
 
 
 
God kväll raringar
 
 
 
 
 
 
Sen några månader tillbaka införde vi en så kallad onsdagsmiddag, vilket är kort och gott precis som det låter. Vår fd granne Hasse och hans dotter Alice kommer varje onsdagskväll hem hit till oss och äter gott, umgås och bara tar det lugnt ett par timmar. 
 
 
 
 
 
 
Lasagne, bruschetta och tomat och löksallad, såå gott !!!
 
 
 
 
 
Nu är det dock inte jag som lagar maten här hemma, men jag är ändå med på ett hörn och bestämmer vad det ska bli fär rätt till våra onsdagsmiddagar. Det måste så klart vara något vi inte ätiti tidigare, och helst en röd tråd ska finnas. 
 
 
 
Denna onsdag blev det lasagne med bruschetta, aioli och en tomat och löksallad till. Såå otroligt. Det luktade vitlök ända ut till parkeringen sa Hasse då han klev in genom dörren :) oops ! 
 
 
Nu är vi mätta och belåtna här hemma och behöver knappst äta något mer idag kan jag säga. Dags att krypa ner i sängen. Imorgon är det dagis för Hugo som gäller och själv ska jag bege mig till sjukgymnasten för att hämta ut kryckor. Denna foglossning tar snart kål på mig...
 
 
 
Ses säkert imorgon igen!
Sov så gott tills dess
 
 
KRAM J
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Vår fina 5-åring 
 
 
 
 
 
 
Utflykter är bland det bästa som finns
 
 
 
 
 
 
 
Precis i början av januari, (då utflykter egentligen ska bestå av en ryggsäck fullproppad med massa goda smörgåsar, varm choklad och kaffe i termos, pulkor och varma kläder), begav vi oss till huvudstaden för att hitta på något roligt tillsammans. För denna start på 2014 bjöd verkligen inte på speciellt mycket snö. Första stoppet fick bli på Naturhistoriska museet/cosmonova. Dock var vi inte ensamma med denna idé. Det var så pass mycket folk att vi knappt fick parkering. Senare på eftermiddagen begav vi oss in mot city för att till en början gå på skansen. 
 
 
På promenad från Skansen till Junibacken.
 
 
 
 
 
 
 
Men denna dag blev inte riktigt som tänkt, utan väl framme vid skansen började det regna och allt kändes sådär bitit kallt, så vi bestämde oss för att det fick bli Junibacken istället :)) var så klart precis lika mycket folk där. Till och med så mycket folk att vi fick stå i kö i nästan 30 minuter innan vi till slut kom in....
 
 
 
 
 
 
 
 
I väntan på att få komma in på Junibacken
 
 
 
 
Inne på Junibacken var det vad jag skulle beskriva rent ut sagt K A O S, såå mycket barn och dubbelt så många föräldrar precis över allt. Men det var nog mest jag som tyckte det var jobbigt med allt liv, för Hugo njöt till fullo och det är ju så klart huvudsaken. 
 
 
 
När det var dags att bege sig hemåt passade vi på att handla med oss lite böcker och annat skoj från Junibackens butik, finns så mycket fint där inne och så mycket böcker, men denna gången fick "Snömannens hemlighet" och "farbror med det röda äpplet" samt några fina vykort och en A B C affisch följa med hem :)
 
 
 
Efter en väldigt lång (lite smått stressig) men underbar dag packade vi in oss i bilen för att åka tillbaka hemåt igen. Nu längtar vi tills det blir lite mer vår så vi kan åka tillbaka till huvudstaden igen, vi måste ju trots allt besöka Skansen...
 
 
På återseende raringar
KRAM J
 
 
 
 
 
 

 
Lillasysters spjälsäng står nu på plats. Denna gången blev det en från märket Troll.
 
 
 
 
Att börja få ordning
 
 
 
 
Under julhelgen passade vi på att börja förvandligen av sovrummet här hemma. Väggarna har nu blivit vita och lillasysters säng har fått flytta in. Än saknas madrass och spjälsängsskydd, tror jag bestämt mig angåede spjälsängsskyddet men velar fortfarande lite ang vilken madrass vi ska välja. 
 
 
Det saknas även lite på väggarna i sovrummet. Tvn ska upp och lite hyllor, även en ny rullgardin ska sättas upp. A v s k y r när det blir ljust i sovrummet, vill helst ha alldeles kolsvart när jag ska sova. Sover som bäst då :)
 
 
 
 
 
Klickade hem en liten hängare från Pumpkin till lillasyster att ha bredvid spjälsängen. Är lite sugen på att klicka hem en sängmobil även den från Pumpkin. Såå sött och älskar kulörerna. 
 
 
 
Känns riktigt skönt att börja få ordning här hemma och snart vara klar med alla förberedelser inför lillasysters ankomst. Nu återstår endast det så kallade skötrummet, som även agerar tvättrum. Perfekt att ha vatten nära till hands där man har skötbädden tycker jag, gör allting så mycket enklare och smidigare framför allt.
 
 
Klockan springer iväg, om en liten stund ska vi bege oss hem till ett par vänner, söndagsmiddag och playdate för barnen står på agendan :))
 
 
Önskar er en fortsatt fin söndag
Kramar Julia
 
 
 
 
 

 
Magen i vecka 27, snart men bara snart hela 10 veckor sedan. Dags att ta lite nya bilder på magen tror jag minsann.
 
 
 
 
 
Snart är hon här, efterlängtade lillasyster
 
 
 
 
Vissa dagar känns det som att tiden verkligen står helt still, men så helt plötsligt kommer man på lite "måsten" man vill hinna med innan lillasyster beräknas anlända och då är det konstigt nog inte så långt kvar ändå. Hela 44 dagar kvar till bräknad födsel. 
 
 
 
Denna gången räknar jag dock inte med att det så kallade bf-datumet är självaste dagen då man äntligen har sin bebis i famnen. Lite så gick tankarna första gången. Men med tanke på hur länge storebror stannade kvar inne i magen så har vi nog lillasyster hos oss någon gång i början av mars :)
 
 
 
 
 
Älskade lillasyster, vi längtar efter dig.
 
 
 
Idag har vi iallafall lyckats städa ut julen helt och hållet, ska faktiskt erkänna att granen inte blev speciellt långvarig här hemma, utan städades ut redan 26 december :) - jag vet !
Lite väl tidigt tänker säkert ni nu, men jag bara ä l s k a r att få städa ut julen. In med vår så fort som möjligt, tulpaner och pärlhyacinter, LOVE IT !!!
 
 
Tror nog i och för sig att det till viss del beror lite på graviditeten denna gången, vill ha fräscht och vårigt omkring mig. 
 


Nu: Dags för lite avkoppling i soffan framför en film, sen blir det sängen tidigt ikväll. Så trött !!
 
KRAM J
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0