Bilder från gårdagens födelsedagsfirande hemma hos min storebror. Högst upp till höger sitter pappa Joel med sönerna Vilgot och Viggo i knät, och så en bild på faster och lille Vilgot längst ner till vänster och "Lipton" som ligger och njuter av skuggan på gräsmattan :-)
 
 
 
 Älskade underbara
 
 
 Ååh vad jag älskar att träffa mina underbara syskon och mina fina fina syskonbarn Svea, Viggo och Vilgot. Igår hade vi även turen att kunna sitta ute i trädgården och njuta av kaffe,  jordgubbstårta, mys med världens  raraste tvillingbröder Viggo och Vilgot och titta på när Hugo och Svea lekte med dockvagnen på gräsmattan, somrigt !! :-) 
 

Efter att vi varit hemma hos Joel och hans fru Elin i några timmar tacka de vi för oss och begav oss hemåt igen där mer poolfix väntade. J fick nämligen en idé om att lägga stora block med frigolit inunder poolen dels för att få ett jämnare underlag med också för att isolera den från den kalla sanden som vi hade under poolen tidigare.
 
 
 
Morbror Jakob och lille Viggo myser och njuter av sommarvärmen, faster och Vilgot och så lilla Svea och Hugo längst ner till höger, sötnosarna :-)
 
 
 
Så om en liten stund ska Hugo och jag gå ut och känna på temperaturen i poolen, njuta lite av solen (innan det blir mulet) sedan blir det nog en sväng upp på stan denna freeeedag !!!!
 
 
 
 
 
 Ses kanske lite senare, om inte önskar jag er en riktigt härlig freeedag !!
 
 
  Kraaam Julia
 
 
 

 
 
 


 Heej raringar !!!
 


 Idag har vi en varm och solig torsdag framför oss, har hittills hunnit beta av nästan hela "att göra listan" återstår bara att ta rätt på ALL rentvätt här hemma och så ska jag slå in en present till min fina storebror som fyller år idag ! Vet ju att du brukar kika in här då och då, Grattis på din dag idag fina bror ! 
 
 
 
 
Bakad potatia a lá moi !!! :-)
 

Senare i eftermiddag ska vi så klart åka hem till min bror och fria honom på hans födelsedag men innan dess så ska vi fylla upp poolen som nu är rengjord och fin, inhandlade som planerat ett poolöverdrag med så nu ska den nog hålla sig fräsch resten av sommaren :-)
 
Nu: Lattedags och sedan fylla poolen och så lite sola på de med :-)
 


 Önskar er en riktigt härlig torsdag
 


 Kraaam Julia
 



 

 
Vita pioner på skänken i köket, en av mina favorit blommor så här års...
 
 
Heelloo sweethearts !!!

Idag skiner äntligen solen på oss igen, visst är det underbart ?? :-) Här hemma håller vi på och fixar iordning poolen som bliivit väldigt smutsig efter ett par dagars regnande (blir nog till att inhandla ett poolöverdrag snarats!!)  Idag ska vi (min J) även fixa till det sista på soldäcket, lite lister ska upp här och var och eventuelt ska det även förlängas en bit.

Själv hade jag tänkt fixa lite i rabatterna, fylla på med lite fräsch jord och peta ner några smultronplantor. Hugo spenderar nog sin eftermiddag med att bada i poolen och äta glass skulle jag gissa på :-)


 
 
 
Men nu ska jag iallafall göra iordning en riktigt god latte, sätta mig i solen en stund och sen kan jag ta tag i dagens "måsten" :-)
 
 
På återseende raringar

 Kraaam Julia
 




 
På midsommarafton stod Anki, Rickard och min J för maten och jag för fikat, en perfekt uppdelning för min del då jag inte är något vidare bra på det där med matlagning ;-)
 
 
En vit klänning, guldlockigt hår,  rödaste jordgubbarna och massor massor med grädde, det är sommar de... 
 
 
Finns väl inget somrigare än jordgubbar och grädde på midsommar och så är
det ju så fantastiskt gott med


Ett litet baktips !
 
 
 På midsommarafton fick jag äran att stå för något gott och smaskigt att ha till kaffet. Funderade ett tag på om jag skulle svänga ihop en tårta och ta med mig, men en tårta tycks alltid ha en tendens att se lite trista ut om den måste fraktas i en bil en lång stund innan man återigen kan ställa den i en kyl, så någon tårta blev det ej.
 
 
Inte heller någon sockerkaka med massa färska bär, eller cupcakes i alla dess färger. Jag valde helt enkelt att ta med mig Petit Chouxer, lätta att göra, prefekta att frakta och så smakar dom alldeles lagom sött :-)
 

 Allt som behövs för att göra egna Petit Chouxer är:

3 dl vatten

100 gram smör

120 gram vetemjöl

och 3 st ägg
 
 
 
  
Smält smöret i en kastrull, och häll sedan ner vattnet i kastrullen. Låt vätskan svalna något och ha sedan i allt vetemjöl i kastrullen. När degen släpper i från botten kan du börja ha i äggen, dock ett i taget.

Klicka sedan ut små toppiga petit chouxer på en plåt med bakplåtspapper och grädda dom sedan i ugnen i cirka 30 minuter på 200 grader. Låt dom svalna på ett galler och skär sedan små lock på petit chouxerna, voliá färdigt !!!!

 
Hur enkelt och smidigt som helst, funkar dessutom perfekt att frysa in och ta fram vid tillfälle, bara att vispa lite grädde och fylla med årstidens bär och frukter. Nu ska vi ta tag i dagen här hemma, måste få lite gjort på hemmaplan innan det är dags att bege sig mot jobbet.
 
 
 
På återseende

Kraam Julia

 

 
Söndagsmiddag hemma hos farmor och farfar Arne, hjälmargös, kokt färskpotatis och skirat smör, mums så gott det var !!!
 
 
God kväll raringar

 
Denna söndag har vi bara tagit det lugnt precis H E L A dagen, riktigt skönt. Vi vaknade runt 9-tiden här hemma till ljudet av regn som smattrade mot sovrumsfönstret, men lagom tills vi gick upp sken solen igen och vi hann till och med att sola en stund både jag och J :-) 
 
 
Pappa J njuter av utsikten över farmor och farfar Arnes altan, med det har dock inte Hugo tid för,som förövrigt har varit på ett riktigt busumör idag, är nog ingenting som passat herrn idag, förutom nappen ;-)
 
 

Framåt 17-tiden började det dock att regna igen och inte lite vill jag lova, det ska tydligen regna hela dagen imorgon och på tisdag med :-( verkar inte som om det vill komma någon sommarvärme till Sverige, eller åtminstone inte till lilla Örebro, får hålla tummarna för att det drar in lite varmare väder snart...
 
Nu ska jag krypa upp i soffan en stund och titta lite på tv, innan det har blivit dags att lägga sig för natten. Imorgon är det jobba igen som gäller, men dock inte förrens imorgon kväll !!
 
 
 
Hoppas ni haft en fin midsommarhelg
 
Kraam Julia
 

 
Bilder från gårdagen, som vi spenderade hemma hos Anki och Rickard i vackra Nora.
 

Härliga härliga midsommar

Här kommer en sen uppdatering, vi kom nämligen hem väldigt sent igår kväll och då var jag alldeles för trött för att ladda in alla bilderna, och denna midsommardag har vi passat på att njuta till max av det fina vädret som vi haft (tills regnet kom vid 17-tiden). 

 
Bara 10 minuters promenad från Anki och Rickard ligger Nora Sjön, såå otroligt vackert, speciellt nu så här i Juni månad...
 
 
Tidigare idag kom även Hugos storebror Filip hit en liten stund och gissa om Hugo blev glaaad :-) vi hann med att bada en stund i poolen (det var dock bara Hugo och jag som badade), grilla lite korv och sen fick det bli en cykeltur till affären för att köpa glass :-)
 
Nu ikväll har vi haft myskväll här hemma Hugo och jag, då Filip cyklade tillbaka hem till sin mamma och pappa J begav sig mot sjön Hjälmaren för att fiska gös, håller tummarna för att han kommer hem med ett gäng också för mums så gott det är med gös !!!

Oj vad klockan springer iväg, dags att bädda ner sig i sängen framför en bra film och vänta på att min J kommer hem igen...
 

På återseende imorgon

Kraam Julia
 
 
 

 

 
Tidigare imorse, frukost i solen på framsidan av vårt lilla radhus. En liten cappuccino ,yoghurt med musli och nya Elle interiör, helt underbart !!


Heeej raringar !!


Tänkt att det redan är midsommarafton, helt fantastiskt :-) Denna midsommar har vi soligt och vackert väder i lilla Örebro, dock en aning blåsigt men det hoppas vi såklart ska  lugna ner sig framåt eftermiddagen/kvällen.

Om några timmar ska vi bege oss hem till Anki och Rickard i Nora, men innan dess ska det bakas, göra iordning sillen, och packa en liten ryggsäck med lite allt möjligt i åt Hugo :-)


Dessa mornar har jag längtat efter sååå länge !!


 Just nu har vi dock inte hunnit så långt på att göra listan inför de stundande midsommarfirandet, vi tog oss nämligen en låång sovmorgon efter att ha varit uppe sent igår och grillat och umgåtts till långt inpå småtimmarna tillsammans med våra vänner Sara och Nino :-) men nu så ska vi sätta fart !!
 
Börjar med att, tappa upp ett bad och sen ska det bakas...
 
 
Hoppas ni får en riktigt fin midsommarafton
 
Kramar Julia



 
Gårdagens dopp i poolen. Har redan tappar räkningen på hur många gånger Hugo har bada i poolen sen vi fyllde upp den i lördags :-)
 
 
sol sol sol
 
 
Idag har vi haft toppen väder i lilla Örebro, helt fantastiskt skönt !! Så typiskt dock att jag fick sova bort stora delar av dagen, eller iallafall förmiddagen då jag jobbade natten som var.

Vid 12-tiden blev jag väckt av min lille Hugo som kom och berättade att det var sooool ute, så det var bara att  svida om till bikini och sätta igång och fånga dagen.  
 
  
Igår var det dock en aning kallare och blåsigare ute än dagens väder så det fick bli våtdräkt på, ett riktigt toppen "plagg" som Hugo fått av sin morfar i present! :-)
 
 
Men tro inte att vi bara legat och lapat sol hela dagen ( ! ) Har fått en massa annat gjort denna onsdag. Har nämligen gjort iordning de nya utemöblerna som vi ska ha på framsidan av vårt lilla radhus, så nu är det vita och fina, blev sååå nöjd. Men bilder från framsidan får ni se imorgon ;-)

Nu: Läggdags för Hugo och sen blir det myskväll för mamma och pappa :-)


Ses imorgon igen
 
Kraam Julia
 


Starbucks latte och nya nummret av ELLE Interiör, kan inte bli så mycket bättre ;-)


Det perfekta sättet att starta dagen på !


Klockan är bara 07.45 och jag har redan hunnit druckit upp latten och bläddrat igenom massor med sidor av inspiration :-) Håller på och letar lite idéer inför höstens projekt, ska bli såå kul!! Många projekt här hemma på gång...

Om en liten stund ska jag gå in och väcka Hugo då han inte hör till de barn som vaknar tidigt tidigt utan snarare tvärtom, vilket dock inte är mig emot ;-) Men idag är det just de som gäller här hemma "upp tidigt" då det stundar utvecklingssamtal på dagis, spännande spännande.

Eftermiddagen ska jag spendera med att måla, måla och åter måla och sedan väntar ett nattpass på jobbet med världens bästa Alexandra !!!

Önskar er en riktigt fin tisdag raringar, ta hand om varann.


Kram Julia




Nu är soldäcket på baksidan nästintill färdigt, bara en liten list som ska läggas runt om mina fina pioner.


En sen uppdatering...


Äntligen äntligen har vi ett soldäck även på baksidan av vårat lilla radhus, så nu kan vi njuta av soliga dagar och sena sommarkvällar här hemma. Jag Ä L S K A R nämligen all typ av soldäck, trall, altan eller vad man nu vill kalla det, är nog ingen riktig gräsälskar måste jag erkänna ;-)



Hugo hjälper pappa J att bygga ! (Bilden är tagen med min iphone, därav kvalitén)


Vi har till och med hunnit "inviga" vårt nya soldäck med både bad i poolen och en stunds solande i en av solstolarna. Senare i veckan ska det planteras lite nya blommor och så ska det inhandlas ett parasoll som man kan gömma sig under om det är så att man föredrar skugga framför sol ! :-)

Nu: Dags att krypa ner i sängen och kika en stund på Tv, sen måste jag nog sova. Har ett lååångt arbetspass framför mig imorgon !!


Natti natti raringar

Kraam Julia




Igår eftermiddag hade vi morfar och Hugos lmorbror Isak här på besök och med tanken på det fina vädret passade vi på att fika ute i solen på altanen.


Hej raringar !!


Idag har vi haft ett riktigt busväder som Hugo skulle säga, regn, sol, regn, sol nästan hela dagen. Nu har det dock varit mestadels soligt de senaste två timmarna, tack för de !! :-)

Denna lördag har vi hittills spenderat med att titta på film, spelat wii, byggt en två kojor inne på Hugos rum och så har vi hjälp pappa att bygga på soldäcket på baksidan.


Att det blev just en chokladtårtan igår till fikat var ingen slump, blev såå otroligt sugen på just jordgubbar och choklad när jag kikade in hos vännen Katta här om dagen :-)


Om en liten stund har det blivit dags att dra igång grillen sedan får vi nog duka på altanen, men riktigt så varmt att jag vill sitta ute och äta utan infravärmen vet i skjutton, den åker nog på ;-)

Hoppas ni haft en riktig toppen lördag, nu håller vi tummarna för bättre väder tycker jag, vill ju ha sommar!!!


På återseende

Kraam Julia




Hugo och mamma, var dock en aning kyligt denna morgon så någon klänning blev det inte denna avslutningsdag!!


Heej raringar !!!


Tidigt i morse hade vi en liten kille här hemma som var ivrig med att komma iväg, för idag var det nämligen dags för storebröderna Filip och Melvin att få sommarlov !! :-)

Först bar det av till storebror Melvins skola för att titta en liten stund på brorsan när dom sjung, Hugo tittade dock inge vidare länge utan lekte istället en stund med Filip och Melvins lillasyster Alice :-)

Vid 10-tiden var det dags att bege sig vidare mot Filips avslutning där även vår "stora Alice" går i skolan, Hugo blev såå glad när han fick se Alice och storebror Filip med så klart!!


Hugo sitter på pappa J's axlar för att kunna se på när storebror Melvin sjunger :-) Bilden till höger är Hugos storebror Filip, en riktigt nöjd kille med ett lååångt sommarlov framför sig! ;-)


Om en liten stund har det dock blivit dags för mamma i familjen att bege sig mot jobbet för ett kvällspass, men innan dess ska jag minsann dricka en smarrig latte och bläddra lite i nya mama som kom med posten här om dagen...


Önskar er en riktigt fin kväll

KRAM J




Igår fick jag änltigen hem lite olika tapetprover som jag skickat efter från Sandberg, älskar deras tapeter och så finns det så otorligt mycket att välja ibland också :-)


Välkommen lediga onsdag


Om lite drygt 4 månader fyller våran lille stora prins 4 år !! (helt otroligt vad tiden går fort) och till dess hade jag tänkt mig att göra om lite inne på Hugos rum, dröjer nog inte länge förens det är dags för uppgradering av större säng med :-)

Men tapetsering är det som ska tas tag i först (!!) men det här med att välja tapeter är ju inte det lättaste, har faktiskt inte riktigt bestämt om vi ska tapetsera hela rummet, eller om vi bara ska tapetsera en fondvägg och så måla resten, hmm tåls att fundera på.


Finns så himla många fina tapeter, denna skulle passa perfekt som fondvägg på Hugos rum, om vi nu gör på blå inredning vill säga :-)


Tur att det bara är mitten på Juni för innan vi ska fixa iordning på Hugos rum ska vi fixa lite på utsidan av vårat lilla radhus. Förhoppningsvis (om vädret tillåter) ska vi bygga ett soldäck på baksidan i helgen som kommer täcka nästan hela gräsytan, ska bli så skönt att slippa hålla på med detta eviga gräsklippande !!! :-)

Nu: Dags för dagens första latte sedan har det nog blivit dags att ta tag i denna lediga onsdag !!



På återseende

Kram J




En svalkande Pina Colada i handen och den varma vinden i håret precis som det ska vara på semestern !


Längtar efter värme !!


Snart har vi redan nått mitten av Juni och fortfarande ingen sommarvärme ute, var har sommaren tagit vägen egetnligen ??? Tur att man fick lite massor av värme för två veckor sedan på Rhodos, den får jag nog leva på ett tag till verkar det som...


Till vänster i bild är ett husnummer på ett av husen som låg intill vårat hotell, de klassiska vita husen är ju bara såå vackra. Bilden till höger är tagen på våran strand.


Längtar redan tillbaka till värmen och den klarblå himlen och med tanken på vädret här hemma i Sverige skulle det inte vara helt fel att hoppa på en plan till Grekland eller varför inte Kanarieöarna !!




Drömma kan man ju alltid göra, för denna sommar blir det inte mycket semester för min del (som ni redan vet), får hålla tummarna för att vi kan klämma in en vecka till hösten istället :-)




Just nu sitter jag i min nya bikini här hemma framför laptopen och hoppas att solen ska tränga igenom molnen så man kan få slå sig ner i soltolen, om inte hela eftermiddagen så åtminstone en halvtimme, men det verkar vara för mycket begärt :(

Senare i eftermiddag ska jag bege mig till jobbet för ett litet extrapass på fem timmar, lagom lång tid att jobba en dag som denna ;-)




Önskar er en fin tisdag


KRAM J





Tidigare idag hade Hugo och jag besök av morbror Joel med familj, älskar när min bror och hans fru Elin kommer över hem till oss med alla Hugos söta kusiner och denna gången hann jag med en massa bebisgos !!! :-)


God kväll raringar !


Tittar in en snabbis så här på sena söndagskvällen. Natten till idag spenderade jag på jobbet vilket gör att jag alltid får lite extra svårt att komma i säng i tid natten efter :-) Så just nu har jag precis ätit en liten skål med soppa och surfat runt lite bland favvo bloggarna och lite olika inredningssidor...

Imorgon har vi en L E D I G måndag här hemma, riktigt skönt. Har en hel del ledig de kommande två veckorna och de ska njutas av till M A X kan jag säga, för veckan efter midsommar ska jag sätta igång och jobba på mitt schema igen, nackdelen med att studera, ingen semster ! Får se fram emot lite ledighet i slutet av augusti och så ska vi nog föröska klämma in en vecka semester i höst med !! :-)

Nu: Dags att krypa ner i sängen och försöka sova några timmar, sov gott


Kraam Julia


RSS 2.0