Att få presenter en helt vanlig måndag är aldrig fel
 
 
 
 
 
 
Hej måndag
 
 
 
 
 
Idag har snön vräkt ner utanför fönstret precis hela dagen. Som jag skrev igår har vi haft en innedag, Anna är lite halvkrasslig och har sovit sisådär inatt (håller tummarna för en lugnare natt inatt) så blev inte ens en sväng till pulkabacken. Nej "Sune i Grekland" för hela slanten blev det :)
 
 
Framåt eftermiddagen kom efterlängtade pappa hem från jobbet, så mysigt att se hur glad Anna blir (och Hugo med så klart) när pappa kommer hem :) men gladast idag blev nog mamma i familjen, då min J hade med sig en present till mig så här på en helt vanlig måndag !!! :))
 
 
 
 
 
 
Älskar Gant's tröjor, så sköna och så snygga !
 
 
 
 
Har spanat in denna skönhet ett tag nu, vilket J snappade upp sist vi var inne i butiken här om veckan. Den blir perfekt nu i vinterkylan när man känner sig lite frusen ! :) Tack älskling
 
 
Nu: Te och smörgås framför tv:n, sen är det dags att sova
 
 
 
På återseende
KRAM J
 
 
 
 
 


Denna lilla sötis fann jag på det blågula varuhuset sist vi var där och kunde bara inte motstå att  ta med den hem, visst är den söt ? (Hyllan kommer från Danska märket sebra)
 
 
 
 
Sötaste silvertärnan
 
 
 
 
Lilla silvertärnan passade jätte bra in bredvid månadstavlan med månaden Mars på som jag köpte på Junibacken bara några veckor innan Anna föddes. Den föreställer en av mina favoriter från när jag var liten, nämligen "Linnea" Har alltid tycket mycket om böckerna om Linnea, framförallt boken "Linnea i målarens trädgård".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till skillnad från storebror Hugo så fullkomligt ä l s k a r Anna gosedjur. Gosedjur i alla dess former. Stora som små det spelar ingen roll, alla går att gosa med tycker Anna. Favoriten är dock än så länge kaninen som Anna fick då hon föddes av morbror Joel och hans fru Elin. Så rart.
 
 
 
 
 Söt som socker
 
 
 
Imorgon är det måndag, men egentligen känns det inte riktigt som måndag då Hugo är ledig från skola. Så vi ska ha en riktig mysdag här hemma, se på "Sune i Grekland" och bara ta det lugnt hela dagen! Härligt.
 
 
Sov så gott med er så ses vi snart igen!
 
Kramar Julia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Bästa julklappen av dom alla !
 
 
 
 
 
Redo för vintern
 
 
 
 
 
Som, rubriker lyder. "Redo för vintern" men var är den egentligen. Vinter hittills har bestått av några dagars minusgrader och knappt någon snö alls... 

 
 

Hur som, mer redo än jag är nu blir jag nog aldrig. I julas fick jag nämligen ett par UGGs av min J. Världens bästa julklapp, för jag har nog aldrig haft ett par skor som är så sköna som just dessa. Fryser nästan alltid om fötterna (även på sommaren) men i dessa har jag faktiskt inte ens blivit de minsta kall, ÄLSKAR´T !!! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu kan man ju dock inte riktigt låta bli att spana in lite accessoarer dock, fann dessa här om dagen. Hur snygga är dom inte ?? Och dessutom matchar dom perfekt med skorna!! :)
 
 
 
Nej nu ska jag spana vidare i UGGs världen....
 
 
På återseende
 
KRAM J
 
 
 
 
 
 
 

 
Vår fina fina lilla prinsessa, tänk att det var just du som kom till oss <3
 
 
 
 
God morgon torsdag
 
 
 
 
Ännu en dag i januari månad ligger framför oss. Igår när vi vaknade var det alldeles vitt på marken, så gissa om vi hade en glad kille här igår morse. Älskade Hugo som han längtat efter snö. Var nästan en omöjlighet att få in honom efter skolan och han stannade ute i över 1 1/2 timme innan han till slut kom in i värmen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tyvärr är det inte riktigt lika mycket snö på marken idag, och det är dessutom varmare ute (igen!) så typiskt nu när snön äntligen kom. Den kunde ju fått ligga i några dagar iallafall...
 
 
 
 
 
 
 Idag har vi inte så mycket på agendan, skönt! Hugo ska snart hämtas hem från skolan. Sedan kör vi lite filmmys, så gott det går med en helvild lillasyster som helst fram omkring och river ut precis allt hon kan komma åt!!
 
 
hörs kanske senare.
 
KRAM så länge /Julia
 
 
 
 
 
 
 

 
Finaste rådjuren samt adventsljusstake från House Doctor
 
 
 
 
 
Less is more
 
 
 
 
 
Det är nog något jag alltid utgått ifrån när jag inreder, och framför allt när det kommer till julpynt. Ljust och vitt med islag av diverse grönt faller mig i smaken när det är dags att ta fram det inredningsdetaljerna som för mig är jul :) Nu är dock julen slut, och det finns inte ett spår av den här hemma.
 
 
 
Egentligen är det ju tjugondag Knut som julen ska ut, men faktum är att granen åkte ut redan på annandagen, och nu har även minigranarna och stjärnan i köksfönstret också packats ner. Känns så härligt på någotvis att packa ner alla julsaker, och välkomna det nya året.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har sedan många år tillbaka haft ett rådjur från House Doctor, men i år hittade även två till rådjur hit. Älskar dom! Tycker nästan man kan ha dom framme året om egentlgen, så fina är de :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag ta och hoppa ner i sängen. Har en liten tjej här hemma som fått tand nr 5 i dagarna, så det har varit sisådär med sömnen dessa nätter...
 
 
På återseende
 
KRAM Julia
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Klyftpotatis med grekisk sallad
 
 
 
 
Middag för 4
 
 
 
 
Igår kväll hade vi min bror och hans tjej Lisa här på middag. Lisa bor i vanliga fall i New York så igår var det lite extra mysigt att kunna äta tillsammans allihop. 
 
 
 
 
Huvudtemat igår var "Grekland". så vi körde helt enkelt på en grekisk sallad, till den gjorde vi lite klyftpotatis, aioli, tzatziki och hembakat grikiskt lantbröd och så grillad oxfilé, Oj så jag längtar efter sommar nu, hihi :)
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
Hade nästan glömt hur gott det är med grillat, smaken är helt ljuvlig. precis som man minns det från i somras. Underbart. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lisa och Jakob hade även med sig världens sötaste lilla present till mig och J med, ledtråden är att den inhandlades i Paris då de var där och firade in det nya året, det är små och färgstarka och smakar ljuvligt....
 
 
 
Ha en fortsatt trevlig trettondag.
 
KRAM Julia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Nyårstårtan som min fina vän Sandra hade med sig på nyårsafton, såå himla god!!
 
 
 
 
Nutellasemifreddo 
 
 
 
 
Bara måste dela med mig av receptet på tårtan som min vän Sandra hade med sig på nyårsafton. Så otroligt god och enkel att göra !! Sånt gillas.
 
 
 
 
 
Detta är vad du behöver för att göra en nutellasemifeddo:
 

2 stycken färdiga marängbottnar
400 gram ljummen nutellaa
2 matskedar strösocker
4 äggvitor
4 äggulor
5 dl grädde

(samt en springform)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så här gör du :
 
 
 
 
Separera äggulorna från vitan och lägga i två olika skålar. Vispa äggvitorna tillsammans med 1 matsked strösocker tills blandningen blir till ett hårt skum. Sedan vispar du även äggulorna tillsammans med 1 matsked strösocker tills den blandningen blir till en fluggig smet. Allra sist vispar du grädden. 
 
 


Nu lägger du en av de färdiga marängbottnarna i springformen, den andra krossar du i en skål. Sedan blandar du äggvitorna, äggolorna och grädden tillsammans med marängkrosset. Ringla därefter ner den ljumna nutellan i smeten. (Nutellan går bra att värma några sekunder i micron) 
 
 

Nu fyller du upp springformen med denna blandning, sedan är det bara att ställa in den i fryse i crika 4-5 timmar. 
 
 
 
 
 Lycka till ! 
 
 
 
 

 
Vår älskade dotter 
 
 
 
 
 
 2014 -  Året då lillasyster Anna kom till världen,
och vår fina Hugo blev storebror
 
 
 
 
 
 
 
Storebror & Lillasyster 
 
   
 
 

Det känns overkligt på någotvis när man ser tillbaka på året som var. 2014, då vår dotter föddes. Hugos lillasyster. Var tog detta år vägen egentligen? 
 
 
Tiden bara sprang iväg. Våren kom lika fort som den försvann och vi befann oss i den mysigaste bebisbubblan. Anna växte så det knakade och helt plötsligt var sommaren här, låånga härliga sommaren. En sommar som vi kommer bära med oss.
 
 
 
 
 
 
Så liten och go, pappa kan inte låta bli att nypa vår lilla Anna i kinden hihi :))
 
 
 
 
 
Men nu har vi ett nytt år framför oss och det känns såå spännande !! Jag längtar efter att få ta tag i vardagen igen och allt som komma skall !! 
 
 
Önskar er fortsatt fin nyårsdag
 
 
Många kramar Julia
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0