Vitt, vitt och åter vitt blir det här hemma. Igår kväll blev köket färdigt
så nu är det hallen som står på tur...

I dag är jag äntligen på benen igen. Har på förmiddag vilat en hel del så nu känner jag mig fräsch och pigg igen. Skönt att det inte var en långdragen feber. Även Hugo är på benen precis som mamma och har spenderat sin dag på dagis.

Nu på eftermiddagen har jag tagit tag i lite målning här hemma. Men innan jag kunde sätta igång och måla krävdes det en hel del underarbete och själva underarbetet är inte speciellt kul om ni frågar mig, som tur var har jag fått lite hjälp av min Joacim, tack älskling!!

Nu kommer snart mina prinsar hem till mig. Längtar så efter Hugo när han är på dagis. Känns som om det var evigheter sen jag träffade honom trots att det bara gått några timmar...

Dags att fortsätta måla.
På återseende kära läsare.

KRAM Julia




Vaknade i morse och hade då fortfarande feber. Inte vad jag hade önskat mig, så till frukost fick det bli två alvedon och en liten skål havregrynsgröt med mjölk och tranbär till. Känner mig dock betydligt bättre nu än vad jag gjorde för några timmar sedan. Hoppas på att morgondagen ska göra underverk. Då jag ska vara hemma och ta det lugnt och bli frisk är tanken. Har inte tid att vara sjuk, inte nu !

Under tiden då jag och Hugo legat i soffan och tittat på film, vilket vi mer eller mindre har gjort hela dagen, så har min underbara sambo målat om i köket. Tanken var att vi skulle hjälpas åt att måla om, men så blev det inte. Tur att jag har en sån snäll man som kan hjälpa till i mina planer lite då och då...

Storebröderna Filip och Melvin har haft full rulle hela dagen, ingen feber där inte. De har varit hos kompisar, lek i snön och så spelat lite X-box mellan varven. För en liten stund sedan var det dock dags för dom att bege sig hem till deras mamma igen. Men denna gången gick det jätte bra att säga hejdå till lillebror. Lite puss och kram kalas, vinka och så slängpussar som grädden på moset med!!

Nu ska jag bada en trött liten kille. Sedan blir det sängen för honom,
för mig med tror jag.

På återseende.

KRAMAR Julia




Begav mig som planerat till jobbet i eftermiddags. Kan tillägga att jag känt mig lite krasslig jag med, haft huvudvärk hela förmiddagen och ont i kroppen på de med. Men jag stoppa i mig två alvedon och tänkte att det går väl över. Men det gjorde det inte. Fick bege mig hemåt från jobbet några timmar senare med 38 graders feber.

Så nu ska jag bädda ner mig i soffan med en lika febrig Hugo en stund innan det har blivit dags för honom att sova för natten. I morgon blir det en lugn dag på hemmaplan...

Hoppas ni får en mysig lördagskväll.

KRAM Julia



Denna helg står det jobb på schemat. Inte särskilt roligt men ett måste. Denna helg jobbar jag dessutom två kvällar i rad. Är i och för sig skönt att slippa gå upp tidigt, men det medför tyvärr att allt som har med lördagsmys med familjen att göra uteblir. I alla fall om det ska mysas med alla killarna i familjen här hemma. När jag kommer hem sover vår minsta kille redan.

I natt har Hugo haft riktigt hög feber, han har vaknat ett fler tal gånger och varit ledsen i ögat. Vi har gått upp och druckit lite vatten, han har fått alvedon och så har vi gått och lagt oss igen. Mammas lille kille, inte kul att ha feber. I morse verkade han dock mycket piggare och gick in till storebröderna när han vaknade. Sen dess har han varit vid storebror Filips sida hela förmiddagen. Filip är Hugo stora Idol kan jag berätta!!

Hugo visar storebror hans favorit app

på Iphonen


Hade tänkt att gå en promenad nu innan lunch men vädret är inte så där värst lockande ute, mulet och blåsigt. Inget vidare toppen väder direkt, så jag tror bestämt att jag stannar inne.

Nu ska vi snart äta lunch här hemma hela familjen. Sedan är det dags för mig att bege mig till jobbet. Önskar er en mysig lördag.

På återseende

KRAMEN



Dagen har gått i ett denna fredag. Fick mig dock en liten sovmorgon i morse innan det var dags att göra i ordning sig vilket var skönt. Hugo har sovit sisådär i natt. Varför han gjorde de fick jag svar på när jag kom hem...

Mamma Julia har nämligen varit på utbildning med jobbet i Västerås hela eftermiddagen. Riktigt kul att göra lite annat. Få lite ny energi och hitta nya vägar och se ens arbete ur ett annat perspektiv, spännande.

Det blev däremot en hel del resande, som dessutom inte startade sådär värst bra. Tågförseningar på över en timme och massor av folk, var riktigt skönt att få sitta i en kupé med bara 8 platser, lugnt och skönt.

Väl hemma igen blev jag hämtad vid stationen av världens bästa man, min Joacim! Var skönt att komma hem igen efter en fullspäckad eftermiddag. Jobbigast av allt var nog allt resande, tåg och buss, buss igen och så hinna med tåget hem.


När vi kom in här hemma möttes jag av en trött och hängig liten Hugo. Visade sig att Hugo hade feber, nästan 39 grader på köpet. Stackars mammas lille kille. Nu ska vi krypa ner i sängen och läsa "Örnis bilar" och dricka lite välling.

På återseende...


Denna ansiktsmask är min absoluta favorit när det kommer till olika ansiktsmasker.
Lancome Pure Empreinte. Denna kräm innehåller bland annat vit lera. Den vita leran
är känd för att dra samman ytliga blodkärl, verkar lugnande och dra ut orenheter
från huden. Kan verkligen rekommendera den.

Har haft en riktigt lugn och skön kväll här hemma idag. Har suttit under ett varmt täckte tillsammans med min solstråle Hugo och tittat på "Den lilla sjöjungfrun". Vi har druckit pommac och ätit cheez ballz och så lite marknadsgodis så klart! Ibland får man tjuvstarta fredagsmyset i alla fall när det är dan för självaste fredag.

När vi hade tittat färdigt på filmen ville Hugo se den en gång till, men det ville inte mamma Julia. Jag tog mig istället ett varmt bad och passade även på att lägga en ansiktsmask som pricken över i. Pappa Jocacim och Hugo kröp upp i soffan och tittade på, ja ni vet. Den lilla sjöjungfrun...


Nu har det snart blivit dags för mig att sova. Som ni kanske förstått så är jag lite utav en "nattmänniska" eller kanske snarare "kvällsmänniska" somnar mer eller mindre aldrig innan tolv på kvällarna. Ibland händer det dock att man somnat tillsammans med Hugo om han vaknat till och man lagt sig hos honom en stund, men vem skulle inte göra de? Finns inget mysigare än att höra han tunga andning där han ligger och sover.

Imorgon är det fredag, men inte vilken fredag som helst. Storebröderna Filip & Melvin kommer hem och jag vet en liten kille här hemma som har längtat så mycket...

På återseende.

KRAM Julia




Idag är vi lediga hela familjen. Vi vaknade vid 9-tiden här hemma och gick upp och åt en god frukost tillsammans. Hugo föredrar dock helst välling till frukost men vissa dagar går det bra med lite vanilj yoghurt och ost smörgås, gärna ett glas oboy med.

På förmiddagen har vi bara varit här hemma och tagit det lugnt. Städat och plockat lite, samt hängt en och annan tvätt. Tråkigt men ett måste. 

Vid 12-tiden klädde vi på oss varmt för att bege oss upp på stan. Mellan den 25-29 januari är det nämligen Hindersmässa här i stan. Fullt med en massa knallar överallt och alla har dom mer eller mindre samma saker i sina stånd, men det är mysigt ändå att bara gå omkring mitt bland allt folk och titta.

Vi gick däremot inte omkring så där överdrivet länge. Vi har hela -7 grader här idag, och ni vet väl kanske vid det här laget att jag inte är speciellt förtjust i kyla. Så Hindersmässan klarade vi av rätt fort. Sedan gick vi en sväng i lite affärer, inne i värmen...

Nu ska jag njuta av en god latte.

På återseende


KRAMAR Julia



Finner inga ord för att kunna beskriva hur mycket jag längtar till våren just nu. Så skönt att januari månad snart har nått sitt slut och att det nu dröjer ett helt år innan denna kalla månad kommer tillbaka igen. Idag har vi jätte fint väder här. Solen skiner och jag kan höra fågel kvitter utanför huset. Underbart!

Drömmar om våren



Känns skönt att byta ut hyacinterna mot krokusar så här i
slutet på januari, våren närmar sig sakta men säkert..


Om några timmar har det blivit dags för mig att bege sig till jobbet för ett kvällspass 14-21 är vad som står på schemat denna onsdag. På min rast funderar jag faktiskt på att lägga mig i "solen" en stund. Vi har nämligen ett solarium på jobbet som vi får använda precis när vi vill och hur mycket vi vill med för den delen.

Så här års är det alltid skönt att få lite färg på kroppen. Så får det bli helt enkelt! Jobba, sola och sen åka hem till min älskade lilla familj.

På återseende mina vänner

KRAM Julia



Denna tisdag startade vi klockan 06.30. Ingen sovmorgon idag inte. Eller jo, brukar faktiskt börja klockan 07.00 men idag började jag 07.30, ingen bamse sovmorgon direkt, men bättre än ingen alls! Hugo vaknade på världens bästa humör idag, hörde till och med att han låg och skrattade i sömnen precis innan jag väckte honom, mammas lille kille.

Min dag på jobbet blev dock inte speciellt lång, slutade redan klockan 13.00 idag. Inte mig emot, flera såna dagar tack!!! Dagen till ära blev jag även hämtad av världens bästa älskling, sedan for vi iväg och uträttade några ärenden innan vi åkte och hämtade Klimpen på dagis. Som vanligt väntade där världens gladaste Hugo på mamma och pappa. Så underbart!

Eftermiddagen har vi spenderat på hemmaplan. Hugo har lekt i badet en stund, byggt med brio järnvägen samt tittat på "Den lilla sjöjungfrun". Trodde faktiskt inte att det skulle vara en film som skulle falla honom i smaken, men oj så fel man kan ha i bland...

Det var på ett ungefär vad våran lille grabb orkade med när vi kom hem. Nu sover han som en stock sen två timmar tillbaka.

På återseende.

KRAM Julia



Denna bild är dock tagen i somras, hoppas de kräftorna som vi frös
in smakar lite gott som dessa gjorde...

Nu sover Hugo som en stock efter dagens äventyr på Lek & Bus. Jag och min Joacim ska passa på att krypa upp i soffan nu och ha lite egen tid tillsammans.

Filmmys och kräftor på en måndag, låter inte som en dum idé tyckte jag när Joacim i eftermiddags frågade om han skulle tina upp lite kräftor åt oss, mumms! Lite vardagslyx mitt i den annars helt vanliga vardagen, inte mig emot..

Önskar er en fortsatt mysig kväll.

KRAM Julia




Igår spenderade Joacim ett antal timmar i köket. Det är väl den
enda nackdelen med just Sushi, det tar lång tid att göra.
Men så gott det blev.

Hugo blev som förväntat, jätte glad när Anki och Rickard knackade på dörren igår. Även vovvarna Nelly och Daisy var med, dock är inte Daisy sådär jätte förtjust i katter, så Pingu och Sune fick vi stänga in under kvällen. Kvällen middag var helt perfekt, det är verkligen en maträtt jag skulle kunna leva på resten av livet. Finns inget godare än sushi om ni frågar mig.

Innan sjävla sushin åt vi hemgjord Misosoppa. Misosoppa är en Japansk soppa som innehåller bland annat chitakesvamp, tofu och sjögräs. En väldigt speciell soppa om man ser till själva smaken. Misosoppan kom till Sverige under 1950-talets början. Till en början var den ingen succé, men efter några decennier började folk få upp ögonen för den, och numera finns den att beställa på i princip varenda japansk restaurang i hela Sverige.

Efter maten passade Hugo på att busa med sin Anki medan mamma Julia gjorde i ordning lite kaffe. Sedan satte vi oss i vardagsrummet för lite söndagsmys innan det blev dags för Anki och Rickard att bege sig hemåt.
En riktigt lyckad kväll med andra ord!

Idag måndag har jag och Hugo haft en ledig dag på hemmaplan, i alla fall fram tills på eftermiddagen. Hugo har sovit väldigt dåligt i natt vilket resulterat i att jag inte heller har fått speciellt mycket sömn. Vid 05.00 vaknade Hugo och kunde inte somna om. Att starta dagen så tidigt kände inte sådär jätte kul, så när Hugo somnade om vid 07.30 passade även jag på att sova en stund.

Efter att ha sovit några timmar hade Hugo en massa energi så vi bestämde oss för att åka en sväng till Lek & Bus här i stan för att helt enkelt göra av med lite energi. Inte Hugo emot om jag får gissa. Väl hemma igen har vi nu hunnit bada och äta lite kvällsmat, nu återstår det att mysa resten av kvällen.

Lek & Bus


På återseende kära läsare

KRAM Julia



Jösses så fort helgerna går. Men än är den inte slut. Nu på förmiddagen har jag varit iväg en sväng på "tu man hand". Hugo fick stanna hemma hos pappa. Passade även på att handla lite på vägen hem i lugn och ro. Nu i eftermiddag får vi besök av fina Ann-Catrin och hennes Rickard.

Hugo har pratat hela förmiddagen om "Ankiii" & "Rickad" så en viss lite kille här hemma kommer bli så glad när dom dyker upp.  Förutom att umgås tillsammans ska vi självklart äta en god middag ihop. På menyn idag: SUSHI, såklart!!

Bilder från igår...



Och i svartvitt...



Nu ska jag leka & busa med min älskade son.
På återseende

KRAMAR Julia




Åh så skönt jag har sovit i natt. Varken jag eller Hugo har vaknat en endaste gång. Vid 9-tiden gick vi upp för att äta lite frukost. Idag kunde jag till och med höra vårfåglarnas kvitter utanför sovrumsfönstret, underbart!

Vi har inte riktigt bestämt vad dagen ska bjuda på. Hade hoppats på sol ute, men vädergudarna tyckte visst något  helt annat. Men om jag får gissa vad dagen ska bjuda på så kommer det nog bli en promenad nu på förmiddagen. Alltid skönt att komma ut lite. Vi ska även åka och handla lite inför morgondagens söndagsmiddag.

I eftermiddag ska vi eventuellt åka hem en sväng till mina käre storebror och lilla Svea. Vad kvällen bjuder på får vi se helt enkelt.

Frukosten är serverad

Detta underbart goda bröd kom våran granne Hasse över med till oss
igår kväll. Tack snälla Hasse!

Önskar er en fortsatt trevlig lördag.
På återseende.

KRAM Julia




Äntligen fredag och dessutom ledig helg, kan det bli bättre? Denna fredag började dock inte så där jätte bra. Har haft otroligt ont i magen hela morgonen antagligen pga min IBS, så det har hittills blivit att kurera sig här hemma, men nu är jag mer eller mindre återställd och redo för fredagsmys med familjen.

Dagen till ära fick jag även ett telefonsamtal från en läkare på sjukhuset. Jag har nämligen blivit antagen till en läkemedelsstudie som har med just IBS (Irritable Bowel Syndrome) att göra. Så en kort tid framöver kommer det bli ett antal besök på sjukhuset för bland annat blodprovstagningar och EKG. Blir spännande att se vart detta leder...

"Potträning" pågår...

Vår duktiga lille kille tränar på att sitta på toaletten varje dag, konstigt
nog fördrar han toaletten framför pottan...

Har börjat "potträna" eller kanske jag ska skriva "toaletträna" Hugo lite smått här hemma som ni kan se. Går väl sådär måste jag säga. Men huvudsaken är att han sitter där en liten stund varje dag. Förr eller senare går det nog vägen. Känner att det snart är dags för vår lille herre att i alla fall bli blöjfri på dagarna. Övning ger färdighet som man säger.

Om några timmar har det blivit dags att bege sig till dagis för att hämta Hugo, längtar så efter min lille kille. Känns alldeles tomt här hemma. Det enda sällskap jag har här hemma just nu är våra två katter "Pingu" & "Sune" som jag i detta nu kommer på att jag kanske inte ens har presenterat. Hur som helst, det är två helt vanliga katter, två killar som snart blir 5 år. "Pingu" vår svarta katt är en Manx katt och "Sune" som är vit med orange fläckar är en bondkatt. Dessvärre är dom inte mycket till sällskap, det är två trötta killar våra katter och det ligger mest och sover hela dagarna.

Nu ska jag ta tag i lite vardagssysslor här hemma, passa på att fixa och dona lite innan mina två älsklingar kommer hem till mig. Ska nog ringa och be Jocke plocka upp mig så vi kan hämta Hugo tillsammans på dagis. Älskar att åka och hämta våran lille skrutt.

Önskar er en fortsatt trevlig dag.
På återseeende

KRAM Julia



Har haft en riktigt mysig torsdag idag. Avslutade mitt arbetspass redan klockan 12, inte mig emot en dag som denna. Sedan åka iväg för att äta en god lunch tillsammans med min Joacim. Efter att vi fått i oss en bit mat begav vi oss en bit utanför stan för att titta lite närmre på en kyrka som vi passerade förbi i somras av en ren slump. Där klev vi ur och gick runt en sväng. Det var så fin omgivning att jag blev tvungen att gå tillbaka till bilen igen och hämta kameran.

Kyrkan ligger lite som i en sluttning och precis nedanför den rinner en å som det i sin tur går en bro över som är byggd på slutet av 1800-talet. Helt sagolikt vackert.

Vid 14-tiden begav vi oss till dagis för att hämta hem vår älskade son. Ett glatt möte kan jag berätta. Oj så glad han blev när han fick syn på mamma och pappa. Sedan åkte vi i stort sett bara hem och vände igen. Hemma väntade nämligen två väskor packade med handdukar, badkläder, och matsäck på oss. Eftermiddagen spenderade vi sedan på stans Äventyrsbad!

En känsla av vår...



Nu ska jag krypa upp i soffan med min älskling och se en film som jag velat se länge nämligen Remember Me.

På återseende i morgon.

KRAM Julia


RSS 2.0