Mmmm så gott det är med semlor, nästan så jag hade glömt bort hur fantastiskt goda dom faktiskt är !! :-)


En liten uppdatering..


Imorse var det riktigt kallt när vi åkte hemifrån och ännu värre lär det vara imorgon då vi ska ge oss iväg betydligt tidigare än idag :( brrrrr 

Det är just denna årstid som får mig att fundera på varför jag/vi egentligen bor här i (kalla) Sverige. Tänk att bara packa ihop och flytta hela sitt liv någon helt annanstans, och med annanstans menar jag, hmm Spanien kanske...

Om en liten stund ska jag sätta mig i soffan med en stor kopp te nr 3 för kvällen och läsa "Det socialpsykologiska perspektivet" - Ja okej då, det finns en bra sak med vinter, TE !!


Min lilla nyhet till er bloggisar:


Tidigt på måndags morgen den 30 januari föddes
två helt underbara små tvillingspojkar.
Min bror Joel och hans Fru Elin har nu
tre små söta barn :)

STORT Grattis, tänker på er !




Detta var min lunch denna måndag, Keldas milda tomatsoppa med en klick creamfresch i ! Hur enkelt som helst och riktigt gott :-)


Tjingeling !!


För en som mig som spenderar cirka 1 timme i veckan i köket (bakar, och gör kaffe) så är dessa måltider perfekta och förvånadsvärt goda är dom också! Kan rekommendera Keldas fisk - skaldjurssoppan med, mums mums !  


Tomatsoppa & rostad brödskiva till. I bakgrunden ligger dagens bok (Det socialpsykologiska perspektivet).


Nu kommer alldeles strax mina killar hem, så det är bäst jag fixar iordning mig lite, dricker upp min latte och sedan är jag redo för att bege mig iväg...


P.s Imorgon ska jag berätta en nyhet för er som jag fick veta idag !!! :-) Happy Happy !!!


Önskar er en fortsatt härlig måndag

Kramar Julia









Chocomania by Body Shop


Chocomania Bydo Butter är perfekt när du behöver fuktighetsbevara och mjukgröra huden. En härlig och krämig formula som fuktighetsbevarar huden upp till 48 timmar och doft av ljuvlig choklad. - Ja tack !






perfect for someone who loves chocolate


Här om dagen var jag inne och kikade runt lite på Body Shops hemsida och fann dessa !!! Vågar inte ens fundera på hur gott dom luktar i verkligheten, men förmodligen så gott så man skulle kunna råka smaka lite i förbi farten... 




Idag har jag en "ledig måndag" här hemma, det vill säga inga föreläsningar eller seminarium. Har dock tre (två) stycken böcker som ska vara utlästa senast den 10 februari samt den 3 februari, så hittills denna måndagsförmiddag har jag läst en massa och druckit minst 3 koppar te, för usch så kallt det är (i och för sig inte här inne men jag fryser ändå).

Senare i eftermiddag får jag däremot en liten paus från allt pluggande för då ska vi bege oss iväg och inhandla lite presenter....


På återseende raringar

KRAM J




Så här såg det ut i soffan här hemma igår kväll, inga sällskapspel här inte :-)

Heeej raringar


Nu var det lääänge sedan ni hörde av mig här inne, ibland önskar jag att det fanns några fler timmar på dygnet än de ynka 24 som vi har tillgodo. Den gångna veckan var nämligen minst sagt kaotiskt och bestod mer eller mindre av plugg plugg och återigen plugg, och den kommande veckan bjuder på nästan lika mycket plugg, puuuuust !!!!


Hugo, Filip & Alice


Idag har jag dock hittills inte ägnat så mycket som 5 minuter till att plugga, riktigt skönt !! och det behövs verkligen. Om en liten stund har det blivit dags att ta tag i lite kvällsrutiner, men innan dess ska jag passa på att njuta av en stor latte och lite läsning i nya mama.

Önskar er en fortsatt mysig söndagskväll....


KRAM J



Iförrgår när Hugo och jag var på väg hem från dagis passade vi på att stanna till vid en av lekplatserna. Runt 16-tiden var vi dock hemma igen och vet ni vad, det var fortfanade ljust ute !! :-)


Välkommen toooorsdag !!!


Nu går det undan, redan fredag imorgon ??? Men säger som min vän Malin, desto snabbare kommer våren och med den sommaren. Känns faktiskt riktigt skönt att januari månad snart nått sitt slut...

Denna dag skiljer sig inte särskilt mycket från gårdagen. Tycker inte jag gör annat än pluggar dessa dar, ochom en liten stund ska jag fortsätta att plugga, har nämligen ett seminarium tidigt imorgon bitti i socialpsykologi, dock lite svårt att plugga till på sätt och vis men otroligt intressant.

Hoppas ni får en riktigt härlig torsdag vänner. Nu måste jag sätta fart här hemma...


Kramar Julia



 
Älskar att krypa upp i soffan på kvällen, kura in sig i en stor och varm filt och njuta av en kopp te. Så avkopplande, vardagslyx helt enkelt.


God kväll sweethearts !


Vilken skön dag denna onsdag blev till slut. Har fått en hel del plugg gjort, har fått mig en (liten) powerwalk och en massa friskluft, och jag har fått det bästa av allt: Hämtat en jätte glad Hugo på dagis :-)

När vi gick ut i hallen på dagis för att ta på Hugo overallen titta han
på mig och sa:
 
- mamma, jag saknat dig
 
Det är sånt som får ens hjärta att smälta, min underbara lille kille.


Imorgon har vi en dag med massa måsten, och prio 1 är att få tag på det böcker till kursen Socialpsykologi (som jag läser just nu) som jag fortfarande inte har. Åter igen leta böcker med andra ord.
 
Tänk om det kunde finnas ett ställe som hade alla böcker som man behöver inför olika kurser, hur smidigt vore inte de !!!? 

Nej, dags att smyga in och sätta sig i soffan tillsammans med min J (och min stor kopp med te såklart) ikväll ska vi (jag) se på en av mina favorit filmer, nämligen denna.


Natti natti

Kramar Julia






Heeej raringar !!!


Denna vecka tycks springa iväg med världens fart, tyckte nyss det var måndag och ny vecka och helt plötsligt är det onsdag, hänger inte alls med (!!)

Idag står det plugg på mitt schema (som alla andra dagar) i alla fall fram till dess att klockan är 15.00 för då ska jag sätta på mig mina träningsskor och gå bort och hämta Hugo på dagis. Perfekt att få sig ett litet kort powerwalk efter att man tillbringa x-antal timmar framför datorn och i böckerna...





Har ni föresten sett dessa härliga ljuslyktor från Tine K ??? Tror minsann att jag ska ta och klicka hem två i nyansen "phantom", dom skulle passa perfekt i vårat vardagsrum !! :) Ni hittar dom förresten här.

Nehe, nu är det nog bäst att jag återgår till studierna, jösses så tiden springer iväg... 



På återseende

KRAM J




I söndag var Hugo hemma hos mormor på dagen medans mamma och pappa stannade hemma och pluggade, och på kvällen när vi skulle hämta Hugo kom även morbror Joel, hans fru Elin och lilla kusin Svea dit.

Hugo har dock kommit in en riktigt spelperiod och kan absolut inte slita sig från iphone och PSP:n, så när lilla Svea kom i söndags ropade hon från hallen,

- Hugo var är du ??

- Jag är i vardagsrummet Svea svarade Hugo då,

sååå sött !!! :-)


Ny dag & nya tag


Idag har jag inte mycket mer på agandan än P L U G G, roligt va??? ;-) njaa sådär om ni frågar mig. Hugo och J åkte för en stund sedan, så när jag druckit färdigt min kopp med te är det dags för mig att sätta igång här hemma.

Ikväll ska jag dock ta en paus från pluggandet och bara mysa med min lilla famlij, det behövs verkligen ibland. Att bara lägga undan alla böcker och för en stund försöka glömma allt som har med studier att göra.

Men nu måste jag sätta fart om jag ska kunna ta en break med gott samvete senare idag....


På återseende!!!

Kram J




Fikar ute hos Philip på Vasa Express. Hugo älskar att fika hos Philip och brukar nästan alltid stå en lång stund och titta på alla bullar, winerbröd och bakelser innan han bestämmer sig för vad han ska välja :-)


Välkommen måndag !


Oj vilken helg vi haft, vi har minst sagt haft en fullspäckat helg men en massa roligt och en massa plugg också så klart. Önskar dock att helgerna kunde vara lite längre, vissa helger går verkligen hur fort som helst, och denne helgen var just en sån helg !


Desiré bakelse och pärsonsaft = Mums !!

Imorse var det upp tidigt som gällde här hemma, och det var det ingen som var sugen på i våran lilla familj kan jag avslöja, inte ens jag som i vanliga fall inte har speciellt svårt för att gå upp när klockan ringer kände mig pigg, usch & fy !!

Men nu är vi pigga alla tre och har precis kommit hem från föreläsningar och dagis :-) och om en liten stund kommer även farfar på besök, fullt upp hela dagen, härligt !!


Mums så mycket goda bakverk Philip har hos sig på Vasa express, skulle kunna smaka på precis  a l l a  :-)


Nu ska jag ta och hoppa in i en varm, varm dusch och tina upp lite sen får det nog bli en stor kopp te. Tänk att jag aldrig kan vänja mig vid kyla...


På återseende raringar !!

KRAM J




Hugo mumsar godis i vardagsrummet framför "fredagsfilmen Shrek 2".


Heellooo sweethearts !!


Här hemma pågår det fredagsmys för fulla muggar. Så skönt att vara frisk och kry igen, för nu verkar det verkligen som om magsjukan/kräksjukan sprider sig lika snabbt som vinden. Håller tummarna för att vi haft vår släng av kräksjukan för i år (man kan ju alltid hoppas).

Tidigare idag åkte vi ut en sväng till stans galleria för att ta en fika hos PhilipVasa Express, ett perfekt sätt att kicka igång helgen på!! ;-) dagen till ära var det dessutom alldeles lagom med folk !



mums !!! :-)


Nu ska jag snart ta och krypa upp i soffan igen bredvid Hugo och läsa nya mama och passa på att mumsa i mig en massa G O D I S !!! Bäst att passa på, för snart är det slut på socker och snabba kolhydrater!!! Börjar känna mig riktigt peppad faktiskt, trot eller ej ;-)


Hoppas ni får en fortsatt häääärlig fredagskväll

Kram Julia



 
Jösses så halt det är ute. Bilden är tagen här om dagen då Hugo absolut skulle gå ner till en stor fotbollsplan som ligger i närheten av där vi bor för att titta om det möjligtvis kunde vara så att det var mer snö där än hemma, hihi sötnosen :-)
 
 
God kväll raringar !!!
 
 
Idag har jag haft en riktigt seeeeg dag, känns som om jag varit trött precis hela dagen och inte verkar jag bli piggare av varken, latte eller espresso :-( typiskt !

Förmiddagen har jag i allafall spenderat på universitetet och lyssnat på en föreläsare som pratade om olika interaktionsteorier, mycket spännande !! Tror denna kurs kommer bli toppen.
 
 
 
På jakt efter snö...
 
 
Nu ska jag passa på att mysa lite med Hugo här hemma, för om en stund kommer J hem och då har det blivit dags för mig att plugga lite :-( En stor nackdel när man studerar, man är A L D R I G ledig !!!


Hoppas ni får en fortsatt mysig torsdagskväll

Kramar Julia



Bilder från helgen. Inte alls långt från där vi bor ligger ett jätte stort stall och en ännu större Herrgård vid namn Karlslunds Herrgård. Hit brukar vi framförallt gå på sommaren och njuta av den vackra omgivningen runtom om Herrgården. Men denna gången fick det bli en promenad och lite gos med hästarna :-)


Heeej raringar !!


På tal om promenader, kom precis hem från en liten morgonpromenad till Hugos dagis. Imorse tog jag på mig riktigt varmt (nästan så man önskar att man var liten och kunde hoppa ner i en overall) innan vi gick iväg mot Hugos dagis. Väl ute konstaterade jag att det inte alls var särskilt kallt, riktigt skönt faktiskt. Men det är såklart skönare att åka bil till dagis, men idag började J så tidigt så då bestämde jag mig för att det får minsann bli en promenad.


Om en liten stund ska jag bege mig mot universitetet och föreläsning i socialpsykologi, ska bli riktigt spännande. Sedan får det bli raka vägen till Hugos dagis och promenad hemåt igen :-) aldrig fel med lite gratis motion!!




Även mamma i familjen klappade hästarna, vilken inte hör till vanligheten, jag är nämligen inte sådär vidare värst jätte förtjust i hästar, men oj så fina dom är !!



Nu ska jag gå ut i köket och göra iordning mig en latte, sedan är det nog dags att klä på sig varma jackan och ge sig ut igen.


På återseende

KRAM J









Nyheter från Day Home. Så mycket snyggt. Dessa kuddar är ju som
gjorda för vårat vardagsrum, vill ha !!!



Välkommen tisdag


Inne på dag två denna vecka och dagarna tycks springa iväg, dessvärre är det nog bara dom som springer tillskillnad från en annan ;-) men var sak har sin tid...

Dagen till ära hade jag faktiskt tänkt ta mig en riktig powerwalk i eftermiddag men med tanken på ishalkan vi har här hemma hos oss så ska jag nog tänka om. Får snällt vänta helt enkelt, dessutom är det låååångt kvar till sommaren (!!)

Nu ska jag sätta mig några timmar och läsa på inför morgondagens föreläsning i kursen socialpsykologi, ska bli sååå spännnade!! :-)

Ses kanske senare...








Äta nyttig, vad är det för något ??? Dessa godingar smaskade vi på här om dagen. Älskar "kärleksmums" speciellt när dom är sådär super färska och nästan smälter i munnen, såå gott !!!


Heej raringar


Idag har vi haft en ledig dag här hemma, känns dock inte som om vi haft en sån där "nu ska vi hitta på någonting roligt ledig dag", tror nog att vi båda två är lite sega sen helgen. Hugo är nämligen inte heller riktigt återställd sen sin magsjuka, lille gubben :(

Så idag har vi stannat inne. Tittat på film, lek med lego, läst böcker och bara tagit det lugnt. Riktigt mysigt. Även om man inte är helt på topp!


I mitt nyårslöfte fanns självklart "äta nyttig och träna mera" med, men det var ju inget sagt om från och med när man måste börja äta nyttigt och träna ;-) och till dess tänker jag minsann unna mig en massa godsaker !!


Nu får det bli en kopp te och lite plugg en stund innan det är dags att krypa ner i sängen.



Natti Natti

KRAM J




Ingen kan väl ha missat dessa härliga inspirationsbilder från Tine K (!!?) som mer eller mindre cirkulerar runt på varenda blogg :-)



Massor av nyanser i beige, vitt och grått, så snyggt!! Faller iallafall mig i smaken. Är det bara jag som blir sugen på att få in lite fräscht och nytt hemma???, ut med vintern och in med våren :-)


Idag vaknade vi upp till ett vitt landskap utanför fönstret, inte så mycket "vår feelings" direkt men ett perfekt väder med tanke på att vi befinner oss i januari måndad!! :) 

Här hemma har vi tre trötta grabbar som var vakna sent igår och tittade på film och spelade x-box. Så denna söndag fick det bli en låång sovmorgon och inte förens nu tror jag att dom börjar piggna till :-)

Om en liten stund ska vi hoppa i lite varmare kläder sedan bär det av ut i snön !!!



På återseende

KRAM J



RSS 2.0