Sol, en enkel cappuccino och nya Elle Interiör, kan inte bli så mycket bättre start på dagen :)
 
 
 
 
  Välkommen härliga lediga tisdag !!!
 
 
  
Idag mår vi mycket bättre här hemma, såå skönt ! Har till och med suttit en stund på framsidan under parasollet och njutit av en cappuccino med nya Elle Interiör och en pladdrandes liten Hugo med så klart ;-)
 
 
 
 
De är dessa dagar jag kommer sakna mest, att kunna sätta mig i skuggan under vårt parasoll och bara njuta av att det är varmt och att det är sommar, så härligt !!
 
 
 
 
Denna lediga tisdag hade vi tänkt spendera i någon fin skog här i trakterna omkring där vi bor och plocka svamp, men icke !! Sen jag började jobba i våras har jag fått ganska så mycket problem med mitt bäcken igen, finns både fördelar och nackdelar med ett icke stillasittandes jobb :/ 

Så någon skogsvandring blir det inte vi stannar hemma idag istället. Senare i eftermiddag får vi dessutom besök av våra fina vänner Sara och Nino som vi inte träffat på såå länge !! ska bli kul att få träffa dom igen :-)
 
 
 
 
Från köksfönstret...
 
 

Nu ska jag ta och göra iordning mig lite, går fortfarande omkring i myskläder här hemma. Skönt att vara ledig helt enkelt ;-)
 
 
 
 
  Ha en fin tisdag vänner !!
 
 
  KRAM J
 
 
 
 

 
 
I lördags var man så här pigg och redo för kanotpaddling med alla mina grabbar :-)
 
 
 
 
  Heej raringar !!
 
 
 
Jaa, riktigt så pigg som på bilderna är jag inte nu direkt, fick mig en släng av magsjuka jag med natten som var, usch & fy så risig man blir så det fick bli en "slappardag" till här hemma. Tack och lov verkar Hugo helt som vanligt ;-)
 
 
Så denna måndag såg ungefär ut som gårdagen, förutom att jag till skillnad från gårdagen inte fått nåt gjort alls här hemma...
 
 
 
 
Vattenkring på gång...? :-)
 
 
 

Imorgon får vi verkligen hoppas att vi mår lite bättre så man kan ge sig ut och hitta på något, för tro mig 3-åringar blir rätt så rastlösa av att bara vara hemma trots att det blev ett och annat dopp i poolen idag :-)
 
 
Nu håller vi tummarna, imorgon blir en bra dag !! 
 
 
 
 
 
 
  På återseende helt enkelt !!
 
 
  Kraam Julia
 
 
 
 
 

 
Denna häftiga bok om matlagning av Heston Blumenthal fick vi av vår vän Hasse för inte alls så länge sedan, som ni redan vet är ju inte jag sådär vidare värst jätte intresserad av just matlagning, men denna bok var helt fantastisk !! 
 
 
 
  En riktig slappardag !!!
 
 
 
Idag har vi haft en riktig slappar dag här hemma till skillnad från gårdagen då vi hann med både kanotpaddling i Hästhagen och ett kvällsdopp i Kilsbergen :-) Idag blev det betydligt lungnare tag då J varit dålig och legat med feber hela dagen, och Hugo har också varit lite hängig så vi får se var detta bär av...

Till vår stora förvåning gick dock kanotpaddlingen riktigt riktigt bra för grabbarna (Filip och Melvin, Hugo fick sitta i mamma och pappas kanot) vi hade nog gissat på att sammarbetet skulle gå sissådär, men nej då, gick så bra så :-)
 
 
 
 
Kloka ord :-)
 
 
 
 
Medan Melvin har varit hos farmor och farfar Arne och Filip och Hugo tittat på film och spleat x-box har jag roat mig med storrensning här hemma, behövligt !!! och så har jag även klickat hem doppresenter åt Viggo och Vilgot √ skönt att fått en del gjort idag :)
 
 
 
 
För att inte tala om bilderna... (Bilden till vänster har dock jag tagit i vårat kök)
 
 
 

Nu känner jag mig dock en aning hängig och lite rummlig i magen så det får nog bli en kopp te och bädda ner sig i soffan resten av kvällen...
 
 
  
 
  Önskar er en fin kväll
 
 
  
  Kraam Julia
 
 
 
 
 

 
Njuter av lugnet nere vid sjön Kalltjären. Hugo njuter han med i knät på vår fina vän Hasse.
 
 
 
  Heej raringar !!!
 
 
 
 
Vilket väder vi haft dessa dagarna, så härligt. Äntligen lite sommar :) Igår kväll tog vi en liten sväng upp till Kilsbergen och sjön Kallstjärn för att äta en liten kvällssmörgås och njuta av den fina kvällen.
 
Med oss var även vår vän Hasse och hans hund Izy. I och med att Kalltjärn är en väldigt djup sjö så tänkte jag att det är nog alldeles för kallt för att bada, men icke 23 grader varmt var det i vattnet, såå typiskt ! Får bli bad en annan gång...
 
 
 
 
Så vackert !
 
 
 
Nu ska vi dock sätta fart att njuta av vädret här hemma, solen skiner och det får vi ju inte missa. Bäst att passa på innan det bär av till jobbet för ett kvällspass..
 
 
 
 
Hugo hittade en groda :) på bilden till höger är Hasses hund Izy som också var med på en liten kvällspromenad !
 
 
 
 
 
  Önskar er en toppen torsdag i värmen !!
 
 
   Kraam Julia
 
 
 
 

 
Denna söta lilla inbjudan fick vi med posten här om dagen, för om lite drygt 1 ½ månad ska Hugos små kusiner Viggo och Vilgot döpas och då ska vi så klart närvara :-)
 
 
 
  Välkommen soliga onsdag !!
 
 
 
 
Visst är den gullig den lilla dopinbjudan till Viggo och Vilgots dop :-) Denna bild är tagen hemma hos oss tidigt i våras, då var som så små att dom kunde ligga i samma lyft, pluttarna !
 
 
Idag vaknade vi upp till ett toppen väder här hemma, dessvärre har Hugo varit lite varm om nätterna i form av feber så denna vecka har fått en lugn start ! Idag verkar han dock mycket piggare, skönt att se :-) Vi får nog dock ta det en aning lugnt med solen, så Hugo får hålla sig mestadels i skuggan idag. 
 
 
 
 
Så små, så små..
 
 
 

Om en liten stund ska jag ta och passa på att bädda rent i sängarna här hemma, tvätten torkar ju såå fort när det är lite sol ute, och så luktar dom så gott efteråt med !! :-) efter de får det nog bli en latte på baksidan...
 
 
Njut av dagen nu raringar, det ska jag göra !
 
 
 
 
  På återseende
 
   Kraam Julia
 
 
 
 
 

 
 
Kyrkan i Brevens Bruk, visst är den vacker ! Så liten och nästan lite gullig :-)
 
 
 
 
  Heej raringar !!!
 
 
 
Dagsutflykten till Brevens var vi dock inte på denna söndag utan en dag förra veckan. Tanken var att vi skulle plocka svamp men till vår stora förvåning så var det alldeles för torrt (??) i skogen, vi åkte nog helt enkelt till fel skog. 
 
 
Som tur var fick vi i alla fall med oss cirka 1 liter med små små stigkantareller, alltid något. Denna vecka skulle jag vilja ge mig ut i skogen och plocka blåbär istället för det ska de tydligen finnas M A S S O R av i skogarna just nu. Hur gott vore det inte med blåbärspaj !?? Mums !!!
 
 
 
 
 
På vägen hem stannade vi till vid ett litet fik som ligger inne i  Brevens Bruk, för glass fanns det åtminstone gott om hihi ;-)
 
 
 
 
Idag har vi varit hemma hos farmor och farfar Arne och fikat och njutit av eftermiddagens små solglimtar på altanen, även mormor och mina bröder var med och så Hugos kusiner Svea, Viggo och Vilgot så klart, en riktigt mysig eftermiddag med andra ord :-)
 
 
 
Så här ser det ut nästan precis överallt i lilla Brevens, små söta broar dekorerade med fina blommor
 
 

Imorgon är det upp tidigt igen som gäller för mig, men imorgon ska det regna så egentligen känns det inte så jobbigt att man då ska spendera dagen på jobbet, tvärtom !! :-) men tråkigt så klart för Hugo att det inte blir något fint väder. Inge vidare kul att bada när det är mulet precis...
 
 
 
 
 
  Önskar er en fortsatt mysig söndagskväll
  
 
 
Kraam Julia
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Oj så svårt det ska vara (!!!) är just nu på jakt efter ett par nya solisar då mina absoluta favorit solisar gick sönder för ett tag sedan. Hade dock inte riktigt tänkt mig att det skulle ta så lång tid att hitta ett par nya, i alla fall inte så här lång tid (närmare 3 månader) har ju så klart inte varit helt utan, då hade jag varit blind vid det här laget, lever nämligen mer eller mindre i solisar på sommaren...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mina förra solisar var av märket Ray ban, såå sköna, snygga och jättebra skydd från solen. Men frågan är om man kanske skulle gå på ett helt annat märke denna gången (??) känns lite tråkigt att köpa ett par Ray ban ännu en gång, i och för sig har jag varit super nöjd, men lite förnyelse är aldrig fel :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alla dessa har jag dock hitta på nätet vilket ju är såå smidigt, bara att klicka hem ett par, när man bestämt sig för vilka man ska ha vill säga ;-) Lutar nog åt Marc Jacobs eller Guess, vilka tycker ni ??? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag snart bädda ner mig i soffan framför en film med min J, sen är det nog dags att sova. Även morgondagen bjuder tydligen på S O L och det vill vi ju inte missa ;-)
 
 
 
 
 
  På återseende imorgon igen
 
 
  Kraam Julia
 
    
 
 
    

 
Lilla Nelly iaktar Hugo i hopp om att han ska tappa lite rabarberpaj på golvet :-)
 
 
 
 
  En sen liten uppdatering...
 
    
 
 
Äntligen äntligen, har haft problem med att ladda upp bilder men nu verkar det fungera igen (?) känns lite tomt att lägga upp ett inlägg utan bilder, det är ju trots allt bilderna som gör bloggen, eller åtminstone en hel del.
 
Dessa bilder är dock inte från idag utan från igår då vi var bjudna hem till Anki och Rickard på lite god mat, närmare bestämt vildanka, hasselbackspotatis, kantarellsås och sallad samt rabarberpaj med vaniljvisp till efterrätt, riktig sommar mat !! :-)
 
 
 
 
Mor & son !
 
 
 
Efter att vi ätit en bit mat satte vi J och R på att plocka undan medan Anki och jag gick upp på övervåningen för att titta på deras "nya" sovrum, ljus och fint !! Älskar't, och så passade jag på att kika på lite babysaker också så klart ;-) Anki och Rickard ska nämligen få en liten bebis i Augusti, mys !!!
 
 
 
En törstig Hugo :-)
 
 
 
 

Oj så klockan springer iväg snart dags att hoppa i säng, imorgon ska det tydligen bli sommarväder och med de menar jag  SO L (!!!) om man nu vågar lita på de återstår att se, men utifall att så är det nog bäst att sova så man orkar upp i tid ! ;-)
 
 
 
 
 
  På återseende raringar !!
 
  
   Kraam Julia
 
  
 
 
  

 
Ben & Jerry´s, finns det någon godare glass ???? :-)
 
 
 
 
  Heeej raringar !!
 
  
  
 
Idag har vi svampplockning på "schemat" här hemma, har minsann fått höra att det ska finnas en massa gult guld i skogarna, och det måste vi ju så klart undersöka ! :-) måste dock erkänna att jag tycker bäst om trattisarna men dom har inte riktigt kommit ännu :-)
 

Så just nu står pappa J och steker ägg till äggsmörgåsarna för fulla muggar, och Hugo och jag ska alldeles snart hoppa i gummistövlarna, sen bär det iväg...
 
 
 
 
Min favorit  är dock fortfarande Strawberry Cheesecake, såå himla god !!
 
 
 
 
Det får dock bli en kort svampplockning då mamma Julia ska infinna sig på jobbet klockan 16, så typsikt ! Så det är väl bäst att vi ger oss iväg så vi hinner plocka lite, för imorgon kväll ska vi hem till Anki och Rickard och äta anka och till den behövs det gula kantareller !!! Mums :-) 
 
 
 
 
 
  Hoppas ni får en riktigt fin onsdag
 
  
  Kram Julia
 
 
 
 
  
  

 
Hugo med bollen i högsta hugg... 
 
 
 
  En riktig toppendag
 
  
 
Idag har vi haft en riktig toppen dag och hunnit med såå mycket, så mycket att Hugo blev så trött så han somnade i soffan :-) Vår förmiddag spenderade vi i Karlslund tillsammans med morbror Joel och hans familj och så kom mormor/farmor också ! 

Hugo och Svea satte igång och busa med de samma och var inte spciellt intresserade av att äta varken brunch eller fika tillsammans med oss andra, - nej varför ska man göra de när man kan busa med kusinen, sparka boll, bygga kojor och smyga runt i labyrinter ?? :-)
 
 
 
Lilla Svea :-)
 
 

Vid 13-tiden började det dock åska och regna så då var det bara att bege sig hemåt igen. Jaha, då var det slut på det fina vädret för idag då (trodde jag) men icke, när vi kom hem sken solen från en blå himmel (!!!?) så då fick det bli bad i poolen och lite soltid för mamma i familjen :-) skööönt !!!
 
 
Framåt kvällen kom finaste Anki och Rickard, som Hugo längtat !! Har ju inte träffats sen midsommarafton !!! :-) Så då blev ännu mera bus och stoj så nu sover Hugo gott vill jag lova. Tack för en jätte mysig kväll ! 
 

Nu blir det sängen, för nu är mamma också trött ;-)
 
 
 
 
 
  På återseende
 
 
  KRAM J
 
 
 
 
 

 
Tidigare idag, Hugo badar i poolen medan jag bäddar sängen :-) Perfekt med poolen precis utanför sovrumsfönstret! 
 
 
 
  Heeej raringar !!
 
 
 
Här hemma är det sena kvällar (!!) Usch vilken helg det varit, känns som om jag mer eller mindre har bott på jobbet denna helg. Var såå skönt när jag igår kväll fick bege mig hemåt, som jag längtat !!
 
Så denna måndag fick det bli en lång sovmorgon och en massa morgon mys med frukost på sängen och barnkanelen, blev en riktigt lördagsmorgon på en måndag ;-)
 
Efter att ha tittat på barnprogram och surfat runt på lilla laptopen (passade på att läsa lite favvo bloggar) så vill Hugo bada i poolen så då svida vi om till badkläder båda två. Har varit jätte fint väder här hela dagen, bortsett från att det blåst en del, blev åtminstone nån timme i solstolen, skönt !!!
 
Vid 17-tiden fick vi besök av vår fina vän Hasse så då blev det lite fika på nybakade bullar (som Hasse hade med sig) och till de varsin latte, och sen fick det bli en sväng hem till farmor och farfar Arne med. 
 
Verkar som om vi hann med en hel del denna måndag trots att vi gick upp seeent ! :-)
 
Nu: Sängen !
 
 
 
 
  Natti natti
 
 
 

 
Här om dagen var vi hemma hos min bror och hans fru på en liten kvällsfika och då passade faster Julia på att gosa med Hugos fina kusiner så klart här sitter jag med Viggo i famnen ;-)  M Y S !!!
 
 
 
  Heej raringar !!
 
 
 
Har ni haft en bra lördag?? Själv var man uppe med tuppen idag och klev utanför dörren vid 06.15 (!!) alldeles för tidigt om jag får välja ;-) Nu har jag precis kommit hem till mormor där jag ska sova inatt. Blir en riktig grabbkväll hemma, och om jag inte minns helt fel skulle dom spela x-box och sen när Hugo lagt sig skulle pappa J och dom stora grabbarna titta på Matrix :-)   
 
 
 
En stolt faster med lilla Viggo i famnen :-)
 
 

Nu ska vi snart äta en bit paj och dricka ett glas rött och kika lite på "Grattis kronprinsessan" innan det har blivit dags att sova...

 
Imorgon kör jag sista passet sen är det dags för leeeedighet igen !!! ;-)
 
 
 
  Önskar er en toppen söndag
 
 
  Kraam Julia
 
 

 
Hugo hemma hos farmor och farfar Arne, tror dock att han var mer i poolen än på land idag, ingen badkruka här inte !!!
 
 
 
  Todeloooo raringar !!!
 
 
  
Fick bli en mycket sen uppdatering denna fredag, nästan mitt i natten till och med ;-) Det har gått i ett precis hela dagen så tid till att sitta framför datorn har inte funnits helt enkelt :-)

Redan i förmiddags tog vi en snabb sväng upp på stan och uträttade några ärenden och sedan begav vi oss hem till Filip och Melvins mamma för att hämta upp Melvin (Filip skulle nämligen till Gustavsik och bada med en kompis så han dök upp här hemma lite senare) sedan åkte vi en sväng till farmor och farfar Arne. Åt en bit mat, fikade och badade, eller rättare sagt Melvin och Hugo badade, jag avstod mer än gärna (18,5 grader i poolen, aningens för kallt för min del)
 
 
Brrrr !!! ;-)
 
 

Efter några mysiga timmar hemma hos farmor och farfar Arne var det dags för mamma Julia att bege sig till jobbet för ett kvällspass. Gör nämligen ett likadant pass denna helg som förra (14 timmar per dag) tråkigt att vara borta så länge hemifrån, men så är det !

Förhoppningsvis går denna helg foooort och då är jag ju snart ledig igen! 

Nu: Dags att krypa ner i sängen i några timmar, kan vara bra att få lite sömn innan det är dags att  gå upp igen ;-) 
 
 
 
 
 
  Sov så gott !!!
 
 
 
 
 

 
Här om dagen passade Hugo och jag på att baka lite, perfekt att greja med när det regnar ute :-)
 
 
  Mandelknäck
 
 
  
Dessa kakor har jag dock aldrig bakat förut, så det blev till att läsa receptet och åka iväg till affären för att inhandla alla ingredienserna, och sen så var det bara att sätta igång. 
 

Cirka 50 bitar:

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 125 g kallt smör
  • 1 ägg
 
 
Blanda mjöl, socker och bakpulver i en matberedare. Tillsätt smöret i bitar. Kör till det är finfödelat tillsätt sedan ägget och kör ihop till en deg. Kavla ut degen till en plåts storlek ungefär (30 x 40 cm), mellan två bakplåtspapper. Lägg sedan degen på plåten och ta bort de översta bakplåtspappret. Grädde i ugnen i cirka 12 minuter på 200 grader värme.
  
 
 
 
Och såhär blev mina och Hugos mandelknäckskakor !! :-)
 
 
 

Till fyllningen:
 
  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl honung
  • ½ dl vispgrädde
  • 100 gram kakfyllning,
    kanderade apelsinskalstärningar och suckat
  • 200 gram mandelspån
 
 
Smält smör socker och honung i en kastrull, tillsätt grädde, apelsinskalstärningar, suckat och mandelspån. Bred sedan smeten över mördegsbotten och grädda i ytterligare 12 minuter i mitten av ugnen tills den fått fin färg.
 
Låt svalna och skär sedan i små bitar med en riktigt vass kniv. Kakorna går även bra att frysa.
 
 
Nu ska vi ta och dricka varsin latte här hemma sedan får det nog bli en sväng upp på stan eller ut till gallerian då vädret tyvärr är en aning ostadigt...
 
 
 
 
 
  På återseende
 
  
  KRAM J
 
 
 
 

 
 
Hugo och mamma grillar korv, för finns det något som Hugo tycker är jätte roligt så är det att just grilla korv och göra eld :-)
  
 
  Heej raringar !!!
 
 
 
Idag vaknade vi upp till ett alldeles mulet och kallt väder och dessutom var det blött precis överallt ute då det har regnat som bara den hela natten, ingen vidare start på dagen. Så förmiddagen spenderade vi inomhus tittandes på barnkanalen.

Men sen bestämde vi oss för att packa ryggsäcken och bege oss på en liten dagsutflykt upp till Kilsbergen. Sagt och gjort, och när vi väl kommit fram till vårt lilla grillställe tittade solen fram ! :-)
 
 
 
Påväg ut till den lilla udden...
 
 
 
Väl hemma igen tog vi oss ett litet ryck och fixade iordning på framsidan och på baksidan, gräsklippningsdags !! (såå tråkigt, men ett måste!!) Skulle helst inte ha något gräs alls ;-)
 
 
 
Nu: En kopp te och så en film på de...
 
 
 
 
 
 
  På återseende!!
 
 
  Kraam Julia
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0