Idag är det alltså den 31 December 2010, och där med den sista dagen på året. Tiden går så otroligt fort, förra året så här dags var jag fortfarande mammaledig och den 18 Januari 2011 har jag redan jobbat ett helt år sedan min härliga ledighet tog slut. Jag ser dock verkligen framemot ett nytt år, 2011 tror jag kommer bli ett helt underbart år. Jag vet redan nu att det kommer hända en massa roligt och en massa nytt i våra liv.

Dagen till ära så tog alla mina killar en riktigt lång sovmorgon. Blev sent igår för alla i familjen, men fram för allt för Filip och Melvin som inte kom i säng förens vid 23-tiden igår kväll, och minst lika sent kommer det bli idag, men det hör jullovet till tycker jag. Om några timmar så ska jag bege mig till jobbet för ett kvällspass, men jag ska inte klaga, har varit ledig i 1 ½ vecka och det har varit helt underbart mysigt att få vara hemma med min familj under julen. Jobbar dessutom bara 6 timmar idag sedan får jag komma hem till mina killar igen.

Nu ska vi förbereda lite inför kvällen här hemma. Då det har kommit önskemål från de stora killarna i familjen så står det bland annat kräftor på menyn och inte vilka kräftor som helst utan kräftor från sommarens kräftfiske.

Önskar er ett Gott Nytt År och på återseende nästa år!

KRAM Julia


Idag har det varit en omtumlande dag minst sagt. Först begravning sedan iväg en sväng upp på stan för att uträtta en massa ärenden och inhandla en "sista minuten" julklapp till Melvin. Just precis, julklapp. Vi har nämligen haft en liten mini-julafton här hemma ikväll då Hugos storebröder firade jul tillsammans med deras mamma denna julen. Hugo blev så glad när hans storebröder kom hem idag. Han har sprungit omkring här hemma nonstop i flera timmar, märks verkligen hur mycket han älskar sina bröder. Dom är hans idoler.

Vår lille herre i familjen somnade som en stock för en stund sedan. Det är jobbigt att hålla igång en hel kväll, vår lille skatt. Storebröderna har suttit framför sin julklapp (En ny Xbox stod på önskelistan) ett bra tag tills för ungefär en timme sedan då de sprang iväg med granntjejen Alice hem till henne för att titta på Harry Potter, filmmys för storkillarna med andra ord. Pappa Joacim och bonus mamma Julia får stanna hemma och ha en egen filmkväll helt enkelt. Till vår filmkväll ska vi smaka på Glöggen med smak av hallon och vanilj samt knäcktryffel till från Åre Chokladfabrik som vi fick i julklapp av familjen A.


Imorgon är det självaste Nyårsafton, ska bli så mysigt att hälsa det nya året välkommen med hela familjen samlad. Tråkigt nog får jag inte vara hemma hela kvällen med alla mina killar, utan måste befinna mig på jobbet fram till dess att klockan slår 21.30. Har en lång jobb helg framför mig, men jag börjar sent på eftermiddagen både nyårsafton och på nyårsdagen, perfekt! Vi ska spendera kvällen på hemmaplan har vi bestämt. Äta gott och bara ta det lugnt. Eventuellt får vi även besök av Hasse och Alice. ska bli skönt att ha en riktigt lugn nyårsafton tillsammans med familjen och vår kära nära vänner. 

Nu ska jag krypa upp i soffan hos min älskling med en kopp glögg och en knäcktryffel. Önskar er en underbar kväll.

KRAM Julia


I våra hjärtan finns du för alltid kvar


Idag Torsdagen den 30 December har vi tagit ett sista farväl av Jan.  Jan som var min svägerska Elins pappa, min bror Joels svärfar och Sveas morfar. Det var en mycket fin begravning, en kyrka full med människor som stod Jan nära, så mycket kärlek och värme. I kyrkan spelades sedan en låt vi så många känner igen nämligen ledmusiken till filmen Forrest Gump. Det var så vackert, så fint.

Prästen talade länge om Jan, berättade vem han var, vad han tyckte om. Att han älskade sin dotter Elin över allt annat på denna jord, att han var så glad över sitt barnbarn Svea. Jan var en kärleksfull och omtänksam person med ett väldigt stort hjärta. Prästen läste även en dikt som Elin själv har skrivit åt sin pappa. Den är så vacker att tårarna ej går att hålla tillbaka. Det var en så fin begravning Elin, jag tänker på dig. Många kramar till dig och familjen.


Gå nu pappa, släpp taget
Du har kämpat länge nog
Tag bara med dig
dina finaste minnen
och känslorna som värmt
ditt hjärta
Lämna allt som gjort ont
bakom dig
Hos mig finns du
alltid kvar
Genom oss lever du vidare
Jag älskar dig pappa
vila i frid.

Din dotter Elin










God kväll mina kära läsare


Nu är vi på bättringsvägar här hemma igen. Känns skönt att det inte var en långdragen magsjuka, det kan man däremot inte säga om förkylningen. Nu är vi förkylda allihop här hemma, men Hugo har det värst lille gubben. Fick bli en sväng till apoteket i dag för lite inköp av både alvedon och nezeril, så nu borde vi klara oss ett tag framöver.

Om en liten stund får vi mormor på besök här hemma. Jag och min mamma Maria ska nämligen på begravning i morgon för middag, för att slippa stressa samt åka omkring en massa i morgon så sover hon kvar här hos oss. Så ikväll ska vi äta varma smörgåsar med kantarellstuvning på samt ett eller två glas rött till det med, mumms.

Hugo letar efter kantareller


Än har vi några små påsar kvar i frysen från höstens skörd. Men nästa år
får vi nog allt se till att plocka mer svamp än vad vi gjorde i år.

Nu ska jag ta och bada vår lille herre här i huset innan mormor och pappa kommer hem. Önskar er en fortsatt trevlig kväll och på återseende imorgon.

KRAM Julia


Tiden går alldeles för fort. Idag är det redan onsdag och jag har bara två dagars ledighet kvar. Men så skönt det har varit att vara ledig, inte behöva tänka på jobb överhuvudtaget, underbart! Vår lille Hugo har sovit bra i natt och är förhoppningsvis på bättringsvägar. Förutom den elaka magsjuka han åkt på så är han genomförkyld och hostar hela tiden. Tyvärr var det nog inget som Hugo ätit som gjorde att han blev magsjuk. Även Joacim har varit dålig i natt. Så nu är det bara att hålla tummarna att jag slipper denna elaka magsjuka, får hoppas att jag redan haft mitt...

Hugo Hösten 2010


Hittade denna fina höstbild på min lille Hugo när jag tittade igenom lite bilder igår kväll.
Denna bilden är tagen en vacker höstdag när vi skulle ut i skogen och plocka svamp.


Idag blir det alltså en lugn dag på hemmaplan. Eventuellt tänkte jag ta med Hugo på en lite promenad så han får lite frisk luft. Men det får bli en sväng med vagnen, blir nog för jobbigt för honom att pulsa omkring i snön. Ikväll skulle vi få besök av mormor, men vi får se hur det blir med allt. Usch detta är verkligen det värsta med vintern, magsjuka åt både höger och vänster och så lite hosta och förkylning på det med. Ska bli så skönt att gå mot ljusare tider, varmare tider. Vår och sommar, finns det något bättre?

Önskar er en fortsatt trevlig dag.
På återseende.

KRAM Julia


Denna tisdag måste jag säga att jag fått otroligt mycket gjort. Känns så skönt. Har tagit tag i ett stort projekt och rensat alla garderober här hemma, jag har hunnit dammsuga hela vårt hem samt torkat golv och tvättat en massa tvätt. Det var vad jag gjorde i förmiddags.

I eftermiddags sov jag faktiskt en stund tillsammans med min älskade lille kille. Oftast brukar Hugo sova middag själv i sin säng men idag var han lite ledsen i ögat och ville vara nära mamma, vilket jag fick en förklarar på när han vaknade alldeles febrig. Nu i kväll har Hugo inte alls mått något bra, kan berätta att han åkt på årets första magsjuka, stackars mammas lille kille. Så planerna på att åka en sväng på eftermiddagen idag gick det inte så bra med. Hugo har suttit i soffan och tittat på "Rorri" och "Lotta på bråkmakaregatan" medan mamma Julia har bakat lussekatter, årets sista lussekatter. Känns både skönt och ledsamt på samma gång.

Nu sover vår lille plutt för natten. Håller tummarna för att det blir en lugn natt. Får hoppas på att det bara är något han har ätit som gjort honom magsjuk. Dags att krypa upp i soffan med en lussebulle och god macchiato. Önskar er en fortsatt trevlig tisdagskväll och på återseende imorgon.

Vinterns söta


Receptet på mina lussekatter kommer från boken Vinterns vita
av systrarna Lisa & Monica Eisenman


Lussekatter

50 g jäst
5 dl standardmjök
150 g smör
250 g kesella
1 1/2 dl socker
2 kuvert saffran (1g)
1 tsk salt
ca 16 dl vetemjöl
russin
1 ägg

Smula jästen i en bakbunke. Värm mjölk och smör till fingervarmt, 37 grader. Häll lite av degvätskan i bunken och rör om tills all jäst har lösts upp. Tillsätt sedan resten av degvätskan.Blanda i kesella, socker, saffran och salt. Tillsätt nästan allt mjölk och arbeta degen smidig och blank. Tillsätt mera mjöl efter behov. Låt degen jäsa övertäckt med en bakduk i ca 1 timme.

Ta upp degen på ett mölat bakbord och knåda den i några minuter. Dela upp den i ca 30 bitar. Rulla ut bitarna till fingertjocka längder och snurra in ändarna åt varsitt håll. Lägg lussekatterna på en plåt. Garnera med russin och låt jäsa övertäckta i ca 45 minuter eller till dubbel storlek. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 5-8 minuter. Låt svalna på ett galler.




KRAM Julia



Paolo Roberto



Le Zie



Idag tisdag ska vi (Joacim) inviga min fina julklapp som jag fick av jobbet. Nämligen Paolo Ropertos stekpanna från serien "Le Zie".

Jag fick inte bara stekpannan av jobbet utan även Paolo Robertos egna olivolja, vilket passade perfekt då den oljan Joacim köpte på "Allt om mat" mässan i Stockholm precis har tagit slut. Vad som kommer lagas i pannan har jag däremot inte en aning om, men något från självaste Italien skulle kanske inte vara helt fel...

Idag ska vi ha en liten pyssel dag här hemma. Ska bland annat göra sådant tråkigt som dammsuga, torka golv, rensa garderober, tvätta överkast m.m. Tråkigt men ett måste tyvärr.
Vår eftermiddag hoppas jag bjuder på något betydligt roligare.

Önskar er en fortsatt trevlig tisdag.
På återseende i kväll.

KRAM Julia


Idag måndag har vi haft en mysig förmiddag på hemmaplan, precis som gårdagen.
I eftermiddags var jag och Hugo på fika date med bästste Lasse. Lars som han heter i själva verket var min matte lärare under gymnasiet, den bästa matte läraren jag någonsin haft kan jag tillägga. Efter att vi fikat ihop en stund kom även Joacim och tog en kaffe tillsammans med oss. Var så kul att prata om "gamla tider" och minnen, men huvudämnet för dagen blev dock fotografering. Det visade sig att vi hade ett gemensamt intresse, nämligen fotografering. Blev en lång och mysig fikastund. Tusen tack för idag Lasse, vår fikastund förgyllde min dag.



På vägen hem från stan hade vi en jätte trött Hugo i bilen men som tack och lov höll sig vaken hela vägen hem. Nu ska vi snart äta en god middag tillsammans. En klassiker, carbonara på ostsås och skinka samt färsk pasta till, mumms så gott! Kvällen bjuder på filmmys för mamma och pappa. Det är nog det bästa med just denna årstiden vi befinner oss i just nu. Tittar aldrig så mycket på film som på just hösten/vintern. Istället för en massa godis och dricka till filmen ska vi äta en god räksmörgås och lite bubbel till.

Nu däremot ska jag bada en liten herre sedan blir det välling och sova.
På återseende.

KRAM Julia



Idag måndag ska vi uträtta lite ärenden på stan, först en liten shopping runda, får nog även bli en sväng till POP nu när dom har rea, alltid hittar man något. Sedan ska jag och Hugo på date, men det berättar jag mer om ikväll. Natten har varit hyfsat lugn här hemma. Hugo vaknade dock till vid 02.30 tiden och hade svårt för att somna om, lite förkyld, trött och ledsen i ögat. Men nu är han på toppen humör och far omkring här hemma både högt och lågt.

Nu ska jag ta och göra i ordning mig lite, har precis kommit ut ur duschen och sitter här i min vita morgonrock och en stor handduk på huvudet. Dags att klä på sig och torka håret med andra ord, snart bär det av mot stan.

Ha en underbar dag och på återseende i kväll.
KRAM Julia


Idag började vi dagen med att ta en rejäl sovmorgon. Hugo vaknade nämligen ett antal gånger i natt och var jätte ledsen i ögat. Sista gången han vaknade var klockan 06.00 i morse. Så förmiddagen har varit mist sagt lugn här hemma till skillnad från vår eftermiddag. Först en sväng till mormor för att lämna av Hugo en stund då mamma Julia och pappa Joacim skulle åka på en shopping runda. Hugo älskar att vara hemma hos mormor och så är det så klart smidigare att ibland få åka och shoppa själva. Tack mormor!

Efter att ha gått omkring en stund på stans galleria begav vi oss tillbaka hem till mormor för att äta lite söndagsmiddag tillsammans. Även idag blev det en liten släktträff. Morbror Jakob var hemma, och så kom Morbror Joel, hans fru Elin och söta lilla Svea dit också. Är så kul att träffas tillsammans. Svea var på sitt allra bästa humör idag, så söt fasters älskling. Vid sin sida hade hon kusin Hugo som sprang och gav henne nappar, nappflaskor och leksaker. Världens raraste kusiner. Söndagsmiddagen bestod dagen till ära av julskina, prinskorv, köttbullar, lax, potatis, sill och grönkålsröra och självklart julmust till, en perfekt middag så här på självaste Annandagen.

En bild säger mer än 1000 ord...

Nu är klockan redan 21.30 och vår lille kille sover för natten. Jag och Joacim hade tänkt göra ett nytt försök med filmen som vi aldrig såg igår. Håller tummarna för en lyckad filmkväll. Imorgon är det måndag och en hel vecka av ledighet har vi framför oss, underbart.


Trevlig kväll och på återseende imorgon.
Kramar från mig.

En helt perfekt dag, kan inte annat än älska mitt liv och mina nära och kära, ni betyder så mycket för mig. Vi har som jag skrev i förut haft en lugn förmiddag på hemmaplan. I eftermiddags begav vi oss hem till morfar och Camilla på lite fika, mys och julklappsbyte. Är verkligen så mysigt att samlas tillsammans och bara umgås. Borde man göra oftare. Efter att ha varit på "släktträff" åkte vi hemåt igen. Klockan 18 var vi nämligen bjuda hem till familjen A på världens godaste canneloni. Du är Bäst Hasse. Efter maten blev det choklad tryffel med smak av jordgubb och till den världens godaste latte så klart. Helt underbart!!

Italienskt

Bruschetta


Canneloni

(Perfekt - Mats Westling. En låt jag brukar lyssna på ofta när jag sitter här vid datorn. Denna låt är verkligen en låt jag rekommenderar er att lyssna på)
Me like...

Ikväll hade jag och Joacim tänkt att se filmen "The Town" men det blir nog lite ändrade planer. Vi har nämligen en liten kille vid namn Hugo här som fortfarande inte har somnat. Blev nog lite för sent igår och sedan en lång sovmorgon på de. Förhoppningsvis har han somnat innan klockan slår 22.00 i alla fall. Vore skönt att få lite egen tid med min älskling.

Önskar er en fortsatt trevlig kväll och på återseende i morgon.

KRAM Julia


Hugo tycker att mammas Iphone är

jätte kul att leka med...



Då var Julafton slut för denna gången, men än finns det mycket kvar av julen. Idag är det självaste Juldagen. En dag jag minns som väldigt lång när man var liten. Men nu så här som vuxen är det en riktigt mysig dag. Vi ska spendera eftermiddagen hemma hos min pappa/Hugos morfar och hans sambo Camilla. Ska bli jätte kul att träffa alla mina bröder på en och samma gång. Storebror Joel kommer dit tillsammans med hans fru Elin och dotter Svea, och så lillebror Jakob samt lillebror Isak. Många pojkar blir det! MYS.

Just nu ligger vår lille prins här hemma och sover lite middag. På förmiddagen har vi tagit det lugnt. Lekt med Hugos julklappar. Byggt med brio järnvägen, staplat abc klossar samt lekt med bilar. En riktig toppen start på denna dag. Ikväll stundar det middag hemma hos familjen A. Har fått höra att det är Italiensk mat som står på Menyn. Ska bli så gott.

Nu ska jag ta och göra i ordning mig lite samt väcka en viss liten kille.

Önskar er en fortsatt trevlig dag.
KRAM Julia


Feliz Navidad, Joyeux Noël

Buon Natale



Idag har vi haft en alldeles underbar Julafton. Hugo vaknade vid halv tio tiden och kom och la sig hos mig. Han älskar att komma och lägga sig i mamma och pappas säng och bara gosa och mysa en stund innan han går upp. Det är nog den bästa stunden på hela dagen tycker jag. Sedan blev det julfrukost och lite julklappsöppning. Då jag ej har haft någon tradition när det kommer till julstrumpa från när jag var liten har det inte blivit så att Hugo haft någon heller, tycker det känns lite Amerikanskt? Vi öppnade istället en julklapp när vi åt frukost så som jag gjort som barn. Till skillnad från förra julen så fullkomligt älskade Hugo att öppna julklappar denna julen. Vissa dock lite roligare att öppna än andra. I förmiddags var det förberedelser inför dagens "julmat" som gällde, i alla fall för Joacim. Jag och Hugo har tittat på nyhetsmorgon/barnkanalen, som idag visade mysiga filmer med inslag av julen. Sedan blev det bad för Hugo och efter de en lätt lunch och så sova middag. Lagom till Kalle Anka vaknade Hugo. Då var även våra kära vänner Hasse, susanne och Alice här. Under Kalle Anka öppnade vi julklappar och åt en massa gott. Hugo var så klart den som fick flest julklappar kan jag säga. Tack familjen A för alla fina klappar som Hugo fick, Hugo hälsar och tackar även mormor för den fina julklappen som han fick av dig.

När klockan slog 16.00 var middagen serverad och det var äntligen dags för att äta Joacims underbara sushi!!! Skulle absolut kunna tänka mig att äta sushi varje julafton från och med nu, men det går tyvärr inte. Strider lite emot mina traditioner som jag vill föra vidare till Hugo..
Men gott var det, och så vackert. Nästan så vackert att man inte ville börja äta.

The world's tastiest sushi


Nu sover Hugo sen cirka 1 ½ timme tillbaka och jag ska alldeles strax krypa upp i soffan tillsammans med mannen i mitt liv, ett litet glas Country Lane och en bra film. På återseende i morgon kära läsare. Då ska vi fira Jul hemma hos Morfar & Camilla.

Hoppas ni haft en lika underbar Julafton som jag haft, God Natt.
KRAM Julia


Äntligen torsdag. Slutade jobbet tidigt idag vilket inte är några fel alls så här "dan före dopparedan". Under eftermiddagen har vi hunnit med att uträtta lite ärenden. Vi har bland annat varit hos fiskhandlaren på öster här i stan och köpt 1 ½ kg tonfisk och 2 kg lax. Efter det blev det en sväng till vår lokala asiatiska lilla affär för inköp av nori, soya, wasabi, sushiris och sist men inte minst lite färskt citron gräs. Imorgon ska vi nämligen inte äta ett svenskt traditionellt julbord. Vi ska äta ett "japansk julbord" nämligen sushi, massor av sushi. Denna julmiddag passar mig perfekt! Det är nyttigt, gott och fräsch. Jag ska egentligen hålla mig ifrån sådan mat som just julmat då jag tyvärr inte mår bra alls av just den kombinationen av mat. Har sedan 6 år tillbaka haft otroligt mycket problem med min mage. Läkarna har trott att det har varit allt från laktosintolerans till gluten allergi, men det har visats sig att jag varken har det ena eller andra. Det läkarna tror nu är att jag har en sjukdom som heter IBS (Irritable bowel syndrome) och pga detta måste jag avstå sådan mat som exempelvis ett julbord innehåller. Jag mår bra av att äta sunt helt enkelt. Självklart har vi dock inte stängt ute den svenska julen helt och hållet. Julskinka och köttbullar finns i kylen för den som vill ta sig en skinsmörgås senare på kvällen.

日本のクリスマス - En Japansk jul



Ikväll har vi även hunnit med en sväng till stans galleria och inhandlat lite smått och gott! En Glenmorangie till Joacim och en Country Lane till mig fick bland annat följa med hem, så gott. Medan mamma och pappa var iväg på shoppingrunda stannade Hugo hemma hos våra underbara grannar och levde rövare. När vi sedan kom hem lite småfrusen och trötta bjöds det på glögg hemma hos de omtalade grannarna. Julmusik på hög volym och mycket skratt, omgiven av människor som stor en så nära det är verkligen stunder man älskar.

Oj så mycket klockan har hunnit blivit, dags att vara lite social med min älskling,
samt fortsätta här hemma med det sista inför morgon dagen.
På återseende min kära läsare

Kramar Julia



Denna onsdag den 22 december var nog den kortaste onsdag jag varit med om, oj så fort den gick! Hugo blev så glad när kusin Svea kom hem till oss tillsammans med sin mamma och pappa. Hugo fick klossar i julklapp med olika bokstäver och siffror på, så fina! Tack snälla morbror och "tant" Elin hälsar Hugo. Han har lekt med sina klossar hela kvällen, staplat dom på varandra lagt dom i den lilla vagnen som hörde till, plockat i och plockat ur klossarna flera gånger om!

Dagens Toscakaka blev lyckad och smakade gudomligt gott, kan berätta att den tog slut rätt fort, mumms. Hugos lilla kusin Svea är så söt, hon satt i fasters knä och lekte med Hugos "baby leksaker" medan Hugo lekte med sin julklapp, Minns knappt när Hugo var så där liten och go. Tiden går som sagt fort när man har roligt så jag var tyvärr tvungen att bege mig till jobbet mitt i all lek, gos och bus. Dagen till ära blev jag lämnad på jobbet av min snälla bror, tack Joel.

Nu ska jag ta och lägga huvudet på kudden,
imorgon blir det en lång dag med mycket shopping och förberedelser, på återseende då!

KRAM Julia


P.s Imorgon kommer receptet på Toscakakan,
så enkel att göra, perfekt att "slänga" ihop när man får gäster..

RSS 2.0