Hugo och mitt påskpynt. Är ju bara en vecka kvar till Påsk !!? Tiden går verkligen såå fort.


En liten uppdatering


Kikar in för ett ge er en snabb liten uppdatering så här på lördagskvällen, jag har inte gått under helt och hållet sen tentan igår om ni trodde de ;-) tvärtom tentan kändes som att den gick riktgit bra. Så nu är det bara hålla tummarna för att min magkänsla stämmer !

Idag har jag haft en riktig myslördag med min lilla familj. Vi startade dagen med en lång sovmorgon och sen tittade vi på Ronja rövardotter i sängen, älskar lördagsmornar !!! :-)

Eftermiddagen spenderade vi utomhus. Pick-nick, promenad och en sväng iväg med bilen för att hitta lite påskris att ta med oss hem...

Nu: Soffmys & film med älsklingen !

Ses imorgon igen

KRAM J








Hmm detta kan gå hur som helst...


Oj oj oj, nu är klockan lite innan 06.00 och jag har tenta om bara två timmar (därav brist på inlägg denna vecka) och jag är hur nervös som helst. Var riktigt länge sen jag kände mig nervös men just inför denna tenta känner jag mig lite hm pirrig är nog fel ord, men maktlöst kanske skulle kunna passa in bättre!?? ;-) det får bära eller brista helt enkelt.

Finns ju iallafall en bra sak med denna dag, det är ju freeeedag idag och även om man kunde ha startat denna härliga fredag på ett bättre sätt än att skriva tenta i flera timmar så känns det lovely, denna helg ska jag dessutom bara mys och ta det lugnt hela helgen med mina killar i livet ! Tror minsann att jag enbart ska plugga en stund på söndag kväll, and thats it ! :-)

Men nu är det dags att gå igenom alla anteckningar....



Önskar er en riktigt härlig freeedag

Kraam Julia






Välkommen onsdag !


God morgon God morgon och redan onsdag by the way, jösses så fort veckorna rusar iväg. Tänk om de kunde gått sä här fort när man jobbade, antingen beror det på att "tiden går fort när man ar roligt" eller så är det helt enkelt så att jag har sååå himla mycket att göra H E L A tiden....


Drömmer mig tillbaka, underbara vår

Denna vecka ska det hinnas med/hunnit med: Grupparbeten måndag, tisdag. Idag är det seminarium om Kön & Genus samt grupparbete på en stund på eftermiddagen sen hem och plugga inför tentan som är på fredag morgon. Vad jag sen gör imorgon är kanske inte så svårt att lista ut !!?? ;-) Pluggar till tentan !!! Behöver en break nu !!!

Små längtar lite till helgen om jag ska vara ärlig....


Ses kanske senare


Kramar Julia




En lycklig liten badkille tidigare idag :-)


Heelllo sweeties !!


Oj vilken start på veckan, upp tidigt och iväg med Hugo till dagis och mamma till universitetet för att förbereda med arbetsgruppen inför seminariet på onsdag, sedan hem och hämta väskan med badkläder som jag glömde ta med mig imorse sedan till dagis igen för att hämta Hugo och vidare till det lilla badhuset som ligger alldeles i närheten från där vi bor :-) ppuuuhh (!!!)

Busy busy, men vi har haft en riktig toppen måndag och det är ju huvudsaken :-) Nu däremot sover vår lille herre som en prins och var dagen till ära inte särskilt svår att få i säng...


Hugo på språng


Imorgon blir det dock inget badade efter dagis men däremot en liten cykelutflykt för imorgon ska vi få hela 19 grader här i lilla Örebro !!!! bara hålla tummarna att det stämmer....

Nu ska jag fortsätta att plugga lite här hemma sedan blir det nog sängen, kika en stund på tv sen sova :-) inte bara Hugo som blir trött av att bada !



Ses imorgon igen

Kraam Julia






En precis hemkommen mamma Julia från dagens "plugglördag" hemma hos mormor. På vägen upp mot stan behövdes det dock ingen jacka kan jag lova, men påvägen hem var det inte riktigt lika skönt...


Helloo raringar


Fick en hel del gjort idag, inklluderat en hel del plugg med så klart (såå tråkigt, men ett måste), känns som om man aldrig blir kvitt allt detta pluggande, puuust!!

Passade även på att cykla hem till mormor idag, jösses så varmt det var. Blev till och med tvungen att ta av mig jackan så varmt var det! :-) kanske bör tillägga att jag är en liten fryslort, så att cykla i bara långärmad tröja i mars månad hör inte till vanligeten för min del.

Innan jag satte igång med pluggandet hann vi dock med en sväng på stan, hittade däremot inget till mig själv denna gången utan en liten present till Hugo och en snygg tröja till J fick följa med hem. Väl hemma passade jag även på att plantera lite nya blommor på framsidan, härligt med våår !! :-)

Nu ligger alla barnen förutom en så nu ska jag slå mig ner i soffan en stund sen väntar sängen, sååå trött idag (men det får man lov att vara när man cyklat nästan 1,2 mil hihi)



Hoppas ni haft en härlig lördag !!

KRAM J



P.s Glöm inte flytta fram klockan en timme innan ni går och lägger er,
för imorgon är det back to sommartid !!!




Nytt ljus från Yankee candle med doft av "cherry blossom"


God morgon lördag


Här hemma är det full rulle just nu, killarna har precis ätit frukost och Hugo är redan ivrig om att få gå ut i fina vädret och cykla :-) själv ska alldeles snart hoppa in i en dusch, äta lite havregrynsgröt och bege mig upp mot stan och mormor...




På tal om fint väder hade vi ett helt underbart väder här i Örebro igår. Hugo åt till och med sin första glass ute i solen igår, sååå skönt!! :-) nu är det bara hålla tummarna att det håller i sig så vi kan få lite grönt ut också. Åhh vad jag Ä L S K A R våren!!

Nu måste jag kila iväg...


Ses kanske senare

KRAM J




Hugo och pappa J klappar hästarna


Heej raringar !


Njuter ni också av vårvädret?? Hann till och med att dricka en latte i solen på framsidan innan det bar iväg till dagis med Hugo och till universitetet för mamma :-) Så underbart!

Igår var vi ute nästan hela eftermiddagen. Hämtade Hugo på dagis redan vid 14-tiden och sedan begav vi oss till Karlslunds Herrgård där vi mötte upp morbror Joel hans fru Elin och Hugos kusiner Svea, Viggo och Vilgot :-) Sedan satt vi i solen och drack kaffe och smaskade på en massa godsaker tillsammans (inte jag dock, fick snällt sitta där och knapra på min knäckesmörgås).


Årets första tussilago

Efter att vi varit i Karslund i nästan fyra timmar packade vi ihop pick-nick korgen och åkte hem till oss för att grilla lite. En riktigt mysig dag !!

Mu ska vi ta och kila ut till förrådet Hugo och jag och hämta hans cykel, för idag ska vi minsann åka ut och cykla. Vårkänslorna spritter i kroppen...


Hoppas ni får en fortsatt härlig dag


Kraam Julia



 
Denna ur snygga timer vad en av presenterna J fick av mig i förrgår ! :-) både praktisk och snygg det gillar vi.
 
 
God morgon !!


Wow vilket väder, vill bara ut i solen. Men de får vänta en liten stund till, först blir det föreläsning på universitetet innan jag får åka och hämta min skatt på dagis, lääängtar ! :-)

I eftermiddag ska vi nämligen en sväng till karlslund och förhoppningsvis får vi sällskap av Hugos kusiner och morbror och av tant Elin med så klart ;-)

Men nu ska jag kila ut i köket och fixa iordning en skål med bäste frukosten ever, havregrynsgröt !! :-)
Hoppas ni får en riktigt härlig dag i vårsolen.


 
Kraaam Julia




Denna minst sagt jätte goda nougattårta hade mormor med sig hit igår eftermiddag då vi hade lite födelsedagsfriande här hemma :-)


Äntligen...


Äntligen äntligen är tentan över för den här gången, nu gäller det bara att hålla tummarna för att det gick vägen. Jösses så trött man blir efter en tenta, hela 4 timmars skrivande (!) Puuust. Har nästan lite skrivkramp i handen fortfarande :-)

På tal om någon helt annat, har ni sett vilket väder det ska bli det kommande dagarna ?? Sol Sol Sol och 15-16 grader varmt, helt otroligt !! :-) Så imorgon är det vi (Hugo och jag) som packar med oss lite mellis och äter uteomhus i fina vädret !! Mys :-)

Nu ska jag krypa upp i soffan framför en film med min J, det är jag minsann värd en dag som denna ;-)



Natti natti raringar

ses imorgon




Just nu: Förbereder inför tentaplugg tillsammans med min vän Sara !! :-)


Heelloo sweeties !


Här hemma pågår det förberedelser inför tentaplugg då jag och Sara som läser samma socialpsykologikurs som mig ska plugga som bara den inför morgondagens tenta :-) 

Är ju såå mycket lättare att plugga tillsammans med någon, i alla fall i denna kurs då man behöver diskutera och reflektera en hel del över olika begrepp och teorier osv.

Men jag ska inte bara plugga denna måndag, jag ska nämligen också fira min J som fyller år idag!! :-) så det pågår faktiskt lite andra förberedelser här hemma med...


Ses kanske senare

Kraam Julia




Denna söndagskväll jag spenderat framför strykbrädan och styrk överkast och gardiner till sovrummet. Finns det något tråkigare??? Men det är alltid skönt när det är gjort ;-)

Och helt plötsligt är det söndag...


Jösses så fort tiden går, redan söndag kväll och snart dags att gå och lägga sig. Hmm var tog denna helgen vägen egentligen ??? Men med en kommande fullspäckad vecka så är det snart helg igen ;-)

Denna söndag har vi gjort lite allt möjligt. Grillat korv, gått en promenad längt med svartån, tittat på ankor (som enligt Hugo tycker jätte mycket om att simma, leka i vattnet samt att dyka ;-) hihi)

Kvällen har jag dock som jag skrev spenderat vid strykbärdan här hemma. Är ju såå fruktansvärt tråkigt att stryka men byte av gardiner i sovrummet var ett måste (!!), och nu kanjag dessutom äntligen bocka av de måstet √



Är lite sugen på att göra om i vårt sovrum nu till sommaren, vore inte helt fel med vitt parkettgolv, eller vad tycker ni?? Ska nog ta upp denna idé med min kära J hihi ;-)


Nu ska jag ta och läsa igenom lite böcker här hemma, tenta om 2 dagar (eller egentligen bara en) usch och fy har inte alls lust att sitta och skriva tenta på tisdag. Bara hålla tummarna att det går vägen...


På återseende imorgon

KRAM J





Bilder från igår kväll. Älskar kombinationen ost och vin, såå himla gott (!!) och att vi har en två ostbutiker i stan gör ju inte saken sämre ;-)


Saturday night


Myspys med lördagskväll. Hugo sitter som fastklistrad framför sitt Nintendo wii på sitt rum. Han har nämligen precis greppat hur man spelar Super Mario Bros, och det är ju så klart hur kul som helst !! :-) 

Imorgon blir det nog till att försöka få ordning på sovtider. Har varit lite sådär hit och dit med de denna veckan känns det som, men å andra sidan blir det lätt så när man är hemma och är sjuk.




Fikonmarmelad är verkligen en av mina absoluta favoriter. Fick bli lite mer ost och vin samt en klick fikonmarmelad på idag med hihi ;-)

Nu ska jag snart ta och slå mig ner i soffan en stund innan det har blivit dags att gå och lägga sig. Känner mig faktiskt rätt trött ikväll måste jag erkänna. Beror kanske på allt pluggande (som alltid) ;-)

Hoppas ni har en mysig kväll !!


KRAM J




Min frukost denna lördagsmorgon.


God morgon lördag !


Denna lördag blev det en minst sagt lååång sovmorgon här hemma då vår lille prins inte somnade förens vid 22.30 (!) igår kväll, busen...

Jaha då blev det ingen filmkväll för mamma och pappa i familjen tänker ni nu, men skam den som ger sig. Det blev minsann ett två glas rött och lite goda ostar samt en bra film vid namn The big year



Havregrynsgröt, mandel, tranbär, äppelmos och 1 msk psylliumfrön, mums !!


Denna härliga lördag ska jag se till att kicka igång snart med lite läsning inför tentan på tisdag (har väl sissådär 300 sidor sammanlagt som ska läsas + att jag måste förstå vad det står också vilket inte alltid är jätte lätt när man läser om en massa olika begrepp och teorier hit och dit inom socialpsykologin).

Men jag får nog se till att klämma in en liten paus med, kan ju inte sitta hela dagen ;-) men vad vi ska hitta på för bus en dag som dena är inte riktigt bestämt ännu.


Vi ses kanske senare...

Kraam Julia




En stycke bild på moi och så några pics på slottet med såklart ! ;-)


Heelloo sweeties !!!


Häligt med fredag eller hur !?? Jag har haft en riktigt toppen fredag, och än är den inte slut !! ;-) Fick bli en lugn och mysig förmiddag då Hugo fortfarande är hemma från dagis pga hostan. Så vi har tittat på film och läst böcker precis hela förmiddagen :-) 

Eftermiddagen spenderade jag tillsammans med min kära mamma. Först blev det en liten sväng på stan och så avslutade vi med varsin öl och lite plocktallrik på O'Learys här i Örebro.


Min fina mamma framför slottet


Här hemma pågår det fredagmys för fulla muggar just nu. Hugo och jag har precis kommit upp ur ett varmt bad och nu är det kojbygge i vardagsrummet som gäller. (Hugo sov nämligen middag en stund idag därav all energi denna fredagskväll) men om en liten stund är det nog dags för vår lille herre att krypa ner i sängen...

Senare ikväll: En bra film, ett glas rött och så lite goda ostar på de, kan inte bli bättre ;-) 




Hoppas ni har en riktigt mysig fredagskväll


På återseende imorgon igen




Denna torsdag har vi en lite piggare Hugo här hemma, i natt har han (och vi) fått sova iallafall några timmar i streck, skönt!


Hallå raringar !!!


Denna vecka har det minsann inte funnits många timmar till övers för att blogga. Hugo har varit sjuk sen i söndags natt och är fortfarande inte riktigt på topp, men nu är åtminstone febern borta (och har varit sen igår morse), Jippi !! 

Igår var vi till och med ute på en kort lång promenad Hugo och jag i det härliga vädret. Först tog vi oss en sväng bort till Ica och hämtade ut ett litet paket innehållande en stycke present till pappa J som fyller år nästa vecka, sedan gick vi vidare mot karslund Herrgård och stall för att se om det var några hästar ute och det var det ju såklart !!

Nu ska jag återgå till pluggandet här hemma. Har både tenta och inlämningsuppgifter till nästa vecka så här gäller det att ligga i + att jag ska försöka sysselsätta en lite herre här hemma också, hmm får nog bli att hälla ut all lego duplo på vardagsrumsgolvet och sen får det nog bli ett eller två avsnitt av Kung Fu Panda :)



På återseende inom en snar framtid ;-)

Kramar Julia



RSS 2.0