Tidigare ikväll gick vi ut en stund och hoppade studsmatta tillsammans med Hugos favvo tjej Alice. Idag har Hugo inte haft någon feber alls, däremot hänger nog snuvan med ett tag till...

Det är sååå kul att hoppa studsmatta !!!


Men det blir jobbigt när man inte har lika mycket energi i kroppen som man brukar ha...

En kort uppdatering !



Som ni kanske redan räknat ut har vi haft en lugn dag här hemma idag, men en otroligt varm sådan !! Termometern visade hela 30 grader i skuggan, helt fantastiskt. Det Har gått åt ett antal isglassar här idag kan jag berätta. Tror minsann att Hugo ätit 5 stycken allt som allt. Gott med glass i värmen.

Nu sover han dock sedan länge tillbaka i sin säng. I och med att Hugo inte sover middag på dagarna så är han väldigt trött när det är dags att gå och lägga sig. Ibland händer det att han nästan somnar innan godnatt sagan är slut, hihi !

Nej, nu väntar soffan en stund.

Imorgon har jag massor att stå i!



Kråke - Hugos favorit böcker.

Just nu tycker Hugos om när vi läser i "Elsa och nappen". Den handlar om hur det går till när kråkes lillasyster Elsa ska sluta med nappen.

Godmorgon solstrålar !



Idag har vi ett underbart väder i lilla Örebro. Solen skiner på klarblå himmel, kan inte bli bättre. Eller egentligen kan det de, vi har nämligen fortfarande en krasslig kille här hemma. Hugo har dock sovit mycket bättre inatt, tror vi kan tacka doktorn för de som skrev ut hostmedicinen!

Har ni hört föresten vilket fint väder det ska bli i helgen? Med start idag, verkar det minst sagt som. Bäst att fylla kylskåpet med en massa gott inför helgen, för här ska det grillas!!!

Om en stund ska jag tappa upp ett bad till min lille prins, sedan ska jag fixa iordning mig en latte som jag sedan ska njuta av ute i solen, älskar sommar, älskar sol...


På återseende.


I eftermiddags passade jag på vara lite "pysslig" och plantera blommor medan Hugo tittade på film i vardagsrummet. Denna sommar går det mesta i vitt. Vit lobelia, vit snöflinga, smultron samt lite persilja och gräslök har blivit planterat idag.

Vit snöflinga, en av mina favoriter i trädgården.

Denna underbara murgröna planterade jag förra sommaren, blev så glad när jag fick se att den klarat den långa kalla vintern trots att det varit neråt -25 grader kallt.

Godkväll på er !


Nu sover Hugos sedan cirka två timmar tillbaka. Han var inte en svår nattad kille idag inte, tror knappt han hann lägga huvudet på kudden innan han somnade, så sött. Hugo sover nu mera i eget rum, vilket hittills fungerat förfånandsvärt bra, trodde minsann att det skulle vara lite svårare än vad det har varit så här långt, duktig kille vår Hugo! (peppar, peppar).

Nu ska jag hålla tummarna för att vår lille kille får sova gott inatt och att han mår bättre imorgon. Det är så jobbigt för honom att vara sjuk hela tiden. Hugo har varit väldigt mycket sjuk sedan han började på dagis, eller rättare sagt, han har varit mycket förkyld och febrig. Hoppas på att han ska få bättre tider och mer kontinuitet på dagis till hösten, det kanske gör susen, vem vet!

Nej! Dags att göra mig en stor kopp te och slå mig ner i soffan framför en gammal klassiker, Dirty Dancing!!!, min absoluta favorit film. Får passa på när man är gräsänka...


Vi ses imorgon.



Efter spinningen i lördags hämtade vi Hugo hos mormor, sedan begav vi oss mot Kilsbergen & Ånnaboda för att gå en sväng runt sjön.

Hugo var mer än nöjd med att få sitta i varma vagnen medan mamma och pappa gick runt Ånnabodasjön.

Hittade några liljekonvaljer efter vägen, såå vackra !


Min lille kotte, Hugo tyckte att det blåste alldeles för mycket ute igår, mamma hjälp, de är kallt sa han till mig i hopp om att jag skulle bära honom, det funkade tydligen...





Igår var det ju morsdag så då var vi hemma en sväng hos Joacims mamma för att sedan åka vidare hem till min mamma där det vankades fika på inget mindre än en swartzwaldtårta, mums !!


På bordet i vardagsrummet hemma hos mamma stod så klart en stort bukett med liljekonvaljer, även jag hade med mig en stort bukett med den vackraste av alla blommor, liljekonvalj!


Mums !


Hugo hittade ett gäng nappar hemma hos mormor som han absolut inte ville släppa med blicken, undrar vad som var godast, napparna eller tårtan...


Redan måndag !


Oj så fort det går, redan måndag och snart även ny månad. Idag har vi en liten vissen kille här hemma. Det var nämligen en liten Hugo som vaknade vid halv två tiden i natt med feber, stackars liten. Som om inte febern räckte så har Hugo även dragit på sig en elak hosta, blir att vara hemma och ta det lugnt hela dagen idag.

Om en stund ska jag ta tag i lite hemmafix. Ska passa på att göra om lite i tvättstugan här hemma, dock inga stora förändringar mest organisera lite bland allt skräp som lyckats samlas på hög där inne. Sedan ska det vikas tvätt och dammsugas en sväng...

Måste även leta efter en snygg ram som ska passa in i köket, det ska nämligen upp en ny stor tavla där inne...


Vi ses kanske senare!




Välkommen Morsdag


Tänk att det redan är slutet av maj och där med morsdag. För mig är morsdag lite speciellt. Jag har alltid plockat blommor till min mamma på morsdag, och inte vilken blomma som helst utan en stor bukett av liljekonvaljer. Liljekonvaljen tillhör en av min mammas favoritblomma, och det gäller även mig. Jag älskar liljekonvaljer, jag älskar dess vita färg och den underbara doften. Tror bestämt att jag vet vad min brudbukett kommer innehålla för blomma...

Om en stund ska vi bege oss ut och plocka blommor. Tre hela buketter med liljekonvaljer ska vi plocka. Jag ska plocka en till min mamma, Joacim ska plocka en till sin mamma och Hugo ska plocka en till hans mamma :)


Önskar er en fin morsdag.

På återseende.


Mycket shopping blev det. Här står jag och min vän och arbetskamrat Alexandra på Hötorget.


På affären Stockhome (STCKHM) hittar man alltid en massa fint. På bilden här kan ni se glassformarna från Rice som jag köpte till Hugo.


Glass-skopa i olika färger, även dom från Danska Rice.


Visst ser det underbart ut?? Jag är dock alldeles för feg för att åka själv, tittar hellre på, hihi...


Det härligaste med Grönalund är nog alla dess olika skrik man hör precis överallt, en verklig skräckblandad förtjusning, så härligt!


Fina Lejla, redo för grönan och dess karuseller...


Njuter av en drink i solen på Grönan, livet är bra härlig !


God morgon Lördag !


Måste börja med att säga att jag hade en helt underbar dag i Stockholm med mina minst sagt underbara arbetskollegor. Strålande sol, massor av shopping, god mat och så toppade vi allt detta med ett besök på Grönalund, en perfekt avslutning på en perfekt dag!

Nu är det dock redan lördag, och lördagar är för mig = SPINNING !!! Ska alldeles strax ge mig iväg för att köra en timma spinning på Njoy, lovely. Även Joacim ska bli med till Njoy idag, han ska däremot inte köra spinning utan det lutar nog snarare åt styrketräning för hans del.

Vår lille solstråle spenderar sin förmiddag hos mormor medan mamma och pappa tränar, kan inte bli bättre!
Dags att slänga i sig en lätt frukost sen köööör vi !!!!!!!


På återseende.



Dessa söta små glassformar från Danska Rice köpte jag i Stockholm i onsdags, visst blir man sugen på isglass när man ser dom. De är redan invigda kan jag berätta...

Välkommen Fredag !




Skönt med fredag och fredagsmys. Idag har vi haft en liten ledsen kille här hemma. Ingenting har varit riktigt bra enligt Hugo, inte förens nu har våran lille kille blivit gladare och piggare. Tror minsann att det är en liten mage som spökar, stackars liten...

Imorse tittade vi på "Bee Movie" tillsammans och åt hemmagjord isglass som vi gjort i våra nya glassformar från Rice, smaken på glassen? Ananas och passion, mums tyckte Hugo.

Om en liten stund ska vi bege oss ut och handla hem lite gott inför helgen. Hugo får dock stanna hemma. Lek och bus hemma hos favorit tjejen Alice väntar, jipppiii!!!


Vi ses senare.



Hugo och Svea fikar.

Efter fikastunden ville Hugo visa Svea hur kul det är att åka rutschkana.

Hej på er !


Vilken underbar dag vi haft idag. Klarblå himmel och massor av sol. Dagen till ära har jag dessutom haft semster, kunde inte bli bättre. Vi har myst på hemmplan, jag har städat och fått bort all tvätt från tvättstugan, puust! så skönt när allt är på sin plast men både jobbigt och tråkigt att hålla på med. Den mesta av tvätten är i och för sig Hugos och den tar än så länge inte så stort plats som tur är :)

Vår eftermiddag har vi spenderat på dagis tillsammans med Pappa Joacim, morbror Joel och så lilla kusin Svea, för idag var det nämligen gårdsfest på Hugos dagis. Vi har gjort en massa roligt på dagis, gungat, åkt rutschkana, fikat och så har vi lyssnat på Peter när han spelade gitarr och sjöng tillsammans med alla barnen och mycket mycket mer, så mysigt !


Även Svea ville prova att åka rutschkana.


Efter allt åkande i rutschkanan ville Hugo gunga en stund..


Denna mysiga lilla utomhus pool ligger i anslutning till Hugos dagis, perfekt när det varma sommardagarna kommer...


Nu ska jag snart slå mig ner i soffan och titta på en av mina favorit filmer, nämligen "Dirty Dancing". Hugo sover sött sedan en timma tillbaka och pappa Joacim är och fiskar, så det gäller att passa på...

Åh måste berätta för er vad stor våran Hugo börjar bli, han har nämligen snart slutat helt med nappen, tro det eller ej. Han har till och med somnat flera kvällar utan napp, vår duktiga lille kille!!

Önskar er en fin kväll.

På återseende imorgon.




Pssst, då ska ni få se liten bilder från gårdagens tripp till Stockholm...

 



God morgon !!



Idag blev det ingen sovmorgon minsann för om cirka en timma sitter jag på tåget mot Stockholm tillsammans med alla mina underbara arbetskamrater. En heldag i huvudstaden står på schemat denna soliga onsdag, lovely!

Vi har bestämt att börja denna onsdagsförmiddag med att shoppa ett par timmar. Efter shopping väntar lunch inne på Kungshallen, (blir nog sushi för min del) sedan strosar vi vidare på stan och slutligen ett besök på grönalund.

Nu är det bäst att jag slänger i mig det sista av latten sedan är det dags att bege sig mot tåget & Stockholm.

På återseende.


Kram Julia




God morgon tisdag !!


Denna tisdag ska vi tillbringa med att göra absolut ingenting, så är det i alla fall tänkt. Inte förens ikväll ska jag iväg hemifrån en stund, då väntar ett spinningpass på en hel timma, sååå underbart!!!

Men som sagt tills dess ska vi vara inomhus och ta det lugnt, utanför blåser det nämligen storm därav anledningen till att jag inte vill tillbringa denna tisdag utomhus, helst inte gå utanför dörren alls, hatar när det blåser...

Jag och Hugo ska om en liten stund bädda upp i soffan framför en film, vad vi ska se är inte riktigt bestämt ännu, Hugo har däremot hittat en ny favorit ingen mindre än "Tingeling" så det lutar nog åt att det är just den filmen vi kommer att titta på.

Nu: Dags att dricka dagens första latte, mums !


På återseende.

Kram Julia







Detta avlånga rör kom med posten denna underbara måndag, innehållet kommer från den härliga nätbutiken Bloominghome, men vad röret innehåller får ni se någon annan dag...

Har nog aldrig längtat så mycket till måndag som denna, nu är det nämligen färdigjobbat på några dar och jag ska njuta av en liten "mini semester", sååå skönt!!!

I eftermiddags när jag begav mig hem från jobbet blåste det mer eller mindre storm ute, det var knappt så det gick att ta sig hem (cyklade nämligen till jobbet idag). När jag väl kom hem hoppade jag in i en snabb dusch och satte mig sedan på cykeln igen för att åka och möta Hugo och mormor som kom cyklandes från dagis.

Hugo blev så glad när vi imorse berättade att mormor hämtar honom på dagis i eftermiddag. Var visst en liten kille som kom springandes med full fart mot mormor när hon klev in på dagis, lille gubben. Efter cykeltur nr 2 åkte vi hem för att dricka en kopp kaffe och mysa lite här hemma.

Nu har mormor åkt hem till sig och Hugo och jag har tittat lite på "Tingeling", pappa Joacim håller på och oljar in altanen och om en stund ska jag och min lille guldklimp baka chokladbollar, mums!


Önskar er en fin måndagskväll.



Precis nybadad sitter jag här nu och tänkte slänga upp ett litet inlägg innan det har blivit dags att ta tag i alla morgon bestyr här hemma. Jösses vilken träningsverk jag vaknade med imorse, riktigt skönt på sätt och vis för då vet jag att gårdagens spinning gjort nytta, men aj så ont det gör.

Jaha, så är det söndag igen då, usch säger säkert många nu, jippi säger jag!!! Min jobbhelg är snart över för den här gången. So lovely. Längtar redan till nästa helg som är helt fullbokad med en massa kul, men innan ska det hinnas med en massa annat roligt, bland annat spinning på tisdag (igen!!) och stockholm på onsdag, underbart!

Tråkigt nog har jag sett att det inte kommer någon tropisk värme till sverige tills på onsdag, blir nog till att skippa både klänning och shorts, hm får komma på något annat att ha på mig...


Nu ska jag dricka en latte och bläddra lite i Vakre Hjem.

På återseende.


Imorse ställde jag min iphone på väckning klockan 08.30. Gick upp och åt en skål med havregrynsgröt till frukost sedan hoppade jag i träningskläderna och begav mig mot Njoy med min fina granne Hasse. Klockan 10.00 börjar nämligen lördagsspinningen. Var så taggad idag, har längtat hela veckan efter att köra spinning. Tror nog bestämt att jag får boka in två pass i veckan hädan efter...

Nu har jag precis tagit en dusch och fräschat till mig lite efter dagens spinningpass. Om en liten stund ska jag dricka dagens första latte sedan blir det mys med familjen ut i fina vädret innan det har blivit dags att bege sig mot jobbet för ytterligare ett kvällspass.


Hoppas ni får en underbar lördag.


Då var det fredag igen, veckorna går verkligen så fort ibland. Vore inga fel i fall tiden gick så här fort även på hösten och vintern, för just då känns det nästan som om tiden stod hel still...

Denna fredag har vi hittills hunnit med en hel del, dock inga roliga saker. Jag har städat, plockat i och ur diskmaskinen, hängt tvätt, fyllt tvättmaskinen med en ny tvätt och så har jag sprungit runt en sväng med dammsugaren här hemma också så nu är alla måste färdiga √

Om en stund ska jag göra mig en latte och läsa tidningen, Hugo har precis tittat på filmen "Tingeling" och leker nu för fulla muggar med alla bilarna inne på sitt rum.

Senare i eftermiddag ska mamma i familjen bege sig till jobbet för ett kvällspass, inge fredagsmys ikväll med andra ord, inte för mig i alla fall...



Önskar er en fin fredag.
På återseende.




 


RSS 2.0