Taxfreen är beställd, pengarna är växlade och passen är nedpackade...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu åker vi och firar jul tillsammans med
 
 
 
 Bamse och hans vänner
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Har i säkert redan listat ut, men denna vackra vas från Day gömde sig i tygpåsen. Har tittat väldigt länge på dessa vaser, sen fick det räcka. Nu är den min....
 
 
 
 
 
Busy busy...
 
 
 
 
 
 
Oj oj oj vilken dag. Känns riktigt skönt att om en liten stund få slå sig ner i soffan och ta igen sig, innan det har blivit dags att slå in alla julklappar. Japp tro det eller ej, vi är helt färdiga (för ovanlighetens skull). Har aldrig hänt förut ska jag dock erkänna ;)) men nån gång ska väl vara den första.
 
 
 
 
 
 
 
Hittade även ett par julgranskulor tidigare idag då vi besökte gallerian, passade perfekt på mitt vita Mateus fat. Stjärnan och den lilla vita julgranskulan kommer från Bloominghome
 
 
 
 
 
 
 
Nu: En varm kopp te i soffan :))
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Hämtade ut ett paket på posten från nätbutiken Blackballoon.se tidigare i veckan :)) Ska visa er innehållet imorgon jag lovar... !! Ni som följer mig på instagram vet nog dock redan vad det är för något som döljer sig i tygpåsen från Day ;))
 
 
 
 
 
 
 
Söndag kväll...
 
 
 
 
 
 
Nu Ä N T L I G E N är vi på benen igen, allihop i familjen. Känns såå skönt (peppar peppar) att blivit av med förkylningar, hosta och allt vet vad. Nu håller vi tummarna att vi får vara friska ett tag framöver.
 
 
 
 
Idag har  vi inte gjort många knop, fick dock ett litet ryck här hemma tidigare ikväll. Passade på att välkomna den nya energin som helt plötsligt sprätter i mig med att storstäda. Gjort rent luckor i köket, frostat ur frysen (frostfri frys ja tack!!) städat badrummet och torkat golv m.m :)) riktigt nöjd med mig själv..
 
 
 
Så då återstår det väl bara att ta ett varmt bubbelbad och bädda ner sig i soffan med min J framför en film. Som vanligt ingen aning om vad vi ska se, men tror det lutar åt en Johan Falk film :))
 
 
 
 
På återseende raringar...
 
KRAM J
 
 
 
 
 
 
 
 

 
En blå hyacint pryder skänken hemma hos oss just nu :))
 
 
 
 
 
 
 
 
Blå & vita hyacinter
 
 
 
  
 
 
 
Just nu doftar det helt underbart här hemma av alla hyacinter som blommar för fullt. En av mina favoriter så här års. Däremot skulle nog ingen om är allergisk kunna komma in till oss, har sammanlagt 4 (eller är det fem) stycken hyacinter i full blom!!! :))
 
 
 
Idag har vi inte mycket inplanerat på agendan kan jag berätta. Vi är tyvärr fortfarande krassliga, men Hugo och jag börjar komma på benen nu, äntligen. J går dock fortfarande på en penicillinkur och mår inge vidare tyvärr :( Usch för influensa. Nu vill vi bli friska !!
 
 
 
 
 
 
På köksbordet står två vita hyacinter, och finaste renen från House Doctor.
 
 
 
 

Om en liten stund ska jag ta och bege mig till jobbet för ytterligare ett kvällspass, riktigt skönt att få jobba kväll då och då, även om det inte är jätte ofta. Sovmorgon, ingen stress och man hinner gå här hemma och dona och fixa lite i lugn och ro, riktigt skönt :))
 
 
 
 
Nu: Dags för en lätt lunch, sen iväg...
 
 
 
 
 
 
Önskar er en fortsatt fin tisdag 
 
 
Kraam Julia
 
 
 
 
 
 

 
 
 
Min lille vinterkille :)
 
 
 
 
 
 
Så mycket snö !!!
 
 
 
 
 
Det är ju bara sååå mycket snö ute nu, och mer ska det tydligen komma, men det ska även bli något mildare framåt slutet av veckan och det gillar vi så klart !! :)) har varit lite väl kallt ett par dar nu. Igår (eller var det i förrgår) visade termometedrn -22 grader och det är ju mindre kul...
 
 
 
Igår kväll passade jag på att ta fram ljusslingan till baksidan, och då märktes det verkligen av hur kallt det var, men jag hade gett mig skjutton på att den skulle upp, och nu sitter den där !! :))
 
 
 
 
 
Full fart framåt...
 
 
 
 
Om en liten stund ska jag bege mig mot jobbet för ett kvälsspass. Ska bli riktigt kul att jobba (eller snarare träffa min goa arbetskamrater) var hemma precis H E L A förra veckan och var dålig, så nu tar vi nya tag !! :)) 
Mina två älsklingar är dock fortfarande hemma och kurerar sig, stackarna :( 
 
 
 
 
Nu: Lattedags sen jobb...
 
 
 
På återseende
Kraaam
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
gorgonzola med broccoli
 
 
 
 
 
 
 
Först måste jag nog erkänna att nästan (men bara nästan) inget blev som planerat, de absolut sista julklapparna skulle inhandlats idag, men så blev det inte. När vi väl kom upp till stan var det alldels för kallt, iallfall för min smak, för att springa runt på stan och leta julklappar och gå i affärer. 
 
 
Hela - 16 grader var det utanför dörren när vi åkte hemifrån vid lunchtid idag. Så julklapparna får minsann vänta tills på onsdag, och så håller vi tummarna att vädret är något mildare då. Resten av dagen blev dock som bestämt. Namnsdagsfika hemma hos mormor :) 
 
 
Nu till söndagsmiddagen..
 
 
 
Allt du behöver är:
 
Broccoli
gul lök
paprika
grädde
cream fresh
persilja
salt, vitpeppar och svartpeppar
gorgonzola
 
 
Koka pastan, medan den kokar så fräs löken i med grädde, ost och cream fresh. När det är klart så släng ner broccolin i pastavattnet, krydda av såsen, eventuellt reder den något om du vill ha den tjockare. Ta sedan av pastan och broccolin, strö lite persilja i såsen, och servera !
 
 
 
Super gott och super enkelt15 minuter !! :))
 
 
 
Nu: Filmmys med min älskling...
 
 

 
 
 
Nu har de lilla huset från walther & co fått flytta in i sovrummet tillsammans med vår andra lilla minigran :)) Måste ju vara lite juligt i sovrummet med..
 
 
 
 
 
Tusen tack...
 
 
 
 
Först och främst måste jag tacka för alla fina kommentarer som ni lämnat de senaste dagarna. Tusen tack det gör mig alladeles varm i hjärtat. 
 
 
Idag har vi haft fullt upp, och en massa måste och ärenden på stan, men nu är det viktigaste gjort, riktigt skönt! Imorgon ska vi fortsätta och bocka av lite "måsten" har nämligen några julklappsinköp kvar innan jag är helt färdig. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På eftermiddagen vankas det lite namnsdagsfika hemma hos mormor, då vi firar Annadagen som även är vårt släktnamn på mammas sida. Mysigt! 
 
 
 
Nu ska jag snart hoppa i joggingskorna igen (efter en veckan uppehåll pga influensan) blir spännnande och se ifall man orkar, pust pust! men nu är ju uderlaget mjuk iallafall :)) Sen får det bli ett varmt bad och så en film på de...
 
 
 
På återseende raringar!!
 
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 

 
Något gryniga (då jag var tvungen att ha väldigt hög iso) men vintriga bilder från skidbacken i Kilsbergen precis i utkanten av Örebro. Tänk att jag bara bor cirka 15-20 minuter (med bil) ifrån denna backe!! Och bör väl kanske tillägga att jag endast åkt i den en gång...
 
 
 
 
 
 
Så mycket snö !!
 
  
 
 
  
 
Igår kväll åkte vi en sväng upp till Kilsbergen och Storstensöjden för att titta hur mycket snö som hade kommit där uppe de senaste dygnen, kan skilja en hel del faktiskt trots att vi bor så pass nära. Väl uppe möttes vi av denna härliga syn, fullt med snö så långt ögat nådde. 
 
 
 
 
Snökanonerna var i fullgång och skapade "små toppar" lite varstans i backen, ser nästan ut som i filmen "Wallace & Gromit - Osten är slut" där Gromit åker skidor på små berg formade som dessa toppar :))  
 
 
 
 
 
 
Så underbart !!
 
 
 
 
 
 
Trots att jag egentligen inte är något jätte fan av vinter, snö och skidbackar så måste jag erkänna att det ser helt makalöst vacker ut, nästan lite magiskt...
 
 
 
Nog om snö ;)) idag är det freeeedag och vi (läs Hugo och jag) mår mycket bättre idag, tyvärr gör pappa J inte de och fick snällt besöka en läkare tidigare i morse. Men nu har han fått penicillin utskriven så nu borde vi snart vara friska allihop! Så denna fredag får nog bli en lugn fredag, attans ! vi som skulle inhandlat de sista julklapparna idag, det får vi snällt göra nästa vecka med andra ord.
 
 
 
Nu: Lattedags
 
 
 
 
På återseende raringar....
 
 
 

 
 
Att dessa hjortar från House Doctor skulle bli så populära (fram förallt i bloggvärlden) hade jag ingen aning om när jag köpte den på PUB i Stockholm förra hösten, men riktigt fin är den hur som helst ! :))
 
 
 
 
 
 
 
Jag vill ha mer jul,
 
ge mig mer jul...
 
  
 
 
 
 
 
Snörvel, snörvel, här hemma är vi fortfarande genomförkylda men har iallfall fått lite friskluft idag. Inga mängder direkt (i och ur bilen) men lite friskluft är bättre än ingen alls ;)) något vi däremot inte fick gjort idag är att baka pepparkakor, fanns helt enkelt ingen ork alls till de, varken från min sida eller i från Hugos heller för den delen, imorgon kanske...?
 
 
 
 
  
 
vår "minigran" (en av dom kanske jag ska skriva) har fått en hederplats i köket. Detta året tog jag faktiskt en ännu större än förra året, tyckte det var så mysigt att ta in en liten gran till 1:a advent så det får nog bli en traditon minsann :))
 
 
 
 
 
 

Är så otroligt mycket jag vill göra, och en massa "pyssel" som jag vill fixa och dona med. Jag vill spela julmusik och baka lussekatter och inte vilken julmusik som helst, jag vill spela denna !!! Min absoluta favorit på julen. Men just nu orkar jag ingenting, så trist !
 
 
 
 
 
 
 
Julängeln har också hittat upp ur julkartongen. Denna köpte jag på Villages julrea 2011, (eller va det 2010 kanske??)
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska vi fortsätta kurera oss här hemma och det gör vi i soffan med varsitt glas rött och Hamilton ! :)) ibland kan det vara lite (men bara liiiite) mysigt att vara förkylda och eländiga, för vi kan ju iallfall vara det tillsammans...
 
 
 
 
 
På återseende raringar.
 
 
 
 
 

 
 
En sak som jag tycker är såå kul inför självaste julafton är snygga inslagningar av julklappar. Så just nu sitter jag och surfar runt efter massor av inspiration. Denna bild fann jag hos Trendenser.se
 
 
 
 
 
 
3:e December, Inspiration & Dunderförkylning
 
   
 
 
 
 
 
Som rubriker lyder, här hemma är vi dunderförkylda allihop, värst av alla är nog dock Hugo och jag. Riktigt riktigt tröttsamt att återigen vara förkyld, med nästäppa, halsont och huvudvärk när vi precis hade blivit friska från förra omgången...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Men så är det, bara att kurera sig och se till att bli frisk fortast möjligast, för att vara hemma och va sjuk nu har man ju inte tid med (!!) Hann dock med de som skulle hinnas i helgen, så nu är det adventpyntat här hemma, julstjärnan i fönstret i sovrummet är på plats och julstakarna likaså, och sist men inte minst lyckades jag hitta en liten "minigran" till köket, och så vips så infann sig julkänslorna...
 
 
 
 
 
 
 
 
Och ännu mer inspiration från Trendenser.se...
 
 
 
 
 
 
Denna måndag har vi dock inte haft så mycket julpyssel för oss här hemma, inte mer än att jag pallarade mig iväg för att hämta ut några julklappar som jag klickat hem i förra veckan, men det fick räcka för dagen. Nu är jag helt slut.
 
 
Om en stund: Soffhäng & filmmys med min J
 
 
 
 
På återseende helt enkelt...
 
 
 
 
 

 
 När första ljuset brinner står julens dörr på glänt då gläds vi åter alla att få fira advent.
 
 
 
 
 
Tänk att vi redan är här...
 
  
 
 
 
Känns lite overkligt eller hur !! Samma känsla varje gång. Men riktigt riktigt mysigt så klart. Igår hann vi dessutom ut i skogen pch hämta hem en två små minigranar som ska få komma in ikväll eller imorgon :))
Har inte riktigt bestämt var dom ska få stå, eller vad dom ska stå i, lagom stora bekymmer ;)
 
 
Idag har vi lite småpyssel på agendan här hemma, det som hinns innan jobbet kallar vill säga. Hade egetnligen tänkt att ta in de små granarna samt baka pepparkakor, men får nog inse att den planeringen inte kommer hålla...
 
 
Men kanske att vi kan hinna baka pepparkakor iallafall !!
 
 
Önskar er en fortsatt fin 1:a advent
På återseende
 
 
 
 
 
 
 
 

 
"Less is more", ungefär så brukar jag julpynta här hemma, lagom är bäst och helst inga tomar ;)) men får väl försöka smyga in en och annan liten tomte för Hugos skull...
 
 
 
 
 
Less is more
 
  
 
 
 
 
Känns riktigt skönt med lördag (trots att jag ska iväg och jobba i eftermiddag), sovmorgon, lååång frukost,  förberedelser inför 1:a advent, jaa, bara en massa mys helt enkelt !
 
 
 
Senare idag ska jag dra med mig min J och förhoppningsvis några barn ut i skogen. I helglen är även Hugos storebröder här, men är man tonåring är väl kankse inte det första man tänker på att ge sig ut i skogen en lördag ;)) men jag får åtminstone med mig en liten herre ut, för Hugo Ä L S K A R att vara i skogen.
 
 
 
 
 
 
 
Den lilla stora snöflinga är från danska House Doctor och adventsljusstaken lika så. 
 
 
 
 
 
 
 
Idag har i alla fall lite julstjärnor och adventsljusstakar plockats fram (eller egentligen bara julstjärnan, för adventsljusstaken och ljusstaken i fönstret i köket tog jag fram redan i torsdagskväll) Det är nog det absolut bästa med denna årstid, när man får plocka fram all julbelysning, för att inte tala om julgranen...
 
 
 
 
 
 
 
Denna lilla stjärna klickade jag hem ifrån Bloominghome förra julen, och den finns även i år, och på rea dessutom !! 
 
 
 
 
 
 
Och på tal om julgran, så är det just de som jag ska ge mig ut och leta efter, julgran tänker ni, redan ??? Nej nej ni har alldeles rätt, jag är nämligen på jakt efter en liten "mingran" som ska få flytta in här hemma. Men om jag finner någon det återstår att se....
 
 
 
 
 
  
Önskar er en fortsatt fin lördag!!!
 
  
 
 
På återseende
 
  
 
 
Kramar Julia
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0