Dessa bilder är dock inte tagna denna vecka, tror minst sagt att dom är tagna i början av månaden. Jag tycker det är så skönt att plugga ute i naturen. Det infinner sig ett slags lugn som inte går att finna någon annanstans än just där. Dessvärre är det nog årstidsmässigt snart slut på de...




Nästa vecka kommer för min del bestå av en hel del hemmastudier. Jag har en muntlig presentation som jag ska jobba med de kommande två veckorna samt ett grupparbete. I början av november har vi även en tenta som kommer omfatta hela kursen. Så det blir minst sagt en hel del plugg för mamma Julia :)



Den perfekta platsen att plugga på: Riseberga kloster


Men idag ska vi njuta av att det är freeedag !!!


Visst är skönt?? Jag bara älskar fredagar, men det vet ni ju redan :) idag har jag dagen till ära en kort dag framför mig, bara en föreläsning sedan tar vi helg...

Denna helgen har vi minst sagt en hel del att stå i. Tror inte ens ni vill se min "att göra lista" :) men jag kan ju berätta några av sakerna jag har tänkt att hinna med de kommande två (!) dagarna !


  • Slipa och måla färdigt sovrummet (för de hann jag inte riktigt med i veckan)

  • Sprutlackera en pall som ska få ta plats i köket bredvid den vita skänken.

  • Börja med underarbetet på mitt "nya" linneskåp. Jag har nämligen fått ett väldigt gammalt linneskåp av min svärmor som jag nu ska få ett nytt "ansiktet". Ska bli såå spännande att se hur skåpet blir när den är färdigt.

Vi ska även hjälpa farmor och farfar Arne lite smått med att komma till rätta i det nya huset. Ska bli jätte kul att få se deras nya hus och framförallt trädgården !!! Helgen ska ju dessutom bjuda på toppen väder, kan inte bli bättre!!

Nu: Dags att bege sig mot föreläsningen...


På återseende

KRAM J




På bilderna ovanför: Hugo igår, åka "linbana" är något Hugo precis lärt sig och det tycker han är så himla kul och vill åka om och om igen, helst så länge att han till slut inte ens orkar hålla i sig längre :)


God morgon sunshines !!!


Torsdag och bara två dagar kvar till helgen är här, underbart eller hur ??? Har ni förresten sett vilket fantastiskt väder det ska bli idag över 20 grader varmt (!!??) och det ska tydligen hålla i sig HELA helgen, lovely !!!

Idag är jag uppe tidigt här hemma. Är så skönt att gå upp lite extra tidigt ibland, lite innan resten av familjen har vaknat, göra iordning sig en latte och en skål med havregrynsgröt med en klick äppelmos i (äter inte helst inte smörgåsar till frukost) och så bara sitta i lugn och ro och bläddra i någon bra tidning, känns faktiskt lite "vardagslyxigt".

Idag ska vi vara på Örebro Universitet fram till lunch för att sedan bege oss tillbaka till själva skolan (Ekeskolan här i Örebro). Eftermiddagen består sedan av föreläsningar och grupparbeten, spännande!


Önskar er en härlig torsdag

KRAM J






Idag har jag haft en riktigt lååång dag, tidsmässigt inte längre än måndag och tisdag, men det har varit såå mycket att ta in. Denna onsdag har vi nämligen haft "metoddag" vilket innebär att vi har gått igenom hur man gör en synprofil i praktiken. Vi har fått träffa olika synpedagoger och ögonläkare. Har kort sagt haft en riktigt spännande och givande dag !

Efter min låånga dag i "skolan" blev jag hämtad av min J, min lille Hugo och så "Hugos tjej" Alice :) vi har haft ganska varmt här idag (men dock mulet) så istället för att åka hem så fick det bli en sväng till stadsparken och OJ (!!) så fint det var där nu. Hela parken var klädd i regnbågens alla färger, så otroligt vackert !!!

Så vi var faktiskt inte hemma förens klockan började närma sig 19.00 och där med läggdags för Hugo, i alla fall nästan läggdags. Lite bad, välling och läsa bok skulle ju hinnas med också :)

Och nu är jag så trött att jag nästan somnar, så nu blir det snart sängen för mig med!


Natti natti raringar

KRAM J





Kallskafferi Anno med detaljer som vittrar om svunna tider, det är ju bara sååå snyggt, har dock ett välidgt snyggt pris med. Skåpet är ditt för 100 000 :- och finns att köpa hos Tibro kök.

Taklampan Tigris från Watt & veke är inte heller fy skam och dessutom betydligt billigare än skafferiet ;)




De svarta stolarna från Eames är inte heller så tokiga, eller vad säger ni??? dom skulle i alla fall jag mer än gärna ha i mitt kök :) Sen kan jag bara inte låta bli att bli inspirerad av den snygga tavelväggen (är nog lite tokig i just "tavelväggar) snyggt helt enkelt.


Goood morgon onsdag


Tänk, redan onsdag (!!) det går fort när man har roligt eller hur är det man brukar säga ?? Jag har nog inte lägtat så här mycket till helgen på väääldigt länge. Självklart är det jätte kul att ha veckan fullspäckat med allt från "metoddagar" till dagar med förälsning efter föreläsning, men man blir så trött vill jag lova...

Om en liten stund ska jag bege mig till "dagis" med Hugo, och idag hoppas jag på att det går bättre att lämna honom än vad det gjorde igår (fick lämna en ledsen liten kille med krokodiltårar i ögonen) mammas älskade lille prins :(

Men nu är det nog bäst att jag börjar klä på Hugo och mig själv för den delen, sen ska vi ge oss iväg. Hoppas ni får en härlig onsdag tjejer !!


På återseende.

KRAM J




Enkel köttfärsås med spagetti och till den ett stor glas med iskallt vatten och en super god sallad så klart, mums. Passade även på att bläddra igenom nya Sköna hem, oj så mycket snyggt det fanns i detta nummer !!!


God kväll raringar


Kvällens middag på Stora hotellet blev för min del inställt.  Jag fick istället stanna hemma med min lille pluttis. Hugo är inne i en riktigt "trots" period just nu, samtidigt som hans käktänder gör sig påminda, så ena sekund är han jätte arg och i nästan sekund vill han krypa upp hos mamma för att sedan bli ledsen, stackars lille gubben.

Just nu sover han dock som en prins ( i mamma och pappas säng), och somnade gjorde han på två sekunder. Hoppas på att morgon dagen blir en bättre dag !

Om en liten stund ska jag slå mig ner i soffan med min underbara man (och nej vi är inte gifta, än...) men innan jag kan njuta av lite lugn och ro framför tvn ska jag renskriva lite anteckningar från dagens föreläsningar.



Sov gott med er !

/KRAM J




En av mina absoluta favoriter på den alkoholfria hyllan är just denna. Chapell Hill, den är såå fantastisk god. Enligt min smak inte för syrlig och inte för söt, och bäst av allt nu kan man till och med köpa den på Ica fick jag se här om dagen (!)


God morgon sweeties


Oj oj oj så trött jag var när jag kom hem igår, blev en minst sagt lååång dag igår och var inte hemma förens vid 17-tiden. Kan erkänna på en gång att jag var så trött att jag varken orkade blogga eller sitta vid datorn över huvud taget !

Men idag tar vi nya härliga tag. Föreläsningar och grupparbeten står på schemat idag. Fördjupning inom färgseendet och förberedelser inför redovisning av PM. Väldigt intressant :)

Även idag har jag en lång skoldag framför mig och slutar inte förens vi 17, då blir det att skynda sig hemåt och fräscha till sig för klockan 18 ska jag äta middag på Stora hotellet tillsammans med alla härliga tjejer i "klassen". Ser jag framemot mycket !!

Nu: Dricka en stor latte och ge sig iväg. Hoppas ni får en härlig tisdag, njut av värmen !! (här ska vi nämligen få runt 18 grader idag, helt otroligt eller hur !!??)


KRAM J








Idag är det föreläsning (eller rättare sagt föreläsningar) som gäller, hela dagen lång. Ska bli såå kul att komma igång "på riktigt". Nu på förmiddagen blir det förelesning om olika begrepp/nomenklatur samt morfologi (cirkulation, hjärnhinnor, liquor), spännande!

Eftermiddagen inleds med US-metoder, radiologi, elektrofysiologi, ultraljud, klinisk kemi, mikrobiologi, cytologi samt fotografering. För att sedan avslutas med Ögats uppbyggnad och funktion. Kommer som sagt bli en lååång dag :)

Skulle gissa på att jag kommer vara helt slut när jag kommer hem ikväll, men då blir det ingen vila minsann för då ska mamma Julia sätta igång med middagen här hemma. Och som ni redan vet blir det laxbullar med thaisås och ris, mmm så gott!! (längtar redan)


Önskar er en fin start på nya veckan.

KRAM J






Heeej raringar !!!


Hur är vädret  hor er just nu ?? Här har vi haft ett ganska "tråkigt väder" denna söndag. Så mer eller mindre ingen i familjen hade någon större lust att ge sig ut i skogen och plocka svamp imorse. Så det blir ingen maträtt med inslag av svamp ikväll till middag i alla fall :)

Jag blev istället dagen till ära jätte sugen på LAX, nämligen inget mindre än laxbullar med thaisås och ris. Visst låter det smarrigt?? Dessvärre får vi nog äta lax imorgon kväll då min J redan håller på och förbereder kvällen middag. Men laxbullarna har  jag faktiskt planer på att göra helt själv (hur nu det kommer gå, hihi).

I den här familjen är det annars J som lagar mer eller mindre all mat, mest för att han har ett så stort intresse vilket inte är mig emot då mitt intresse för matlagning nästan mer eller mindre är lika med noll (!!). Har istället ett stort intresse för inredning och jag tror jag håller mig till de :)

På tal om inredning så håller vi just nu på och gör en liten "makeover" i vårat sovrum, så nu ska jag ta och plocka ner alla fotoramar från väggen, för snart ska det målas och tapetseras där inne !!!


Önskar er en fin kväll

KRAM J





Nu pågår det overalljakt här hemma, och i år verkar det bli svårt att hitta en favorit. Förra året körde vi på Polarn o. Pyrets mörkblå vinteroverall, men frågan är om man ska köpa en "pop overall" i år igen ???




Är inte så jätte förtjust i årets färger. Först hittade jag en svart (motsvarande den overallen som är till vänster i bild, men det visade sig dock bara finnas i färgen svart upp till storlek 92, och det kan jag ju inte riktigt köpa till Hugo :) våran långa herre behöver nog ha en overall i storlek 104 denna vinter.





Didrikssons vinteroveraller är ju bara såå snygga, speciellt den till höger !! men när vi var och tittade på den i verkligheten verkade den inte alls lika varm och go som Hugos "pop overall" var som han hade förra vintern. Hmmm, detta verkar som sagt inte bli lätt (!)


Isbjörn of Sweden verkar också vara ett bra märke och framförallt verkar overallen vara sådär "fluffigt skön", men jag vet inte riktigt om det är värt att lägga 1995:- på en overall som endast kan användas en säsong ???

Hmm hinner som tur är fundera ett tag till på inköp av overall till vår lille Hugo, än är det ju inte vinter ! Men visst blir man bra sugen på att ge sig iväg och shoppa nu när alla nya vinterkläderna har kommit till butikerna :)

På tal om något helt annat, vilket fantastiskt väder vi haft idag. Helt underbart, vi satt till och med ute och åt lunch idag kändes ganska overkligt med tanken på att vi börjar närma oss oktober månad (!!)

Nu ska vi alldels snart äta middag här hemma. Vildsvinsgryta står på menyn idag (igen, vi åt nämligen vildsvinsgryta tidigare i veckan och det var ju bara såå gott så jag bad min J och en favorit i repris,  mumms) Sen blir det lördagsmys med hela familjen :)


Trevlig kväll raringar

KRAM J




Dessa bilder är dock tagna förra hösten, för vi har nämligen inte riktigt nått den färgsprakande hösten än.  Men den närmar sig med stormsteg...


Välkommen lördag


Ååh idag har jag riktiga höstkänslor i kroppen, ska bli såå kul att få lite höstfint här hemma. Kasta alla gamla sommar blommor som vid det här laget gjort sitt.

Även Hugo är på strålande humör idag, han har nämligen varit lite ledsen och väldigt trött ett par dagar nu. Trodde nästan han skulle gå och bli sjuk då han haft lite feber om nätterna med. Men han är varken sjuk eller på väg att bli förkyld. Hugo har nämligen fått tre stycken (!) nya käktänder, och dessa små rackarna har gjort att min lille prins haft ont  :(

Tyvärr kommer dom nog irritera honom ett tag till då det inte riktigt har tittat fram helt och hållet ännu. Ibland är det jobbigt att vara liten..

Om en stund ska vi bege oss iväg till Plantagen i jakt på höstlökar och så min höstfavorit, vit ljung. Efter de blir det en sväng hem till farmor och farfar Arne för en liten fika och så ska vi säga "hejdå huset" för om cirka en vecka flyttar farmor och farfar Arne till en nytt hus lite mer ute på landet, vilket kommer bli perfekt för lille Hugo :)

Dags att sätta fart om vi ska komma iväg nångång :)









God morgon freeedag !!!


Vill börja denna fredag med att välkomna alla er nya läsare, det är verkligen jätte kul att ni är så många som kikar in hos mig varje dag, det gör mig så glad. Förra veckan fick jag en förfrågan från en av redaktörerna blogg.se om jag skulle kunna tänka mig att vara veckans blogg på deras familjesida, och jag svarade så klart ja :)

Nu till något helt annat: Visst är det skönt med fredagar ??? Jag älskar fredagar, tycker dom är helt underbara. Denna fredag har vi dock massor att stå i och en hel del som ska hinnas med, för imorgon ska vi ha en liten "pysseldag" här hemma och som jag har längtat! Nu ska alla sommarblommor väck och så ska det planteras ljung i massor och så ska höstlökarna få komma ner i backen med.

Söndagen har vi planerat att spendera i skogen. För det går rykten om att det finns hur mycket kantareller som helst i skogarna just nu (trattkantarller då alltså) och det är ju bara sååå gott !!


Önskar er en underbar fredag !!

På återseende raringar

KRAM J




Bilder från gårdagens lilla "äventyr". Efter att vi sagt hejdå till världens bästa farfar åkte vi hem och packade väskorna med badkläder och matsäck och begav oss till stans äventyrsbad.


God morgon alla raringar !!


Måste bara börja med att berätta om gårdagen. För ovanlighetesskull hade jag super flyt precis HELA dagen igår (!). Som jag skrev så behöver (behövde) jag klippa håret och ringde därför till min frisör igår förmiddags, till min förvåning säger hon att - ja det finns en tid kl 12 pga ett återbud. Perfekt tyckte jag, så nu är jag nyklippt och höstfräsch i håret igen, sååå skönt !

Blev dock inte större förändring, vilket ni kan se på bilderna ovanför. Men man känner sig ju såå fräsch och det är ju de som är huvudsaken. Vad har jag då gjort? Jag har kortat av håret med cirka 4-5 cm och så är det nu rejält "uppklippt" för att lyfta fram mitt självfall och så har jag "tunnat ur" håret med, vilket är otroligt skönt (har annars ganska tjock hår som tar evigheter att torka).





Senare på eftermiddagen åkte vi och badade på Gustavsviks äventyrsbad. Hugo älskar att bada på gustavsvik och skulle kunna spendera hur många timmar som helst i vattnet, i vattenrutschkanorna och i vågorna !!
Måste dock erkänna att även mamma J och pappa J hade minst lika roligt :) för visst är det bra roligt att bada!!!

Idag ska jag ägna min dag åt att få tag på en "sista" bok som jag ännu inte fått tag på. Att det skullle vara ett heltidsjobb att hitta studielitteraturen kunde jag aldrig tro, puuh !

Men innan jag sätter igång med det ska jag ta och slurpa i mig en latte.


På återseende

KRAM J





Dessa bider är tagna här om veckan när vi var på en liten utflykt i höstrusket. Hugo bara älskar att busa och här leker han titt-ut med mamma :)



God morgon onsdag !!


Vi har precis vaknat här hemma och snart snart slå oss ner vi köksbordet och inta morgonens frukost tillsammans. För mig blir det havregrynsgröt med äppelmos och mandel som topping, mums !!

Senare idag ska vi åka på en liten tripp med farfar, vart det bär av har vi inte riktigt bestämt ännu. Men det lutar nog åt en liten shoppingtripp :) Har även en del samtal jag måste ringa med. Bland annat är det dags att boka klipptid, för nu är jag såå sugen på att göra något åt mitt låååånga hår, ser ju snart ut som Rapunzel (!!)

Den stora frågan är ju bara hur ska jag klippa mig??? det är nog just den frågan som gjort att jag låtit bli att klippa mig på ett bra tag. Jag behöver dock absolut klippa upp de men samtidigt vill jag behålla en bra längd på håret med, hmm svårt det där.

Nej, nu måste jag sätta fart här hemma, frukost var det ja...


Hoppas ni får en härlig onsdag raringar !!

Kramar från eran "Rapunzel"










Höstig högrevsgryta


Nu känns det verkligen som höst här hemma. Kvällens middag bestod nämligen av J's högrevsgryta med kokt potatis, kokta morötter, inlagd gurka och svartvinbärs géle. Såå otroligt gott !

Ikväll har vi även besök av bästaste farfar här hemma. Hugo har längtat såå mycket efter sin farfar och jag kan berätta att det har varit full rulle här precis hela kvällen :)




Imorgon är Hugo ledig från "dagis" och vi ska umgås med farfar precis hela dagen för senare på eftermiddagen måste farfar bege sig hemåt igen. Hugos farfar bor nämligen på Gräddö utanför norrtälje vilket gör att vi inte kan träffas så ofta. Som tur är har farfar planer på att flytta ner till oss inom en snar framtid :)

Nu ska jag snart slå mig ner i soffan och vara lite social en stund, sedan väntar sängen. Måste erkänna att jag är riktigt trött idag (!?) beror kanske på vädret...


På återseende

KRAM J






God morgon sunshines !!


Igår kväll precis innan jag gick och la mig satte jag mig framför datorn för att titta igenom lite olika bildmappar. Till min förvåning fann jag dessa bilder, tagna den 11 oktober förra året (!!???) och jag kan tillägga att vi bor inte i norrland...

Herrejösses så fort man glömmer. Jag vet mig minnas att hösten av något kort förra året, men så här kort? snö i mitten av oktober är inte okej, brrrr.

Idag har vi i alla fall ingen snö utanför fönstret utan något mer behagligare väder i form av växlande molnighet men med risk för regn :)




Med dessa sprudlande färgglada bilder önskar jag er nu en underbar tisdag :)


På återseende

KRAM J



RSS 2.0