Goood morgon onsdag !!!


Tänkt att det redan är onsdag, jösses så fort denna vecka går hinner knappt med. Bilderna här ovanför är tagna i vårat kök igår eftermiddag. Kunde bara inte låta bli att köpa med mig dessa fina gladioler hem när vi var på stan igår, fick även med mig "Wedding Day" från Yankee Candle som doftar helt underbart (förstår varför dom heter just "wedding day", skulle mer än gärna sätta ut desssa söta små glasburkar på borden på mitt bröllop!) . Nästa vecka kommer även de nya höst dofterna, blir spännande.

Idag ska det pluggas en del nu på förmiddagen. Senare i eftermiddag ska jag ge mig iväg och hämta ut mina böcker som jag betällde här om dagen och så ska ytterligare en bok inhandlas. Mycket böcker blir det.

Det är dock fantastiskt kul att studera (kanske jag kommer få äta upp att jag skrev, men än så länge känns allt såå kul) och jag tror att är man bara motiverad på rätt sätt så blir det just såå mycket roligare.

Nej, nu måste jag sätta fart. Dags att hoppa in i en dusch och göra iordning sig, dagens första latte väntar ju på mig. Sen ska det P L U G G A S


Önskar er en fin dag.

/Kramar Julia




Tidigare idag: Lunch vid Naturens Hus. J valde en fantastiskt god och krämig köttgryta med potatis till lunch, själv tog jag en sallad med brié ost, vinddruvor och rädisor, såå god och fräsch !


Heej raringar !!


Idag har vi haft en riktigt fin dag i lilla Örebro. Så efter några timmars plugg fick det bli en lunch på Naturens Hus. Älskar att äta mat vid Naturens Hus, atmosfären är helt underbar och det är jätte trevlig personal, så alla Örebroare (och ni andra med så klart) jag kan varmt rekomendera att prova att åka till Naturens Hus !



Mannen i mitt liv !


Njuter av solen på uteserveringen.


Vid 15-tiden var det dags att hämta Hugo på "dagis". Den absolut bästa stunden på dagen! Hugo sken som en liten solstråle när han fick syn på mamma, och började så klart direkt att berätta vad han gjort för kul idag, vad han ätit för mat och att han inte hade sovit någon middag :)

Nu ska jag snart äta köttfärssås och spagetti (Hugos favorit) tillsammans med min lilla familj! Sedan är det läggdags för en viss Hugo här hemma, ikväll ska vi läsa boken: Bamse och de elaka poliserna :)


På återseende.
/Kram J





God kväll sötisar!!


Vilket busväder vi haft här idag. Regn om vart annat och så lite sol mellan skurarna. Gick sådär att hitta böcker idag kan jag berätta. Men har i alla fall fått tag i fyra stycken var av två som jag har beställt, så jag får väl känna mig ganska nöjd.

I eftermiddags hämtade vi en precis lika glad Hugo som vi lämnade tidigare imorse. Det är så kul att se hur bra Hugo trivs på sitt "dagis" och dagen till ära hade han dessutom ätit massor av mat vid lunchen. (Hugo brukar annars inte vara så stor i maten.) På lunch menyn idag stod det: Ris, falafelbullar och grönsaker. Tydligen en favorit.

Efter hämtning av vår Hugo åkte vi ut till stans galleria och Philip på Vasa express för att njuta av en stooor latte, mums så god den var! Även Hugo passade på att fika, festis och sju sorters kakor (!?).

En timma senare begav vi oss vidare hem till min fina vän Annika och Hugos kompisar Sarah och Maja för en liten playdate. Det var ett minst sagt kärt återseende då vi knappt träffats alls under sommaren. Men det ska det bli ändringar på!

Nu är jag helt slut och ska alldeles straxt krypa upp i soffan tillsammans med min J. Filmmys väntar och till filmen mumsar vi på varsin bakad potatis, gott !


Natti natti vänner
/Kram J




Så här såg det ut när vi i lördagskväll skickade upp tio stycken ljuslyktor mot himlen. Vi skickade upp våra lyktor för Norge, för fred och för kärlek.


Välkommen måndag & ny vecka


För en liten stund sedan begav sig en överlycklig Hugo mot "dagis". Hugo älskar att åka till sin förskola och vaknar därför med ett stort leende på läpparna :)

Idag ska jag iväg och försöka få ta på mer studelitteratur. Jag har dock funnit det flesta böckerna till den första kursen "barns synutveckling" nu återstår det att hitta en del böcker som jag måste ha till kursen "medicin A fysiologi med anatomi".

Men innan jag beger mig iväg ska jag plugga lite på hemmaplan. Fann nämligen en utav böckerna på referenslitteraturen på nätet, perfekt ! Så nu blir det lite plugg i några timmar sedan en lätt lunch, en latte och iväg...



Önskar er en fin måndag.
På återseende.

/Kram J




Igår kväll hade vi kräftskiva ute på "stora gräsmattan" här hemma. Vi hade dukat upp med  ett stort lååångbord och en massa gott att äta. Allt från "västerbottenostpaj á la Julia", baguetter, olika goda ostar, "sallad á la Hasse"  och så kräftor så klart !


Det är otroligt gott med kräftor, men inga kräftor är så goda som svenska kräftor, mums !!



Heej alla rara !!

Vilken fantastiskt kväll (och dag med för den delen) vi hade igår. Det var nästan sådär "utomlandskänsla" i luften, det blåste en del nästan hela dagen, men vinden var alldles varm, helt underbart.

Det blev en väldigt lyckad kräftskiva med massor av glada människor. Barnen älskade kräftorna och jag tror   dom tillsammans åt upp nästan 2 kg (!) svenska kräftor :)



Melvin, Hugo och Filip. Såå fina våra killar !!



När vi (killarna) ätit upp alla kräftorna var det dags att spela lite kubb. Det var dock två små busar vid namn Hugo och Oliver som tyckte det var väldigt roligt att flytta på alla pjäser hit och dit så till slut var det lite svårt att veta vilken pjäs som stod var :)

När mörkret sedan kom samlades vi allihop för att tillsammans skicka upp "ljuslyktor" på himmlen. Det var så fantastiskt vackert. Ska lägga upp några bilder imorgon så ni får se hur vackra dom var.

Nu ska jag krypa upp i soffan en stund, sedan väntar sängen. Är såå otroligt trött, jäääsp...


På återseende imorgon.

/Kramar Julia





Dessa härligt rosa rosor kom min lille prins hem med till mig i förmiddags, min underbara älskade lille son !


Välkommen lördag !!!


Idag vaknade vi upp till ett helt fantastiskt väder, nämligen en stor blå himmel och strålande solsken. Nu på förmiddagen har vi haft fullt upp här hemma. Jag har bakat västerbottenostpaj tills ikväll då det vankas kräftsiva. Hugo har varit på stan tillsammans med Hasse och ätit mjukglass och inhandlat ett kubb :)

Filip och Melvin har även dom ätit glass och cyklat tillsammans med deras kompis Alexandra. Pappa J har förberett inför ikväll. Ett långbord är nu uppdukat på "stora gräsmattan".

Nu ska byta om till en klänning och så ska vi börja med dukningen...


Önskar er en fin lördag mina vänner.
/Kramar Julia






God kväll raringar!


Oj så fort denna fredag har gått och vilken fantastiskt värme vi har haft. Riktig högsommarvärme och varmare ska det blir, me like !!!

Idag har vi haft fullt upp precis hela dagen. Hugo har haft sin första dag på "dagis" och det var en stolt kille vi hämtade i eftermiddags kan jag berätta. Hugo sov nämlgen middag på en madrass idag som de stora barnen gör (innan sommarlovet sov Hugo ute i sin vagn) vår duktiga lille kille :)

Efter "dagis" åkte vi och hämtade brorsorna sedan bar det av hemåt för lite födelsedagsfirande av vår fina Filip som fyllde 13 år förra helgen. Sedan blev det "cykelmek" för hela slanten då Filip fick en massa nya delar till sin BMX.




Jäääsp !!!

Nu är jag så trött så trött, dags att hoppa in en snabbdusch sedan väntar sängen. Imorgon är det upp tidigt som gäller, för imorgon ska vi sooola & bada på baksidan här hemma. Det gäller att passa på att njuta av varje liten solstråle..


Och imorgon kväll vankas det även kräftskiva!!!

Natti natti
/Kram J



Ingen har väl undgått att Leila släpper sin femte bok nu till hösten fylld med en massa härliga recept på cupcakes och whoopies.


Leila - I min femte bok fokuserar jag på det pittoreska och söta livet och gör en bok som är en ljuvlig liten presentbok. Hello cupcake! ar en liten juvel som är fullspäckad med fantastiska färger och pasteller. Boken är perfekt inspiration för alla som planerar kalas både för stora och små.

Och det är ju precis vad jag gör. För om inte mindre än en och en halv månad fyller min lille Hugo 3 år och det ska vi så klart fira med ett kalas !!



Vanilj och chocklad Whoopies med nutella topping, hur gott låter inte de??? mums, precis sånna vill jag baka till Hugo kalas...



Fina Leila med en läcker lantlig fruktpaj i händerna.


Whoopies med hallon frosting till vänster och chocklad whoopies till höger. Ser fantastiskt smarriga ut om ni frågar mig :)


Denna bok bara måste jag ha !!


Åååh så baksugen jag blev nu när man sett alla Leilas bakverk. Men idag ska jag inte baka varken cupckakes eller whoopies, utan petit choux. Skulle egentligen ha bakat en tårta men petit choux stod högre upp på önskelistan så då får det bli sånna helt enkelt :)

Om cirka en timme är det dags för Hugo att göra iordning sig för kvällen, för imorgon ska vår lille kille till "dagis" igen och han har längtat såå mycket och då måste man så klart komma dit pigg och utvilad. Men innan dess ska vi åka och äta en glass och dricka en kopp kaffe i karlslund.


Hoppas ni får en fin kväll.
På återseende imorgon.

/Kramar Julia



Pssst, bilderna är lånade från Leilas egna hemsida och den hittar ni här.





Värme


Lycka



Sommar !!!


Känns ganska overkligt att dessa bilder är tagna i förrgår, kanske passar dessa bilder bättre in i mitten av juli? för på något sätt har nog svensk sommar blivit kortare med åren...

Redan i Maj har vi nu för tiden högsommarvärme, juni och juli är "sommarens månader" och augusti har helt plötsligt kommit att bli en höstmånad (??) jag håller dock inte med om att hösten ska få tränga sig på redan i augusti, någon måtta får det väl ändå vara!

Vi trotsade i alla fall alla påhitt om att det är för kallt för att bada i augusti, för tro det eller ej men det visade sig vara 24 grader varmt i vattnet. Riktigt skönt, vilket även "Zeke" höll med om och for fram och tillbaka i vattnet i säkert en timma :) även Hugo badade som aldrig förr, underbart att se :)



Bad & Bus



Goood mooorgon torsdag !!!


Idag blev jag väckt på det mest underbara sätt, nämligen av min lille prins Hugo. Först får jag en puss på munnen och så säger han från ingenstans - Mamma älskaj dej, inte sååva mera nu :) så underbart sött !

Denna torsdag har vi en massa måste att göra. Så det är bäst att sätta fart på en gång. bland annat ska vi:

  • Hämta mina nya bågar hos optikern

  • Hämta hem Filips födelsedagpresenter som nu kommit

  • Inhandla ingredienser till Filips tårta

  • Och så ska vi uträtta lite "hemligheter" med, men vad de är får ni inte veta riktigt än





Önskar er en fin dag mina vänner.


/Kramar J




Svampplockning pågår..

Hugo hittade både kantareller och karl-johan svamp, duktig liten kille !

Men efter en stund tappade både Hugo och "Zeke" (som vi är hundvakt åt denna vecka) tålamodet och letade på en pinne att leka med istället...



God eftermiddag !


Imorse läste jag en härlig rubrik i dagens tidning:


Ny sommarvärme på väg. Kan man läsa bättre nyheter än så?? tror inte det. Enligt NA (Nerikes allahanda) kan vi på fredag och lördag vänta oss temperaturer upp emot 23 grader, perfekt för oss eftersom det vankas inget mindre än kräftskiva...

Även idag har vi skapligt väder ute. Något blåsigt men ändå ganska varmt. Så om en liten stund ska vi bege oss ut på en liten tripp. "Friskluftstripp" skulle jag vilja kalla det :)


På återseende senare!
Kramar J