Igår kväll var vi bjudna hem till familjen A på söndagsmiddag. (Bilden längst upp till höger är bara såå söt, Hugo myser med lilla "råttan" Chili och äter lördagsgodis söndagsgodis.)


Heej raringar !!


Då var det måndag idag då. Måndag och ny vecka vilket denna vecka inte känns så där jätte kul. Satt upp till klockan 01.00 igår och pluggade och det blir nog minst lika sent idag. Det gick dock väldigt bra att plugga kanske jag ska tillägga :)

Om en liten stund ska Hugo och jag ge oss ut i det fina vädret. Hugo är nämligen ledig från dagis idag då det är stängt denna måndag. Så vi ska passa på att få lite ärenden gjorda idag. Ska bland annat hämta ut några paket som kommit med posten, spännande :)


På bilden längst ner till höger, Hasses urgoda vegetariska lasagne !!


Får bli ett kort inlägg detta (och desto fler bilder) för nu måste jag se till att få lite gjort, och när jag kommer hem väntar ju mina böcker så snällt på mig. Vi ses senare helt enkelt...


Önskar er en underbar start på nya veckan

Kramar Julia




Denna snygging fick följa med mig hem från Stockholm förra helgen. Kunde bara inte låta bli att köpa den och så visste jag ju att den skulle göra sig ännu snyggare hemma på skänken i köket  ;)


God morgon söndag !!


Ni glömde väl inte bort att ställa om klockan igår kväll??? Fy vad jag tycker det är tråkigt att ställa om klockan till vintertid (!!!) Visserligen fick vi ju sova en timma längre inatt, men om jag ska vara ärlig så tycker jag mycket bättre om sommartid.

Denna helg har gått alldeles för fort tycker jag, längtar verkligen inte till nya veckan. För denna vecka har vi såå mycket att göra (!!) Jag måste dessutom lägga ner hela dagarna (och sena kvällarna) åt att plugga inför kommande tenta. Inget höstlov här inte...

Men än är det inte ny vecka och det ska jag försöka njuta av så mycket som möjligt idag. Om en liten stund ska vi bege oss hem till farmor och farfar Arne som nu mera bor i det nya huset och se hur det gått med flyttlasset tidigare i veckan :) spännande spännande !
Nu väntar mina killar på mig så nu måste jag kila :)


På återseende

KRAM J






Heeej raringar !!!


Det blev ändrade planer här tidigare idag. Tanken var att vi skulle bege oss upp på stan för att gå på mat mässa, men vi hade en liten kille här hemma som ville träna på vad 3-årstrots kan tänkas betyda, så vi skippade allt vad mässa heter...

Vi tog istället på oss varma kläder och packade ner lite matsäck och styrde mot skogen :) de perfekta stället att umgås på en lördagseftermiddag (i alla fall om man har en liten kille/tjej som inte är på sitt allra bästa humör, för vilket barn gillar inte att vara ute i skogen??) Hugo älskar i alla fall att vara ute i skogen så när vi kom hem hade vi med oss en liten kille på toppenhumör, och 3-årstrotset var puts väck!! love it :)




Att åka en sväng till skogen visade sig vara en riktigt bra idé, för det fanns nämligen en hel del svamp kvar som klarat sig undan frosten! Vi kom faktiskt hem med inte mindre än cirka 30 liter "trattisar", mumms !!!

Så om en liten stund kommer våra kära grannar hit och äter middag tillsammans med oss, och huvudingrediensen är så klart trattkantareller ;)


Ha en fortsatt mysig lördagskväll

Kramar Julia




Denna härliga bild hittade jag tidigare i veckan när jag satt och letade julpynt (ja jag vet det är bara oktober, men tiden går fortare än vad man tror har till och med redan handlat julklappar hihi), för i år har jag bestämt att vi ska ha julgran !! Bilden är lånad här.


En längtan börjar infinna sig


Kom på mig själv här om dagen sittandes och leta julpynt på nätet i självaste oktober månad :) för i år ska vi ha julgran här hemma har jag bestämt (vilket vi inte haft på väldigt länge) så frågan är ju bara var hittar man de finaste julgranspyntet ??? Bilden här ovanför är inspiration från Indiska.


Visst är dom snygga, de svarta granarna från Tine K !! Och det bästa av allt, två stycken är på väg hem hit till mig, längtar faktiskt redan lite efter 1:a advent :) (vilket inte hör till vanligheten när det kommer från mig)


Om en liten stund ska vi packa in vagnen i bilen och oss själv med för den delen, sen ska vi bege oss upp mot stan, vad vi ska göra där kommer jag berätta senare idag...


Önskar er en riktigt mysig lördag

På återseende





Heeej raringar !!!


Idag kan jag avsölja en liten hemlighet som jag gått och burit på väääldigt länge. Jag ska bli F A S T E R igen, men den här gången blir lite annorlunda. Jag ska nämligen bli faster åt två små killar :)

Som jag längtar det känns helt overkligt. Tiden går helt plötsligt så otroligt långsamt !! Vill ju träffa mina små pluttar nu med det samma, helst redan igår :) Så nu återstår det bara att vänta och vänta. Håller tummarna för att denna vinter kommer gå foooort så jag får träffa min små grabbar snart !

Hörrni, idag är det freeeedag skönt eller hur !??? Jag ska sätta igång och plugga på direkten här hemma och straxt efter lunch ska jag hämta min lille kille på dagis. Dags att ge sig ut i köket och fixa iordning en latte sen kickar jag igång denna fredag !!!


Önskar er en hääärlig och underbar freeedag

Kramar Julia





Stor grattis till dig Emma och din lilla söta dotter Wilma, hoppas ni kommer få bra användning av liberos babykit när ni är i badhuset !


Idag har jag verkligen fått mycket gjort på pluggfronten, känner mig nästan snurrig av all information man ska ta in. Vi har nämligen fått en ordlista som ska fyllas i, och jag kan berätta att det är cirka 26 ord på varje sida och det är sammanlagt 12 sidor. Så det är mååånga ord !

Men nu är jag nästan klar med den vilken känns bra. Så nu blir det en liten paus här hemma från pluggandet, för nu ska jag leka med min lille kille, och idag är det tydligen Lego-duplo som gäller :)

Nu måste jag kila, har en Hugo som står och drar i mig här bredvid...


Ses kanske senare !!

KRAM J






Goood morgon raringar !!!


Igår kväll var det jag som lagade middag här hemma, vilket inte händer särskilt ofta vill jag lova. På menyn á la Julia var det löjromsrårakor.

Receptet har ni här:

900 gram potatis (en fast sort, helst amandine)
100 gram riven västerbottenost
100 gram smör
2 citroner
2 ägg




Så här gör du:

Skala och grovriv potatisen. Skölj sedan potatisrivet i kallt vatten och torka potatisen riktigt torr i en handdduk. Skölj där efter citronerna väl och finriv skalet. Smält hälften av smöret.

Blanda potatis och citronriv med det smälta smöret, ägg och ost. Vänd runt och blanda väl. Lägg en klick smör i pannan och ta sedan så mycket av potatisblandningen som du önskar och lägg i pannan. (Jag gjorde ganska små portioner och valde att halvera receptet så det skulle passa till två personer)

Servera sedan med en klick gräddfil, schrlottenlök (jag valde dock att ta rödlök då den är något starkare i smaken) löjrom, citronklyftor och några dillvippor är fint att dekorera med !

Så nu vet ni vad ni kan äta till middag ikväll ;)


Nu ska jag sätta fart med studierna här hemma (som vanligt) men lite senare idag hade jag tänkt presentera vinnaren av babykit från libero, så håll utkik !


Ses senare

KRAM J






P R I M A D O N N A


Primadonna var namnet på min absoluta favorit från gårdagens ostbricka.  Det är en ost som har sitt ursprung från Holland/Bodegraven. Primadonna är extralagrad och är en unik ost gjord på skummjölk, smaken på osten påminner om hasselnöt, frukt och ett litet inslag av kola. Helt fantastiskt god !!

Nu ska jag fortsätta med mina studier här hemma, och om bara några timmar är det dags att bege sig till dagis för att hämta min lile solstråle !!


På återseende raringar !


Kramar Julia




Dagens tips till er raringar som bor i eller utanför Örebro (jaa ni andra också såklart), besök Örebros ostbutik köpmangatan snarast !!!


Ost i världsklass


Igår eftermiddag åkte vi in till stan för att besöka den omtalade ostbutiken (förstår nu varför den är omtalad), vi bad att få köpa massor av olika sorter 10 stycken för att vara exakt !

Sedan fick det bli en sväng in på systembolaget med för att försöka välja ut ett bra vin, kan säga att jag bad om expert hjälp på den frågan ;)

Så igår kväll åt vi inget mindre än ostbricka, och betyget ?? Sååå gott. Fann en ny favorit bland alla dessa ostar, minns dock inte vad den heter just nu menjag återkommer om de.

Om en liten stund ska jag dyka ner i böckerna här hemma. Är dessvärre så otroligt trött idag då det inte blev så många timmars sömn för en viss mamma i familjen. Hugo är nämligen fortfarande lite hostig märks inte av så mycket på dagarna men på nätterna gör den sig påmind...


See you later girls !!

Big hugs /Julia






Gooood mooorgon raringar !!!


Så här ser det ut på mitt kökbord just nu, ingen härlig frukost dukad direkt ;) Nej inte idag, för nu ska det pluggas så det står härliga till.

Vi har nämligen fått en hemuppgift som ska vara klar i början på november, och det gäller att inte bara ha svarat på alla frågorna utan jag måste kunna allt utantill också, puuuh !!

Frågorna kan till exempel se ut så här:

Rita ett öga schematiskt på följande sätt, Cornea, främre kammaren, iris, sclera, choriodea, corups ciliare, zonulartrådar, näthinna samt synnerv.

Eller rita primära synbanorna schematiskt med retina, n.opticus, tractus opticus, chiasma, CGL, radiatio och synbark. Intressant eller hur !?!? :) det tycker i alla fall jag, men nu ska jag inte trötta ut er med mina studier totalt !

Senare i eftermiddag har jag en liten date inplanerad med min fina vän Alexandra (lääängtar) skulle nog gissa på att det blir en liten shoppingrunda och så lite god mat på de och kankse ett gott glas vin med !?? mums :)

Nu: Pluggdags


På återseende

KRAM J




Dagens lunch: Räksallad med pasta och bulgur hos Philip på Vasa Express


Välkommen måndag


Idag kändes det riktigt skönt med måndag och ny vecka. Imorse lämnade jag Hugo på dagis vid 9-tiden sedan åkte jag tillbaka hem igen för att möta upp Frida. Vi har sedan spenderat hela förmiddagen med att förbereda våran presentation som vi ska ha om två veckor.

Efter att Frida åkt passade jag på att fortsätta att plugga lite inför den skriftliga tentan i kursen Barn synutveckling. Har med andra ord fått en hel del gjort denna måndag !

Vad har vi mer hunnit med denna måndag ??? Det blev en tur in till mormor och morbror Jakob med efter dagis och nu har Hugo krupit upp i soffan tillsammans med Sune (en av våra två katter) och tittar på "Bilar". Om en stund är det dags för middag, men innan dess ska jag lägga mig i ett varmt bad, sköönt !!



På återseende girls !!


KRAM J




Bilder från Hallwylska museet i Stockholm. Har dock inga bilder att visa upp inifrån själva palatset då det var så otroligt dåligt ljus där inne så kunde jag knappt ta en enda bild.


Välkommen söndag


Idag vaknade vi till ett F A N T A S T I S K T väder. Solen skiner ute och himlen är alldeles blåå (!!) till och med så man riktigt känner hur solen riktigt värmer.

I förmiddags tog Hugo och jag oss en liten cykeltur till mitt jobb för ett hälsa på en stund. Var en konstig känsla att gå in på jobbet, var ju ändå mer än två månader sen jag var där sist...


Efter besöket på museet fick det bli en promenad genom kungsträdgården. Visst är det helt underbar färg på löven ??


Nu ska vi snart äta lunch här hemma (blev en sen lunch denna söndag) och på menyn idag är det hasselbackspotatis, rostbiff, kantarellsås och till de en god sallad samt ny gräddat bröd, gott gott !!



Önskar er en fortsatt härlig söndag

KRAM J



 
Fick med mig en hel del snyggt hem från butiken Bruka Design denna gång. Skulle kunnat köpt precis allt, såå mycket fint !


Heeej raringar !!


Nu har jag landat här hemma igen efter en hel dag i Hufvudstaden, och jag är så otroligt trött ska jag erkänna. När vi lämnade lilla Örebro tidigt imorse var det alldeles grått och regnade ute, inget vidare toppen väder för shopping tänkte vi.  Men ack så fel man kan ha, i Stockholm sken solen och regnet höll sig borta hela dagen, lovely !!
 
Vi har njutit av god italiensk mat och ett (två) glas rött, gått omkring i familjen Von Hallwyls vackra palats på Hamngatan, och palats är verkligen det rätta ordet helt fantastiskt vackert.
 
Men det får jag berätta mer om en annan gång, nu ska jag ta ett varmt bad (mest för fötternas skull hihi) sen väntar sängen...


Natti natti
 
KRAM J






God morgon lördag !!


Om en liten liten stund ska jag bege mig mot stan för att möta upp min kära mor, sedan bär det av mot Hufvudstaden för en hel dags shopping, me like !!!

Jag har tre stycken butiker som ligger högst upp på listan som jag bara måste besöka Classic Living, Bruka DesignHouse Doctor och Illium Bolighus sen har säkert min kära mor en rad butiker som hon vill besöka skulle jag gissa på :)

Framåt lunch ska vi gå och äta italiensk mat och framåt eftermiddagen ska vi besöka ett museum som jag velat besöka såå länge, nämligen Hallwylska museet, blir en minst sagt fullspäckad dag :) Så nu är det bäst jag sätter fart här hemma så jag inte blir försenad !

Psst, Du missar väl inte att du just nu kan vinna ett babykit från libro !!


Önskar er en riktigt härlig lördag

Kramar Julia






God kväll på er raringar !!


Tittar in och skriver några rader, nu har jag äntligen pluggat färdigt för dagen (har förstås inte suttit hela tiden sen i morse) men det känns skönt att ha fått en del gjort och mer plugg blir det imorgon dock på ganska så bestämd tid, för imorgon är det knappt om tid för att just plugga på :)

Om en liten stund ska jag ta och lägga en viss liten herre här hemma, som så klart fortfarande är vaken fast klockan börjar närma sig halv tio (!) Hugo blir nämligen otroligt sprallig när storebröderna kommer hit och att gå och lägga sig när det är som roligast kommer inte på frågan !! :)




Men nu är vi nog trötta allihop här hemma. Filip sitter i soffan på Hugos rum och spelar x-box och Melvin i soffan i vardagsrummet och titta på film, fredagsmys på alla möjliga håll med andra ord :)


Hoppas ni också får en fortsatt mysig kväll

Kram Julia



RSS 2.0