Nu har vi äntligen landat här hemma efter en lång dag på jobbet/dagis, Hugo har varit på toppen humör sedan klockan 06.00 imorse. Han sprang in på dagis överlycklig av att äntligen vara där, min underbara lille kille!

Känns så skönt att veta att Hugo stortrivs på sitt dagis (eller förskola som det heter nu för tiden) har Hugo det bra har mamma det bra!

Just nu pågår det filmmys i vardagsrummet, "Planet 51" och till den en stor skål med gelebjörnar, mums tycker Hugo! Nej jag vet, det är inte lördag idag, men ibland måste även de små få lite vardagslyx.

Om en liten stund ska jag inta kvällens latte och sjunka ner i soffan tillsammans med min Hugo, nu är det torsdagsmys!!



På återseende.

KRAM Julia


Idag har vi verkligen haft jätte fint väder, snö som smälter och en sol som riktig bränner i ansiktet. Men ändå känns det som om våren är långt borta? Jag vill ha mer vårtecken!!


Oj så fint väder vi haft idag, tänkt om vi kunde ha haft detta fina väder igår när jag och Hugo var ute på långpromenad. Idag var första dagen på väldigt länge som det inte blåst storm ute vilket är mycket skönt, jag vill dock ha ännu mera värme för att kunna säga att våren är här...

För att få mer vårkänslor ska vi faktiskt "vårstäda" här hemma i helgen, det är förrådet och vår lilla altan som är först ut. Blir nog även en sväng till återvinningscentralen. Ut med gammalt och in med nytt, me like!

Nu ska jag krypa upp i soffan en stund hos min älskling sedan väntar sängen.
Imorgon är det jobb och dagis som gäller!!


God Natt

KRAM Julia






Bilder från gårdagens promenad.





Vi hade en jätte mysig eftermiddag igår Hugo och jag. Blev en riktig långpromenad till och med solen tittade fram lite då och då.

Hugo tyckte det var jätte kul att titta på hästarna, och vi blev kvar en lång stund och bara stod och tittade på alla hästarna i hagen, klappa en och annan gjorde vi också.

Sedan gick vi vidare upp mot Karlslunds Herrgård, lekte en stund i den sista snön för att sedan gå ner och titta om isen hade smält. Det rinner nämligen en liten å igenom Karlslund, det är så vackert där på våren och sommaren, igår var det dock lite kallt för min smak men till min förvåning fanns det ingen is kvar, jippi våren är snart här!!

Idag blir det dock en lugn dag, eller rättare sagt det blir ingen promenad för Hugos del i alla fall, Hugo fick nämligen tillbaka febern sent igår kväll, men mår tack och lov bättre idag.


Nu ska jag ta mig en latte och slå mig ner i soffan bredvid Hugo.
På återseende.

KRAM Julia


Idag har Hugo varit och shoppat med pappa. Ny mössa till nya jackan,
och så ett matchande bälte. Converse skorna köpte vi redan i somras
men det visade sig att dom var förstora då, får hålla tummarna för att Hugo
växer i dom till denna sommaren.


Idag har vi en pigg liten kille här hemma, febern är borta och Hugo är på strålande humör, så skönt! Tråkigt nog är det inte så fint väder som vi hade hoppats på denna lediga tisdag.

Det får bli regnbyxor på när vi ska gå ut, för om en liten stund ska jag och Hugo nämligen ta en promenad för att gå bort och titta på hästarna.

Vi har turen att ha ett stort stall inte alls långt från där vi bor och Hugo tycker det är så kul att titta på hästarna, lika spännande är det förstårs att klappa dom!

Nu ska jag dricka en stor latte och bläddra igenom nya nummret av Vakre Hjem & Interiör, sedan har det blivit dags för att klä på sig och gå ut !


Önskar er en fortsatt härlig tisdag.
På återseende.



KRAM Julia


Nu är jackan äntligen inhandlad. Det blev en blå softshell jacka efter mycket om och med i storlek 98. Vår lille kille kommer bli så snygg i hans nya jacka!


Idag har vi haft en lugn dag här hemma. Hugo hade nämligen feber tidigare imorse, men efter att ha fått alvedon och sovit några timmar verkar det som om febern inte kommit för att stanna speciellt länge.

I eftermiddags var Hugo till och med så pass pigg att det fick bli en snabbvisit på gallerian för inköp av ny vårjacka och så passade vi på att åka en sväng till farmor & farfar Arne innan vi begav oss hemåt igen.

Om en liten stund ska vi äta middag här hemma som idag består av bland annat pitabröd, kycklingfilé & sallad, mums så gott!

Nu: Krypa upp i soffan tillsammans med min lilla prins och titta på filmen "Sammy's Adventure", MYS!


På återseende.

KRAM Julia




Ikväll hade vi en liten prins här hemma som var så trött när det var dags att gå och lägga sig, vi hann inte ens med en godnatt saga innan det var någon som snarkade, mitt lilla hjärta.

Tidigare ikväll var vi bjudna hem till morbror Joel, min svägerska Elin och så lilla kusin Svea på pizza. Såå gott kan jag berätta, älskar verkligen helgerna för då får man fuska med "dieten" MUMS!!

Idag var det full fart på lilla kusin Svea, Hugos lilla kusin-tjej börjar bli stora tjejen nu och ska snart fylla ett år!!! Tänkt vad tiden går fort, det första året går verkligen hur fort som helst, knappt att jag minns då Hugo var sådär liten.

Men det är så klart jätte kul att Svea blir äldre och i sommar tror jag att Hugo och Svea kan leka riktigt bra ihop, sötnosarna!


Nu ska jag lägga mig i ett varmt bad och bara njuta. Sedan blir det filmmys med min älskling.



KRAM Julia



Och välkommen sommartid kanske jag ska säga. Känns så skönt att det nu är sommartid och vintertid får bli ett minne blått för ett par månader framöver.

Hittils denna söndag har jag hunnit med att gå upp extremt tidigt, eftersom att kroppen fortfarande är programerad på vintertid.

Jag har varit på jobbet i några timmar för att sedan bli hämtad av denna gången tre underbara killar vid namn Joacim, Filip & Hugo.

Nu har jag precis städat vårt hem, dammsugit och torkat golv. I denna stund sitter Hugo som förtrollad framför filmen "Tangled" och Melvin är ute och leker med en kompis.

Pappa Joacim är med storebror Filip och besöker frisören, ska bli så spännande att se resultatet då Filip har velat klippa sig såå länge!





Om en liten liten stund får vi besök av mormor här hemma, så nu ska jag ta och göra oss varsin latte, sedan blir det mys med mormor & alla grabbarna!


På återseende senare

KRAM Julia


Bilder från förra våren. Pick-nick vid vårat smultronställe.


Nu har vi äntligen kommit till den dagen då vi ska ställa om klockan till sommartid, har längtat så mycket efter denna dag och nu är den äntligen här.

Igår hade vi en riktig mysfredag här hemma. Jag skulle egentligen jobbat kväll men tackvare min undebart snälla arbetskamrat Alexandra så slapp jag de, tack min fina vän !

Just i denna stund spelas det Lars Winnerbäck & Melissa Horn på högsta volym, Joacim är ute med alla killarna och jag passar på att lyssna på "Min" musik här hemma. Så härligt !

Senare i eftermiddag ska jag dock bege mig till jobbet för ett kvällspass, men det känns helt okej faktiskt. Har fått massor gjort här hemma nu på förmiddagen och jag kan åka till jobbet med gott samvete.


Nu ska mamman i familjen klä på sig lite varmare och gå ut till sina killar.

Önskar er en fin lördag.

KRAM Julia







Smörgåsar med chevré och fikonmarmelad, till de en stor latte, så gott!




Äntligen kom jag  iväg till Frökens Brogrens veranda för en liten fikadejt med min vän Katta. Våra små prinsar fick stanna hemma med deras pappor så vi mammor fick lite egen tid.

Val av fik stod Katta för denna gången och det var verkligen precis så mysigt som jag föreställt mig att det skulle vara. Jätte god latte och ännu godare smörgåsar.

Blir garanterat fler dejter där framöver. Framförallt längre fram i vår då man kan sitta ute i solen och fika.


Fröken Brogrens är inte bara ett fik utan har även en liten inredningsbutik där de säljer mycket fint, allt från små krukväxter till muggar och skålar från Danska märket Rice Design. Älskar de färglada små muggarna till höger i bild.

Tack för en super mysig dejt Katta. Hoppas att våren kommer smygandes snart så vi kan sitta i solen utanför Brogrens och dricka latte!

Efter min lilla dejt blev jag hämtad av mina två hjärtan i livet, sedan begav vi oss hem till morfar för en liten torsdagsmiddag. Hugo gick som vanligt upp och ner i trappan, tänk att det kan vara så spännande med trappor, min söta kille.

Nu sover han gott i sin säng och jag ska krypa upp i soffan hos Joacim och dricka en liten kopp te. Sen väntar sängen, upp tidigt imorgon som gäller.


Sov Gott

KRAM Julia


Igår eftermiddag var Hugo hemma en stund hos hans favorit tjej Alice.
Det går inte en dag utan att han pratar om sin Alice, allt är Alice. - Titta mamma Alice bil, - Titta mamma Alice bo här, - mamma, Alice kommer? Du är som en syster för Hugo, och du ska veta att du betyder lika mycket för oss som för Hugo. Tack Alice för att du finns och för att du är så rar mot vår Hugo. Jag bli alldeles varm i hjärtat när jag tänker på dig.



Idag har vi en ledig torsdag här hemma. Hugo sover dock fortfarande så vi har inte riktigt "startat" dagen här ännu, men snart ska vi äta en god frukost och sätta igång med morgonrutinerna.

I eftermiddag ska jag och Hugo åka en sväng till ikea med morfar. Det ska shoppas lite och så ska vi äta korv och glass så klart !

Senare i eftermiddag har jag även en fikadejt inplanerad med min vän Katta. Vi ska bege oss till "Fröken Brogren" (Ett litet mysigt fik här i stan) som jag ännu inte varit på, har hört så mycket gott om detta lilla café så det ska bli kul att prova på  !




På återseende.

KRAM Julia



Att åka rutschkana är något som Hugo tycker är jätte kul.
Den här vill jag så klart också prova, hm hur tar man sig upp?

- Mamma det här var roligt !

På upptäcktsfärd..

Igår hade vi fullt upp precis hela dagen. Väckte Hugo redan vid 06.00 igår morse, sedan var det upp och iväg till dagis som stod på schemat. Hade dock ett kort arbetspass och slutade vid 13-tiden, så skönt!

När jag kom till dagis låg min lille prins fortfarande och sov i sin vagn, är jobbigt att gå upp tidigt så det är viktigt att ladda batterierna ordentligt.

Väl hemma igen åkte regnbyxor och stövlar på sedan spenderade vi hela eftermiddagen ute på gården här hemma. Hugo älskar verkligen att vara ute.

Lekte en lång stund i sandlådan, hoppade i vattenpölar, gungade, åkte rutschkana skottade snö och så sopade vi bort en massa grus.

Inte förens vid 17-tiden gick vi in. Då hade det blivit dags för Hugo att bada, mamma Julia passade på att fixa och dona lite och pappa Joacim svängde ihop en middag.

Efter middagen kröp vi upp i soffan och tittade på "Cars" Hugo och jag. Hade en helt underbar eftermiddag tillsammans med min älskade lille kille igår. Tänk om alla dagar kunde vara som den dagen var...


Nu ska jag passa på att mysa och gosa med min skatt,
för om några timmar ska jag bege mig till jobbet.



På återseende.

KRAM Julia


Detta är min absoluta favorit i köket. Det är väldigt sällan som vi brygger kaffe här hemma,
har till och med ställt undan den "vanliga" kaffebryggaren. Min kaffe för dagen är Latte, men Joacim håller sig till dubbel espresso.



God kväll vänner!

Denna måndag har verkligen sprungit iväg. Har fått massor gjort här hemma och känner mig riktigt nöjd. Frysen är nu ren och fin även kylskåpet är skinande rent.

Dagen till ära har jag även hunnit med att dammsuga, torka golv och städat badrummet. Puh vilken dag! Men nu är det gjort och om en stund har det blivit dags för att krypa upp i soffan med en kopp te och en smörgås.

Idag är det som sagt måndag, och måndagar för mig innebär "En unge i minuten", så när min prins somnat ska jag bänka mig framför tv:n, om jag får gissa blir jag nog ensam i soffan tills de att programet är slut..

Nu ska jag ta tag i kvällsbestyren här hemma. Min lille prins ska badas sedan ska vi lägga oss till rätta i sängen och läsa godnatt saga.

Imorgon är det jobba som står på schemat, ska bli skönt att bege sig till jobbet. Känner mig för ovanlighetensskull riktigt utvilad efter mina 3 långa lediga dagar. Underbart!!


På återseende.

KRAM Julia


Igår var vi bjudna hem till familjen A på middag. Kan nu konstatera att man äter alldeles
för lite husmanskost, för oj så gott det är. Tack Hasse för en underbart god middag!



Denna lediga måndag ägnar jag åt "hemmafix", har hittills hunnit frosta av frysen, skulle inte sitta fel att ha en frostfri frys...

Om en liten stund har det blivit dags att äta lunch. Hugo har önskat köttbullar och makaroner, till mamma blir det stekt kyckling och en god sallad till, nyttigt och gott!


Nu ska det dammsugas lite här hemma...
På återseende.

KRAM Julia


Som ni kan se så vi har fortfarande en hel del snö kvar på marken, men nu värmer solen i ansiktet, snön smälter och våren närmar sig, som jag har längtat...




God morgon.

Även idag vaknade vi upp till strålande sol. Hade tänkt att fixa och dona här hemma idag, men det tillåter inte vädret, så det får helt enkelt vänta tills imorgon.

Om en stund bär det av hem till farmor och farfar Arne för en förmiddagsfika. Tror nog att jag till och med ska dricka kaffet ute i solen på altanen, så underbart skönt!

Ikväll är vi bjudna hem till familjen A på middag, kålpudding, kokt potatis och skysås står på menyn, ska bli så gott. Hoppas ni får en underbar söndag, det ska vi ha !


På återseende.

KRAM Julia




Efter allt födelsedagsfikande här hemma passade det perfekt att ge oss ut på en promenad i det fina vädret. Riktigt kände hur solen värmde i ansiktet, så otroligt skönt!

Blev en lång promenad på cirka en timma, på vägen tillbaka stannade vi till vid en lekplats som Hugo älskar att leka på. Efter att ha lek i nästan 50 minuter var det dags att gå hem igen, man blir både hungrig och törstig av att leka...




På vägen hem var det dock inte lika skönt som när vi gick hemifrån. Solen i ryggen och en kall vind som blåste mot ansiktet, fick bli ett stopp för att sätta på sig vantar och stänga jackan!

Väl hemma åt vi en lätt lunch sedan bänkade vi oss framför en film alla tre. Nu ska jag snart smyga ut i vardagsrummet och väcka en liten prins som somnat i soffan. Är jobbigt att vara ute i friska luften.

Ikväll blir det mys för mamma & pappa. God mat väntas och så ett eller kanske två glas rött till de med. Efter maten åker nog även en skål med chips fram, är det mys kväll så är det...


På återseende.

KRAM Julia


RSS 2.0