Och så var det nya lamellgardinerna på plats...

Nu har vardagsrummet fått den första delen av makeovern , vår lilla matsalsgrupp är nu puts väck och de snygga lamellgardinerna är äntligen på plats. Blev mycket bättre än vad jag trodde att det skulle bli. Rummet känns både större och luftigare. Me like!!

Nästa steg blir att fundera ut om vi ska måla eller tapetsera, kanske bägge delarna. Någon typ av fondvägg kommer det bli, vill dock ha en så diskret fondvägg som möjligt. Inga blommor eller schabloner. Är faktiskt lite sugen på en fotovägg, frågan är bara vad man ska ha för motiv?

Ikväll ska vi "frossa" här hemma, klyftpotatis, rostbiff, sallad, rosépepparsky och så ett glas rött. Så gott! Senare ikväll får det nog bli en liten skål med godis till filmen också. Mumms!

Imorgon ska jag nämligen börja min nya "diet". Dels för att försöka få ordning på min IBS men även för den kommande beach 2011 så klart. Är riktigt taggad!!


Nu ska jag mysa med min lilla familj.
På återseende imorgon.

KRAM Julia



Äntligen söndagskväll och där med är min jobbhelg över för den här gången. Har trots allt jobbande haft en underbar helg med en massa mys med min fina familj.

Idag slutade jag redan vid 14-tiden tack vare min snälla Alexandra som har bytt arbetspass med mig denna helg. Hon fick sovmorgon och jag fick tid med familjen, guld värt!

Strax efter två blev jag hämtad på jobbet av ett helt gäng med på pälsade killar redo för krovgrillning. Denna söndagseftermiddag har vi nämligen varit ute och grillat korv tillsammans med mormor, morbror Joel & Jakob, lilla kusin Svea och så Lipton (morbror Joels golden retriver)

Hugo tyckte det var jätte kul att vara ute och leka i snön, äta krov med storebröderna och åka rutschkana med Filip. Kunde inte bli bättre. Om ni frågar mig kunde det nog varit något varmare, så där en 20 grader varmare skulle sutttit fint!!

Efter att vi varit ute ett bra tag gick vi hem till mormor hela gänget för att värma oss lite. Var riktigt skönt att komma in i värmen om ni frågar mig, men det har nog med att göra att jag helt enkelt inte är gjord för det här klimatet som vi har i vårat land just nu..



Nu ska jag snart krypa ner i sängen, imorgon är det upp tidigt som gäller sedan stundar det ledighet på schemat. Ska bli så skönt med lite ledighet efter denna jobbhelg.

På återseende imorgon.

KRAM Julia


En bukett ljusrosa tulpaner fick följa med hem igår när vi var och fredags
handlade lite...


God morgon lördag. Igår hade vi fullt upp precis hela dagen, först jobba till sena eftermiddagen och så hämta lill-prinsen på dagis, vidare för lite fredagsshopping innan vi till slut åkte hemåt för att påbörja fredagsmyset.

Igår kom även Hugos storebror Filip hem så nu är dom samlade allihop, Mys! Som ni märkte så blev det inget blogginlägg igår, jag ägnade den tiden åt lite andra saker, blandannat med att möblera om i vårat vardagsrum.

Vi har haft en litet matsalsbord med fyra stolar till inne i vardagsrummet som nu bokstavligen talat åkt ut för att göra plats åt lite nytt och fräsch. Me like !!

Nu ska vi ta och göra iordning oss här hemma, men först ska vi äta en god lördagsfrukost för fem. Senare i eftermiddag ska jag bege mig till jobbet för ett kvällspass, men innan dess ska det hinnas med en hel del...

Önskar er en mysig lördag.

KRAM Julia



Den här lilla söta nyckelholken klickade jag hem för en tid sedan. Så nu är det ingen
som slipper undan med att ta ut soporna i den här familjen, fågeln
vaktar nämligen sopnyckeln från att komma bort.



God kväll på er. Har haft en riktig toppen torsdag idag. Inget stress och inga måsten, så skönt. Hugo sover just nu för natten och har gjort sedan snart två timmar tillbaka.

När Hugo inte är på dagis sover han nämligen inte middag och är därför så trött när kvällen kommer och idag extra trött efter allt bus med storebror Melvin!

Om en stund ska jag krypa upp i soffan tillsammans med min Joacim. En kopp te och en god ostsmörgås får det bli ikväll, enkelt och gott.

Men innan jag kan njuta av lugnet ska jag lägga fram alla kläder tills imorgon. Blir till att gå upp med tuppen hela familjen. Bara storebror Melvin som får ligga kvar i sängen då han har sportlov!

Önskar er en fortsatt mysig torsdagskväll.

KRAM Julia


Hugo älskar att bada och längtar nog lika mycket efter
sommaren som mamma gör...



Idag har vi en ledig torsdag här hemma. Skönt att slippa gå upp klockan 05.45 och bege sig till jobbet i - 20 grader som vi hade här tidigt imorse.

Om en liten stund kommer Joacim och Melvin hem och då ska vi åka och handla hem lite gott inför ikväll. Lika bra att passa på att frossa nu för från och med den 1:a mars blir det andra bullar här hemma...

I eftermiddag ska jag slå mig ner framför symaskinen en stund, ska ge mig på att "test sy" vimplar. Ska bli kul att se resultatet.

På återseende

KRAM Julia




Då var jag precis hemkommen från jobbet. Frusen, hungrig och för ovanlighetensskull inte speciellt trött. Riktigt skönt. Det tråkigaste med att jobba kväll är dock att Hugo sover när jag kommer hem så jag hinner aldrig säga gonatt till min lille skatt. Fick bli "natt natt mamma" via telefonen idag istället.

Nu ska jag snart lägga mig i ett varmt bad med en ansiktsmask och bara njuta av värmen efter de blir det en varm kopp te i soffan. Hatar verkligen kyla, är nog bland det värsta jag vet.

Tror nog att jag bor i helt fel land om jag ska vara ärlig. Skulle inte ha något emot att flytta till varmare breddgrader. Så får det nog bli i framtiden...

God Natt & På återseende

KRAM Julia




Gårdagens bullbak blev riktigt lyckat. Tror Hugo åt minst tre bullar, "meja mamma" kom han springandes ut i köket och sa. Efter att vi bakat färdig och plockat undan i köket var det mer eller mindre dags för Hugo att gå och lägga sig. Även jag var helt slut och somnade inne hos Hugo. Därav inget blogginlägg igår kväll...

Idag står det kvällspass på schemat för min del. Usch har ingen lust alls att åka och jobba kväll. Tycker att just dessa arbetspassen är värst. Kanske jag borde sätta igång och plugga inom något helt nytt område. Slippa jobba kvällar och helger, vore skönt!

Nu till något helt annat. Satt en stund igår och funderade på vad jag ska sy härnäst och kom fram till att stolsdynor till stolarna i köket kan vara fint. Så nu gäller det bara att hitta en modell som är passar in här hemma. Vill helst att dom ska vara ganska stilrena och inte för mycket "Shabby Chic" över dom. Tror mest på den beiga dynan på bilden, vad tycker ni?

Även Hugos tripp-trapp stol ska få ett nytt utseende. Hugos tripp-trapp hade jag som liten så det känns extra kul att piffa till den och ge den lite nytt liv!

Nu ska jag ta tag i lite bestyr här hemma innan det har blivit dags att bege sig till jobbet.

Önskar er en fin dag.

KRAM Julia



Nu har jag jobbat några timmar, hämtat min lilla prins på dagis, tagit ett varmt bad och om en liten stund ska jag och Hugo baka kanelbullar tillsammans.

Hugo älskar att få vara med i köket och laga mat & baka. Det bästa av allt är förstås att smaka. Det tråkigaste med att baka bullar är dock att det ska ta så himla lång tid.

Lika bra att sätta i gång med det samma. Vi hörs senare ikväll!! 

Deg


  • 180 g mjukt smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 pkt jäst för söta degar
  • 2 msk hel kardemumma
  • 1 dl socker
  • 0,5 tsk salt
  • ca 14 dl vetemjöl special

  • Fyllning


  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk kanel
  • 1 msk vaniljsocker

  • Pensling & garnering


  • 1 st ägg
  • pärlsocker


Senare i veckan ska jag jaga tyg till vimplar som ska sys och sättas upp
ovanför Hugos nya säng. (Dessa vimplar är sydda av denna bloggerska)

Idag har vi haft en ledig måndag här hemma. Perfekt start på en ny vecka. Denna måndag har vi spenderat här hemma. Tagit sovmorgon, ätit en lång och god frukost, tittat på Toy story 1 & 2 och så har vi  lekt med bilar en stund också!


I eftermiddags begav vi oss till tygaffären på stan igen. Tyckte att det var så kul att sy så jag tänkte sy ytterligare två kuddfodral, dock i en betydligt mörkare nyans, nämligen i brunt.


Vardagsrummet är det enda rum här hemma som inte går i vitt utan i brunt och svart. Så nu ligger det ett par STORA bruna fina kuddar på golvet framför tv:n, perfekt för Hugo att sitta på eller vila huvudet emot när han tittar på film.


Nu har det snart blivit dags för middag här hemma. Tacos står på menyn ikväll, till de ett glas rött. Perfekt avslutning på denna måndag...

På återseende.

KRAM Julia



God kväll kära vänner. Har fått en hel del mail från er fina läsare där ni frågar om jag inte skulle kunna lägga upp en bild på gardinen som jag sydde igår och självklart kan jag de. Varsågoda!

Längtar nu efter att få köpa hem vita pelargonier till köksfönstret som jag ska ha i mina vita krukor. Just nu har jag vita pärlhyacinter i köket. Så mycket vår!!!

Det blev även ett par nya kuddfodral sydda idag. Perfekt då de gamla behövdes bytas ut!
Nu ska jag krypa upp i soffan med en stor kopp te.

Sov Gott

KRAM Julia





Så var det redan söndag. Herregud så fort helgerna går, men så mycket vi fått gjort denna helgen. Underbart!

Idag hade jag tänkt baka bullar här hemma, vaniljbullar och kanelbullar men så blev det inte. Tyckte att det var så kul att sy igår och tänkte att jag måste bara sy något mer...

Sagt och gjort. Dessvärre tog allt tyg slut igår så först på listan var att köpa nytt tyg. Tråkigt nog hade inte tygaffären i stan öppet i och med att det är söndag, så det fick bli en sväng till IKEA istället.

Väl hemma var det bara att plocka ihop symaskinen igen och sätta igång. Idag har det tillverkats nya kuddfodral till kuddarna som jag har i sängen. Kuddarna är i storlek 72x72 så det gick åt en hel del tyg, men snyggt blev det! (Bilder kommer).

Sedan var tanken att jag skulle sy en ny lampskärm till lampan i köket men tyget räckte inte riktigt till så jag får göra klart den i veckan helt enkelt.

Om en liten stund ska jag sätta mig och sy tyghjärtan medan älsklingen fixar kvällens middag. Grillat står på menyn tillsammans med hela familjen Arvidsson. Söndagsmys !!!

Må så gott & På återseende

KRAM Julia


Som rubriker lyder. Har haft en helt underbar lördag. Vi har hunnit med massor denna soliga men dock iskalla dag. Imorse när vi vaknade här hemma var det hela - 20 grader utanför, och kallare hade det varit under natten visade det sig. Efter att vi ätit en god men tidig lördagsfrukost gjorde vi iordning oss för att bege oss ut i kylan.

Underställströjor och extra polokrage, varmaste mössan, vantar, overall och så vinterkänger på de. Stackars Hugo måste vara jobbigt att mer eller mindre varje dag klä sig för finska vinterkriget så fort man ska gå ut. Men jag vill inte riskera att min lilla älskling fryser!

Efter att vi fått på oss alla varma kläder begav vi oss hem till mormor och lilla Asta. (Morbror Jakob var ej hemma) Hugo har nämligen spenderat några timmar tillsammans med sin mormor denna lördag så mamma skulle få sy gardiner i lugn och ro. Jag har nämligen spenderat min eftermiddag framför symaskinen.

Blev väldigt överraskad över hur lätt det var att sy gardiner. Det svåraste med projektet "att sy gardiner" var att bestämma sig för vilket tyg jag skulle ha. Efter att ha tagit hem lite olika tygprover bestämde jag mig för ett vitt linnetyg, var först inne på att sy gräddvita gardiner i lin, men tyckte inte att det passade med gräddvitt i köket.

Lagom när gardinerna var färdiga ringde vår käre granne Hasse och frågade om vi ville komma hem till dom på en sen lunch. Italiensk stod på menyn och vem tackar nej till de? Mätta och belåtna åkte vi sedan hem till mormor för att hämta vår lille solstråle.

Hugo hade haft en toppen dag hemma hos mormor. Tittat på Astrid Lindgren filmer och busat med både mormor och Asta. Väl hemma igen somna han som en stock!

Nu har det dock blivit dags för mig att krypa ner i sängen.
Kommer en dag imorgon med...
Var riktigt kul att sy gardiner. Tar nog inte lång tid innan vi har
nya i vardagsrummet också...

På återseende.

KRAM Julia



Blev ingen lång dag för mig på jobbet idag heller. Blev tvungen att gå hem tidigare pga magont, det är dock inte magsjuka det handlar om utan min IBS. Jag hoppas verkligen att denna läkemdelsstudie som jag är med i ska hjälpa mig med mina besvär. Ska under ett antal veckor få prova ett nytt läkemdel, efter de ska jag lägga om min kost helt och hållet och se om man på så sätt kan påverka min IBS. 

Det svåra med just IBS är att man inte vet vad som orsakar den. Alla som har IBS har olika sorters besvär, blir dåliga av olika saker osv. Men jag tror jag funnit mitt problem. Jag mår näligen jätte bra av att äta mer eller mindre bara asiatisk mat, vilket jag inte är så jätte förtjust i, men vad gör man inte. Nu är jag däremot på benen igen så nog om detta!

Känns riktigt skönt att det är helg och jag har så mycket som jag fixas med här hemma. Vi ska åka och köpa tyg till gardinerna som jag ska sys till köket imorgon. Har även tänkt köpa en burk med vit färg till en hylla som ska målas och så ska vi köpa hem lite gott inför kvällens fredagsmys.

På återseende

KRAM Julia





Gick upp med tuppen imorse, redan klockan 05.45 tassade jag omkring här hemma för att inte väcka Hugo. Brukar nämligen gå upp lite tidigare än övriga familjen. Skönt att få lite egen tid på morgonen så man hinner göra iordning sig i lugn och ro.

Har denna torsdag haft en kort dag på jobbet, tidig men kort. Riktigt skönt att få sluta tidigit då och då. Efter jobbet åkte jag iväg och handlade lite gott inför eftermiddagen/kvällen. Sedan vidare till dagis för att hämta min lilla älskling. En trött älskling som till och med låg och sov i sin vagn när mamma kom för att hämta.


Bjuder här på ännu mera vinter, har tagit så många bilder denna vinter.
Nu är frågan bara, vad ska man göra med alla bilder...?

Idag kommer Filip & Melvin på en liten visit. De skulle varit här i helgen som var men det var annat inplanerat, tur i oturen med tanke på att vi hade kräksjukan här hemma. Hugo blev så glad när vi åkte och hämtade storebröderna. En toppen överraskning om man frågar Hugo.

Nu har vi precis ätit grillat här hemma hela stora familjen. Hade nästan glömt bort hur gott det är med grillat. Grillspett med champinjoner, fläskfilé, röd paprika och halloumi, hemmagjord bearnaise och pommes, enkelt & gott.

Dags att återgå till torsdagsmyset

På återseende



Oj vad tiden går fort, redn nått mitten av denna arbetsvecka. Idag har det även blivit dags för mig att jobba igen. Ska bli riktigt skönt att åka till jobbet idag, känns som evigheter sen trots att det egentligen bara är några dagar.

Innan jag ska bege mig till jobbet ska jag uträtta lite ärenden. Först ska jag ta med mig vagnen och gå och hämta Hugo på dagis, sedan ska jag gå bort till Ica för att hämta ut ett litet paket och sen kan vi styra vagnen hemåt. Blir nog att ta på sig både mössa och vantar för det är såå kallt ute!

På Hugos utvecklingssamtal bestämdes det att han skulle få vara en dag extra i veckan på dagis. Pga mitt schema har Hugo vissa veckor i månaden då han knappt är på dagis och detta är så klart inte kul för Hugo, han får inte träffa sina kompisar lika mycket och så tycker vi att det är viktigt för hans utveckling att han få mer tid på dagis, så vi tycker det är kanon att han fått denna extra dag!

Nej, dags att göra iordning sig lite, dricka en kopp te och läsa tidningen sedan bege sig ut i kylan. Hoppas ni får en riktigt mysig onsdag.

På återseende

KRAM Julia




RSS 2.0