Mycket sötsaker ar det blivit dessa dagar och mer blir det då Hugos små kusiner Viggo och Vilgot fyller 1 år imorgon !! :-)
 
 
 
 
 
 
Hej lediga tisdag !!!
 
 
 
 
 
 
 
Mycket fika blir det, och idag är inget undantag. Tisdagsfika it is :-) en kaffe med  mjölk och så godaste  macarons till det, mums mums !! 
 
 
 
 
Idag är vi lediga här hemma, eller iallfall Hugo och jag. Riktigt skönt att ta det lugnt efter helgens jobbpass, slutade nämligen 21.30 varje kväll hela helgen så igår kväll fick det bli måndagsmys deluxe. Avskyr att jobba just kvällar, då vill man ju vara hemma hos sin familj, eller hur !! ? :))
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denna lediga dag har vi dock ingenting inplanerat, skönt det också ibland, bara vara hemma och ta det lugnt. Små pyssla lite med både det ena och det andra. Precis en sån dag som jag längtat efter !!
 
 
 
Nu: Mariodags, svåraste beslutet för dagen, vilken gubbe ska jag vara ??? ;-)
 
 
 
 
På återseende raringar
 
KRAM J
 
 
 
 
 

 
Farfar Arne är en äkta chokladfantast, så presenten fann vi så klart hos Kaffe & Pralin som ligger inne i stan här i Örebro :-)
 
 
 
 
 
 
 
Välkommen söndag !!!
 
 
 
 
 
 
Äntligen söndag, känns lite konstigt att säga egentligen men just denna söndag har jag längtat efter, för snart så är jobbhelgen ett minne blott !! :-))


 
 
Om en stund ska vi packa in oss i bilen och bege oss till farmor och farfar Arne för idag är det nämligen farfar Arnes födelsedag (eller egentligen var den i fredags) och det måste vi ju såklart fira. 
 
 
 
 
 
Passade på att köpa med lite godsaker hem till oss med, kunde inte låta bli kanske jag ska tilläga :)) för jösses så mycket gott dom har!! 
 
 
 
 
Får bli ett litet kort söndagsinlägg idag, dags att fixa med lite morgonbestyr innan vi kan bege oss.
Önskar er en riktigt mysig söndag !
 
 
 
Kramar till er !!
 
 
 
 
 
 

 
En doft av nystädat och Crisp Champagne sprider sig just nu här hemma.
 
 
 
 
 
Trevlig helg !!!
 
 
 
 
 
 
Här hemma har vi haft full rulle sen tidigt imorse. Hugo vaknade redan vid 08.30, vilket är tidigt för att vara honom. Sen har vi röjt här hemma (eller rättare sagt jag har) städat alla rum, dammsugit, torkat golv, hängt tvätt och plockat iordning ibland Hugos alla leksaker, riktigt skönt med lite storstädning ibland ! :-)
 
 
 
 
 
 
Detta doftljus från Voluspa kom med posten i början av veckan och fick invigas denna fredag. Crisp Champagne föll mig verkligen i smaken och doftar riktigt riktigt fräscht!! 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag ta och varva ner lite här hemma med en kopp kaffe innan det är dags att bege sig mot jobbet för ett kvällspass. Ibland känns det riktigt tugnt att jobba på helgen, men å andra sidan är det rätt så skönt att kunna vara ledig mitt i veckan också :-)
 
 
 
 
 
Önskar er en fin helg
På återseende
 
 
Kram Julia
 
 
 
 
 
 
 

 
Flygande ballong √ 
 
 
 
 
 
 
 
Hindersmässa på stan & middag hos mormor 
 
 
 
 
 
Som jag skrev igår så drog hindersmässan igång i stan i tisdags eller onsdags (vet ej säkert??) och som vanligt är det alltid iiiiskallt, - 14 för att vara exakt (!!) så det fick bli en kort runda kan jag säga. Ska dock erkänna att jag som vanligt hade för lite kläder på mig, men går inte gärna omkring i täckbyxor och världens klumpigaste vinterkängor på fötterna, så jag får skylla mig själv helt enkelt ;-) 
 
 
 
 
 
Marknadsgodis är ju ett måste, detta år fick det bli Cappucinofudge, Lakritsfudge och Vaniljfudge från bästa Marielunds karamellkokeri. Mumms såå goda !! 
 
 
 
 
 
Efter våran jätte snabba runda på hindersmässan gick vi upp till mormor som lyckligt nog bor mitt på stan, där vi blev bjudna på middag. Tusen tack för en mysig eftermiddag/kväll. 
 
 
 
Vid 19-tiden begav vi oss hemåt igen. I ännu kallare väder då det helt plötsligt var kring - 16 (!!!)
 
 
 
 
 
Bärgar'n och Blixten, ett självklart val om ni frågar Hugo :-)
 
 
 
 
Efter x-antal koppar med te ska jag nu krypa ner i sängen. Imorgon är det jobb som gäller men tack och lov har jag sovmorgon, sååå skönt! Hoppas på en frukost på sängen, morgon gos med Hugo, lite tv4 nyhetsmorgon och så barnkanalen på de ;-) 
 
 
 
Sov gott med er !
 
Kramar Julia
 
 
 
 
 
 

 
Nya väskan från Marc O'Polo, love it !!!
 
 
 
 
 
Heej raringar !!
 
 
 
 
 
 
 
Veckan rusar fram känns det som, redan onsdag ?? tycker alltid att veckan går lite extra fort när jag är ledig på måndagen, blir lite snurrigt med dagarna helt enkelt :-)
 
 
 
 
 
Om en lite stund ska jag bege mig till jobbet för att köra ett kvällspass och imorgon är det L E D I G torsdag som står på agendan, en fullspäckad sådan dessutom...
 
 
 
 
 
Denna väskan är något mindre än den svarta, kan tycka att den svarta Marc O'Polo väskan känns aningens stor ibland, så denna lilla goding blir perfekt i vår och i sommar :-)
 
 
 
 
 
 
Här i Örebro har vi nämligen Hindersmässan just denna tid varje år, tillhör egentligen inte någon favorit för min del då det nästan alltid är så otroligt kallt, men skulle kunna tänka mig att Hugo vill gå en liten sväng. Köpa marknadsgodis och en (som han säger) flygande ballong :-)
 
 
 
 
 
Senare på eftermiddagen ska jag även boka en tid, (om jag vågar) men vad det är som ska bokas får ni veta senare, eller kanske eventuellt på Instagram ;-)
 
 
 
 
 
På återseende 
 
Kram Julia
 
 
 
 
 
 
 
 

 
För exakt en månad sedan gick Hugo omkring i badshorts och njöt av solens varma strålar, känns som om det var flera månader sedan...
 
 
 
 
 
 
längtar efter vår, sommar, varma vindar...
 
 
 
 
 
 
Men vem gör inte de ?? Tur jag har massor av massor med bilder ifrån våran Epygten resa, blir i alla fall lite varmare inombords när jag ser en badande Hugo, en solande mamma, en son på hans pappas axlar gåendes med vatten till knäna mot solnedgången i rödahavet, så underbart....
 
 
 
 
 
 
 
 Lite frusen blir man allt efter att man badat i nästan 2 timmar :-)
 
 
 
 
 
 
Hugo var nog den som verkligen kunde njuta av semester, värme, bad och massor av lek, barn är på någotvis bättre på att fånga nuet och bara vara, och det var precis vad Hugo gjorde, varje dag, varje timma, varje minut...
 
 
 
 
 
 
Så skönt, såå vaaaarmt !!!
 
 
 
 
 
Har redan titta på resor för nästa vinter, nästa jul. Men än så länge går det inte att boka någon resa, kontsigt nog?? Skulle absolut kunna tänka mig att åka tillbaka till exakt samma ställe och det hör inte till vanligheten när det gäller mig, vill helst prova nya ställen och gärna andra länder. Men just Egypten tycker jag väldigt mcyket om. 
 
 
 
 
 
För att inte tala om hur trött man blir....
 
 
 
 

Men nu ska jag försöka sluta drömma och sätta igång med lite vardagssysslor här hemma, imorgon är det upp tidigt och jobb som gäller, huuaa...
 
Hade gärna haft ledig i några dagar till :-)
 
 
 
 
 
På återsenede raringar
 
Kraam Julia
 
 
 

 
Nya armband från Bohemian Society 
 
 
 
 
 
 
 
warm, harmonious colours and a vintage feel
 
 
 
 
 
 
Våren närmar sig med stormsteg ( i alla fall känns det så vissa dagar) och jag blir bara såå sugen på att införskaffa nytt, nya smycken, nya väskor, nya kläder, nytt nytt nytt !! :-) Så här om dagen fick det bli lite nya smycken...
 
 
 
  
 
Jag tycker det kan vara riktigt svårt att hitta smycken som jag verkligen gillar, jag har väldigt svårt för att blanda olika sorters stilar, guld, silver osv. Men dessa föll mig verkligen i smaken :-) Jag valde dock armband i enbart "guld", passar perfekt ihop med min klocka från Triwa och med förlovningsringen så klart ;-) 
 
 
 
 
 
 
Det något mindre armbandet heter Ecuador Gold och de något större armbandet hittar ni här.
 
 
 
 
 
 
 
Usch, känns lite vemodigt att helgen redan är slut (är i och för sig lediga hela dagen imorgon med), är något visst med just helger trots att jag har en del lediga dagar mitt i veckan också, fördelen med att bara jobba 75%. 
 
 
 
Denna söndag startade vi med en lååång sovmorgon, frukost på sängen (två dagar i rad till och med!!) och så lite filmmys och Super Mario. En riktigt skön morgon med andra ord. I eftermiddags tog vi på oss och gick ner till en av pulkabackarna här i området, blev en alldeles lagom sväng, var dessutom betydligt varmare ute idag med än vad det var igår (- 14 !!) 
 
 
 
 
Nu har vi besök av vår Alice här hemma och ska snart sätta igång och baka lite semlor, finns det något godare en hemmagjorda semlor, mumms !!! :-)
 
 
 
 
 
Önskar er en fortsatt fin kväll
 
KRAM Julia
 
 
 
 
 

 
Dessa små söta skålar köpte jag för en tid sedan på en liten liten butik i vasastan här i Örebro och de passar perfekt för min J's misosoppa som vi nästan alltid äter när vi äter sushi
 
 
 
,
 
 
 
God kväll raringar !!
 
 
 
 
 
 
 
Ni som följer mig på Instagram vet nog redan vad mina middagar har bestått av denna vecka :-) nämligen sushi !!! Skulle kunna äta sushi alla dagar i veckan, tycker att det är helt fantastiskt gott och så är det dessutom hur nyttigt som helst, kan inte bli bättre. 
 
 
 
 
Önskar dock jag kunde svänga ihop lite sushi själv då och då,  men icke (!!) har försökt att få till dessa sushirullar ett antal gånger och det går bara inte. Och lyckas jag få till rullarna skulle jag ändå inte lyckas med riset, är ju en hel vetenskap att göra sushi....suck ! Tur jag har min J som gör dom åt mig ;-)
 
 
 
 
 
 
Såå otorligt gott
 
 
 
 
 
 
 
Innan vi äter sushi brukar vi dock äta varsin liten skål med misosoppa. Misosoppa är en japansk soppa som innehåller miso (en japansk sojaprodukt) och dashi (en sorts buljong) och den är bara så himla god, absolut värt att prova för er som aldrig ätit den förut, mums ! :-)
 
 
 
 
 
 
 
Rökelser och tända ljus på bordet ökar smak sensationerna...
 
 
 
 
 
 
 
Hoppsan vad klockan rusar iväg, dags att lägga huvudet på kudden. Upp tidigt imorgon igen som gäller sen är vi leeeediga hela familjen, ska bli så otroligt skönt !!! :-)
 
 
 
 
Natti Natti
 
 
 
 
 
 

 
 
Lång väg ner = lika lång väg upp iväg 
 
 
 
 
 
 
An afternoon in the big rock hill...
 
 
 
 
 
 
Igår kom det hur mycket snö som helst här i Närke (och säkert även på många andra ställen runtom i landet), men inte mycket väder att åka pulka i direkt, men så idag har det varit nästintill vindstilla så idag fick det bli en sväng till Kilsbergen, Storstenshöjden, eller varför inte Big rock hill :-) 
 
 
 
 
 
 
En kille som är trött i benen och mer än gärna åker lite snålskjuts uppför backen...
 
 
 
 
 
 
 
 
Imorgon blir det dock ingen backe, iallfall inte för mamma och pappa i familjen, Hugo har ju en pulkabacke utanför hans dagis så för hans del blir det säkert lite åka imorgon med :-) själv ska jag spendera min torsdag på jobbet, dock ingen lång jobbdag imorgon. Bara älskar mina korta dagar, tyvärr är dom däremot få...
 
 
 
 
 
 
 
Så här är vintern som vackrast..
 
 
 
 
 
 
 
Nu: En kopp te, sen sova...
 
 
 
 
Sov gott på er
 
KRAM J
 
 
 
 
 

 
Nu har jag börjat tröttna på kylan och dessutom slitit ut mina fårskinnstofflor till max, så idag fick det bli en sväng ut till gallerian för att införskaffa något nytt och varmt att stoppa fossingarna i :-)
 
 
 
 
 
Brrrrr....
 
 
 
 
 
 
Snö, snö och snö så långt ögat når. Idag har det verkligen vräkt ner snö precis hela dagen (och kvällen med för den delen) tyvärr är det så blåsigt ute så någon pulka blev det inte idag denna lediga tisdag. Hoppas på finare väder imorgon för vi har en viss kille här hemma som mer än gärna skulle vilja åka lite pulka snowracer :-)
 
 
 
 
 
Eftermiddagen eller snarare kvällen kanske det borde stå, spenderade vi istället på gallerian, perfekt i sådant här väder :-) blev (som ni ser) ett par tofflor till mamma och en ny hockeyhjälm (som man sa förr) till Hugo. På dagis måste dom nämligen ha hjälm med grönt spänne på för att få följa med och åka i den något större backen vid Hugos dagis, lite larvigt kan tyckas, men jag tycker att det är riktigt bra faktiskt !  
 
 
 
 
 
 
Dessa ursköna "Women's Nuptse Tent Mules III" från The North Face fick följa med mig hem idag. Bästa köpet på länge !!
 
 
 
 
Nu har vi precis mumsat i oss en bakad potatis med skagernröra och massor av extra allt här hemma, så nu blir det filmmys, Hamilton 2 - Men inte om det gäller din dotter  !!! :-) 
 
 
 
På återseende....
 
 
 
KRAM 
 
 
 
 

 
En överlycklig Hugo på hans julklapp från Tomten :-))
 
 
 
 
 
 
Titta mamma, S N Ö !!!!
 
 
 
 
 
  
 
Sen vi kom hem från Egypten har Hugo velat åka till "den stora pulkabacken" för att prova hans julklapp som Tomten hade lämnat kvar hemma hos oss då vi var på semester (sötnosen, han blev så glad när han fick se att tomten faktiskt hade varit hemma hos oss med julklappar trots att vi inte var hemma på självaste julafton)
 
 
 
 
Så idag när vi vaknade hade det kommit en massa snö, så det var bara till att ta på sig varmt och ge sig ut i snön :-) Var riktigt skönt ute idag, kunde dock ha blåst aningens mindre, för vindarna var ju inte varma direkt...
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vet inte hur många gånger Hugo åkte nedför backen idag, han riktigt tjöt av glädje varje gång :-) sjäv avstod jag helt från att åka denna gången. 
 
 
 
 
 
 
 
Mer, fler gånger. Jag vill åka 11 gånger till...
 
 
 
 
 
 
 
Hugo däremot tycktes inte störas ett dugg av det kalla iskalla vindarna. Efter ett tag tänkte jag att jag minsann skulle ta några kort (då jag varit duktig att packa med mig kameran, brukar glömma den hemma nu mera) men när jag väl skulle börja fota fick jag följande meddelande på displayen: Inget CF-kort. Blir så trött på mig själv ibland!!

 
 

Så om ni funderar på varför bilderna ser så "gryniga" ut beror det på att jag tagit dom med min iphone ;-) 
 
 
 
 
 
 
Nu: Soffhäng för en stund, sen sängen. Så trött idag...
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
På återseende
  
 
KRAM J
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Akta dig mamma...
 
 
 
 
 
 
Det är svårt att inte längta tillbaka...
 
 
 
 
 
Har förstått att ni vill se lite fler bilder ifrån våran Egypten resa, så här kommer några :)) Känns lite overkligt att vi kom hem för bara 2 veckor sedan. Tycker snarare att det känns som en evighet sedan, om inte mer...


 
 
Vi är redan i full gång med att planera nästa resa, men vi har inte riktigt bestämt oss för vart vi ska åka. I maj förra året var jag på Rhodos tillsammans med min kära mamma och jag bara älskade Rhodos - Grekland. Är därav lite sugen på att prova Kreta :)) så tar mer än gärma emot lite tips om någon av er möjligtivs har varit där? :))
 
 
 
 
Hej vad de går, - det här var roligt mamma !! :-)
 
 
 
 

Imorgon har vi en ledig onsdag här hemma, riktigt skönt efter två kvällspass. Än så länge inte mycket på agendan, men en sväng ut till gallerian får det minsann bli :)) alltid något !
 
 
 
 
 
Just denna bild minns jag exakt när jag tog. Klockan var 13.55 på julafton (alltså 12.55 svensk tid) solen var fortfarande riktigt varm och brädorna på den lilla träbron brände mot mina trampdynor, vi skulle precis packa ihop våra badhanddukar och gå ner till stranden för att dansa kring granen. Precis så här vill vi fira jul, varje år...  
 
 
 
 
 

Nu: Tillbaka till verkligheten, dags att hänga en tvätt och sedan återgå till soffan. Film mys och ett glas rött. Inte helt fel de heller.
 
 
 
 
På återseende
 
Kraam Julia
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
shades of coral  - and I love it
 
 
 
 
 
 
Som på många andra bloggar kan man nu se bilder ifrån Tine K nya vårkollektion, och inte heller jag kunde låta bli att lägga upp några. Vad tycker ni ?? Jag älskar dessa nyanser, korall, ljusgrått, mörkgrått tillsammans med beige och brunt, så snyggt !  Vet dock inte om jag skulle vilja ha korall i vardagsrummet, men gärna i sovrummet !! :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Är aldrig fel med lite inspiration och inspiration tar jag gärna emot just nu då vi funderar på att göra om i vårt sovrum till våren. Var riktigt länge sedan och nu är jag bara såå sugen på nytt, massor av nytt !!! :-)  men frågan är om man vågar inreda sovummet i korall ?? Jag tänker mig i tapeten. Kuddar och liknande är ju bara att plocka bort om man tröttnar inte riktigt lika lätt med en tapet, tål att fundera kring...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Om en liten stund ska jag bege mig till jobbet för ett kvällspass. Ska bli riktigt skönt att komma igång och få en vardag igen efter all ledighet, idag är det till och med nästan så jag skulle kunna cykla med. Men tror jag jag väntar ett tag till med de, för säkerhetsskull...
 
 
 
 
På återseende raringar !!
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Gårdagens middag bestod av lasagne med en enkel sallad till, så gott !! 
 
 
 
 
 
Heej söndag !!!
 
 
 
 
 
Igår eftermiddag/kväll hade vi besök av vår vän Hasse och hans dotter Alice. Hasse och Alice bodde tidigare granne med oss men flyttade in till stan för cirka ett år sedan, vilket gör att vi inte träffas lika ofta längre. Hugo blev sååå glad när hans Alice kom hit igår, ( och Hasse med så klart ;) )  det var nästan en månad sen vi sågs sist så det blev ett kärt återseende.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denna helg gick verkligen fort och jag har nog inte riktigt förstått att det är söndag idag, men än är inte helgen slut och om en liten stund ska vi bege oss in till mormor och sedan vankas det bio för mamma och pappa i familjen ;-)) 
 
 
 
 
Ses kanske senare ikväll, om inte önskar jag er en riktigt mysig söndag !! :))

KRAM J
 
 
 
 
 

 
På byrån i hallen, nya doftljuset från WoodWick. 
 
 
 
 
 
 
 
 
God kväll raringar !!
 
 
 
  
 
 
Fredag idag ?? har gått med en känsla att det är lördag hela dagen, vilket i och för sig inte är så tokigt, för nu blev helgen plötsligt en dag längre :-) nåja, denna fredag (lördag) har jag haft en liten mor & dotter dag tillsammans med min kära mor. 
 
 
 
 
 
 
Vi har gått omkring i en hel del affärer inne i stan, vilket var väldigt inspirarande. Blir så sällan man besöker stans alla affärer då vi oftast åker ut till Gallerian istället.  
 
 
 
  
 
 
 
Ett doftljus från WoodWick fick följa med hem i dag från shoppingrundan på stan :)) 
 
 
 
 

Efter att vi sprungit runt i en hel drös med affärer fick det bli en paus för lite lunch, bakad potatis med skagernröra, så gott. En av mina favoriter !!! :)) mums. Efter de fick det bli några affärer till innan vi gav upp och gick vidare hem till min mor. 
 
 
 
 
Tack för en underbar dag <3
 
 
 
 
Nu ska jag vi snart slå oss ner framför en film här hemma. Fredagsmys helt enkelt.
Så på återseende imorgon...
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0