Höstiga/vintriga inspirerande bilder från Walther & Co.  
 
 
 
 
Tjingeling !!
 
 



Tänk att det bara är en månad kvar till 1:a advent, känns lite overkligt men på samma gång väldigt mysigt. Det är trots allt något visst över julen. Tända ljus,baka pepparkakor, dricka glögg och äta risgrynsgröt.
 
 
 
Passade på att surfa runt lite bland julpynt och fann dessa bilder, visst är dom härliga?? :)) Får faktiskt ett litet paket från just Walther & Co. vilken dag som helst nu, ska bli såå spännande att se de jag beställt i verkligheten :)) och jaa jag lovar, ni ska få se ni med...
 
 
 
 
 
 
 
 Har en känsla av att det kommer bli en hel del zink här hemma denna julen, älskar't !! :)) men det vita husen är så klart riktigt fina dom med !!! 
 
 
 
 
 
 
 
 
ÅÅååå, nu längtar jag faktiskt till december månad, och då framförallt till 1:a advent då man äntligen kan börja ta fram lite julpynt!! :)) Och så fick jag precis veta att vi ska träffa ett par goda vänner i advent, ska bli såå mysigt, var alldeles för länge sedan !!
 
 


Nu ska jag lägga mig i ett varmt bad med lite ansiktsmask och bubbel (i fort av badskum då alltså hihi)
 
 
 
 
 
 
 
På återseende
 
  
Kraam Julia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Min älskade lille skatt
 
  
 
 
Kan en måndag kännas som en söndag ??
 
 
 
 
Idag var verkligen en sån dag, har nog trott att det varit söndag precis hela dagen idag om jag ska vara ärlig :)) men det är klart, kan vara skönt de med i och för sig och mest beror det nog på att jag jobbade i lördags natt och mer eller mindre sov bort nästan hela söndagen...
 
 
 
 
 
 
 
 
Men sent i söndags eftermiddag hann vi iallafall få lite höstsol på näsan (dock en väldigt kall sådan) för i söndags (alltså igår ;) ) hade vi minsann inte varmt i Örebro !!!


På med vantar och mössor och så bar det iväg till Drottningparken, en lekpark som jag också lekte i som barn (men då såg den inte ut som på bilderna) väl i parken mötte vi upp mormor Joel och hans fru Elin och så Hugos kusiner, Svea, Viggo och Vilgot.
 
 
 
 
Tuuut-tuuut nu går tåget....
 
 
 
 
 
Joel och Elin hade packat med sig, kaffe, varm choklad, stekt äggmacka och skagernbaguetter, såå mysigt det var att sitta där tillsammans och äta varsin smörgås och njuta av det varma kaffet, för är det nånstans kaffe smakar som bäst så är det utomhus !!! :))
 
 
Det var våran söndag igår de, dagen söndag var något helt annat de ;)



Nu: Dags för en kopp te, sen väntar sängen...
 
 
 
 
Natti natti på er raringar
 
 
Kraam Julia
 
 
 
 
 

 
 
 
  
Lördag & jobb
 
 
 Jösses så fort tiden går, redan lördag?? Denna helgen är det egentligen min lediga helg men jag ska hoppa in och jobba lite extra denna lördag, dock ska jag jobba natt (kanske inte den bästa natten att jobba med tanken på att det är inatt vi ska ställa om klockan till vinter tid = får jobba en timme extra). Men det ska nog gå bra, tycker om att jobba nätter :))
 
 
 
Mamma Anki och Mamma Julia och så lilla Taxas i vagnen så klart :))
 
 
 
Igår hade vi jätte fint väder i Örebro (och i Nora) men ack så kallt !!! dags att leta fram alla vinterkläder tror jag, om inte annat mössa och vantar iallfall fall :)) fick bli en kort promenad igår...
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag ta och packa väskan inför jobbet ikväll, sen blir det vila en stund innan det bär av :)) En liten sväng till gallerian får det nog också bli innan jobbet, så skönt att vara frisk igen och att jag blivit av med den jobbiga hostan. Så nästa vecka ska det bli massor av joggingrundor och jobb med för den delen, underbart !! 
 
 
 
 
 
 
 
  
Ha en fortsatt fin lördag girls!!!
 

   
Kraam Julia
 
 
 
 
 

 

 
Nu är vi redo för vinter och kyla här hemma, eller iallafall Hugo :))
 
 
 
 
 
  
Jag ser det snöar...
 
 
 
 
 
 Det blev en G U L Everest jacka från Stadium, perfekt för en riktigt kall vinter och det hoppas vi ju så klart att det ska bli i år !! :)) på tal om vinter så kom faktiskt första snön igår (!!!!) inga mängder men snööö...
 
 
 
 
Nu är det bara mamma i familjen som behöver en rejäl vinterjacka. Just nu har jag en vinterjacka från Peak performance men dock en kort och nu har jag bestämt mig för att jag  vill ha en lång ! Är det något som ogillas så är det att frysa så nu ska jag skaffa mig en riktigt riktigt V A R M jacka ! :))
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag återgå till fredagsmyset med familjen här. Tacosen är uppäten så nu blir det lite film och mys i soffan, godis för Hugo och ett glas rött och lite chippe för mamma och pappa ;))
 
 
 
 
 
 
  
Ha en fortsatt trevlig freeedag raringar !!!
 
  
Kraam Julia
 
 
 
 
 
 
 

 
I förra veckan när Hugo var hemma och var krasslig passade vi på att baka cupcake en av dagarna vilket var mycket uppskattat :))
 
 
 
 
Hugos cupcakes !!
 
 
 
Dessa cupcakes är ett såkallad snabbkit från Kungsörnen, hur smidigt som helst, smaken var väl lite sisådär men dom blev ju iallafall super snygga och Hugo tyckte det var jätte roligt, vilket är huvudsaken !! :))
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag känner jag mig mycket mycket piggare, men hostan håller dessvärre i sig så pass att nätter blir sömnlösa tyvärr. Bara att hålla tummarna för att den ger sig snart. Imorse var vi uppe tidigt då Hugo skulle på "dagisgympa", när vi väl kom fram till gympan visade det sig att den var inställd, så det var bara att cykla hemåt igen...
 
 
 
 
Baka baka liten kaka...
 
 
 
 
Så nu vi bäddat ner oss i soffan framför Toy story och bara myser och tar det lugnt :)) Hugo tittandes på film medan mamma passar på att surfa runt lite. Är på jakt efter ett snyggt "klickgolv" i ljus ljus parkett, har ett litet projekt på gång här hemma nämligen...
 
 
 
Ha en fortsatt fin dag raringar !!
 
 
 
 
Kramar Julia
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Hugo framför Karlslunds Herrgård
 
 
 
  
Heej raringar !!!
 
 
 
 
Åååå, idag har vi haft ett fantastiskt höstväder här i Örebro, dessvärre tog det ett tag innan jag samlat ihop lite kraft till att ta mig ut i höstsolens strålar, närmare bestämt inte förens på sena eftermiddagen kom vi ut. Tänkt att man kan bli så matt och trött i kroppen av att vara förkyld. Men inatt fick jag iallfall sova några fler timmar i streck, (tack kära mamma för medicinen den gjorde susen!)
 
 
 
Efter vår lilla cykeltur känner jag mig faktiskt lite piggare, men dock "hostigare" så nu blir det till att göra iordning en hel kanna med te och lägga mig i soffan under en filt tror jag. Vi ska tydligen titta på Tingeling är det en liten kille som står här och säger :))
 
 
 
 
 
Efter att vi gått omkring lite i Karlslund fick vi sällskap av den här lilla damen :))
 
 
 
 
Hade hon inte redan haft en ägare hade jag tagit med mig henne hem på direkten, så gosig och söööt !! och sprallig med för den delen, inte som våra två soffliggare där hemma direkt...
 
 
 
 Hugo tyckte också om en lilla katt tjejen, och hon honom tror jag bestämt :))
 
 
 

På tal om Tingeling så har Tingeling - Vingarna hemlighet  biopremiär den 26:e oktober, gissa om jag är sugen på att se den med Hugo. Dock tror jag hans mamma vill se den mer än vad Hugo själv vill ;)) sen är frågan om han kan se en så lång film på bio (??) njaa vi får nog vänta till den finns att köpa!!
 
 

Just ja, te var det. Host host host...
 
 
 
 
  
På återseende
 
   
Kraam Julia
 
 
 
 
 
 

 
Söndagspromenad på Stora Holmen.
 
 
 
Host host host...
 
 
 
Idag har det inte varit många knop här hemma kan jag berätta, känns som om förkylningarna bara går runt runt här hemma, helt hopplöst ! Nu är det min tur (igen), eller tur och tur, har väl egentligen inte riktigt hunnit blivit frisk sen jag fick ont i halsen för snart 4 veckor sedan, men nu är halsen (och rösten med för den delen) värre än nånsin. Låter som en hes gammal gumma, vilket man snart är med för den delen (gammal gumma alltså) haha ;))
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så denna måndag har jag spenderat inomhus och kurerat mig precis hela dagen lång, byggt lite med Lego duplo med Hugo, vilat en stund i soffan, spelat lite memory och byggt lite med smått lego för att sedan vila en stund till...
 
 
 
Imorgon hoppas jag på att må lite bättre så vi åtminstone kan få lite friskluft. En kort cykeltur vore skönt. Packa ner en termos med varm chocklad och en lite smörgås och bege sig bort till Karlslund, så vill jag att min morgondag ska se ut !
 
 
 
I söndags efter jobbet åkte vi in mot stan och Stora Holmen för att gå en liten promenad och för att Hugo skulle få leka lite ute. Här har vi nämligen haft regn nästan hela helgen så det gäller att passa på, och tur var väl de, för färgerna var helt fantastiska igår, tänkt att jag inte alls tyckte om hösten förr, kan inte riktigt förstå varför? 
 
 
 
 
På något sätt har det blivit lättare att tycka om hösten de senaste åren, eller kanske sen Hugo föddes. Man är ute mer på ett helt annat sätt, och så tänker jag tillbaka såklart på den hösten han föddes för 4 år sedan, min underbara lilla skatt.
 
 
 
Nu: Dags för en kopp te
 
 
 
 
Sov så gott raringar
 
  
Kramar Julia
 
 
 
 
 
 

 
Ska nog inte kalla mig för väsktokig, Men jag tror jag hittat ett nytt favorit märke när det kommer till väskor!! :))
 
 
 
 
 
Heeellloo sweethearts !!
 
 
 
 
Har ju helt glömt bort att visa er mitt nytillskott bland väskorna här hemma. Har funderat länge på en smidig och bra vardagsväska som känns lite tålig men ändå har den där "Lyxiga" känslan också.

 
Det stod nog mest mellan en longchamp - le pliage och en Marc O´Polo, tyckte dock att Marc O´Polos väska kändes lite mer rejäl inuti och lite bättre dragkedja på så efter lite velade hit och dit blev det till slut en svart Marc O´Polo och jag är såå nöjd ! :))
 
 
 
 
Och att den matchar Hunter stövlarna är ju bara ett plus ;))
 
 
 
 
 
 Nu ska vi snart ta och bädda upp i soffan med en massa kuddar och täcken och bänka oss framför en film, känns som om det var flera månader sedan man såg en riktigt bra film, filtips mottages gärna !! :))
 
 

Ikväll tänke vi dock se Snow white and the huntsman, men om det är en riktigt bra film det vet i skjutton, tror inte detta är my piece of cake så att säga, men aldrig fel med lite filmmys med mannen i mitt liv ! ;)
 
 
 
 
 
Ljusbeige tyg på insidan av väskan och svart nylon samt skinn på utsidan. 
 
 
 
 
 
 
På återseende imorgon raringar!!
 
 
Kraam Julia
 
 
 
 
 
 
 

 
Promenerar utanför det gamla nedbrunna orangeriet i Herrgårdens trädgård.
 
 
 
 
 
A lovely Autumn day 
 
 
 
 
Här om veckan passade vi på att åka en sväng till ett av våra favorit ställen här i Örebro, nämligen trädgården vid Karlslunds Herrgård. Denna trädgård är helt sagolik på våren och sommaren, men även på hösten kan den vara helt fantastiskt vacker. 
 
 
 
 
 
På somrarna har Fröken Julie, August Strindbergs klassiska kammarspel spelats som sommarteater vid Karlslunds herrgård. Håller tummarna för att den kommer spelas även nästa sommar !!
 
 
 
 
 Idag har vi tyvärr inte haft någon vacker höstdag i Örebro, utan det har regnat precis hela, och då menar jag verkligen H E L A dagen. Kändes inte ett dugg jobbigt när klockan ringde imorse vid 05.30 tiden och det var dags att gå upp och åka till jobbet...
 
 
 
 
Njuter av höstlöven, man blir ju nästan som barn på nytt, det är ju bara sååå härligt !!
 
 
 
 

Imorgon hoppas vi på lite bättre väder så man kan vistas ute om inte en liten stund iallafall. Men innan lite ledighet ska jag iväg och jobba några timmar :)) Så snart ska jag lägga huvudet på kudden, upp tiiidigt imorgon som gäller med !
 
 
 
 
 
Önskar er en fortsatt fin lördag
 
 
 
Kramar Julia
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
På jakt efter något som värmer
 
 
 
 
Hur sköna ser inte dessa ut att vara då?? :)) för en som fryser jämt verkar dom inte helt fel att ha på sig. Kanske inte vindare värst jätte funkis, men ärligt talat hur ofta rullar man runt i snön ?? och i det här landet finns det ju knappt nån snö längre...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har varit sugen på att par UGG's vääldigt länge nu, men är dom verkligen så underbara som alla säger?? Jag behöver ha ett par riktigt varma vinterskor (skulle nog egentligen kunna tänka mig att ha vinterskor året om, så mycket fryser jag om mina fötter). Hmm tåls att fundera på lite..
 
 
 
 
Men visst, dom ser ju iallafall hur sköna ut som helst !! :)) nästan så man skulle kunna tänka sig ett par till Hugo med ;)) såå sött ju !! Men i hans fall passar nog Sorelskorna bättre.
 
 
Nu: Lattedag !!
 
 
 
 
 
Treeevlig fredag girls !!!
 
 
 
Kraam Julia
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Hugo provar att spela memory "på riktigt", tror han syftar på att han brukar spela memory fast på sin Ipad :))
 
 
 
 
 
Äntligen på bättringsvägar...
 
 
Idag har Hugo varit piggare och febern har nu släppt, men aning trött är man fortfarande, så idag har vi bara vara inne. Tagit det lugnt, byggt med lego, lekt lite med brio tågbanan och testat det Moomin Memo som Hugo fick av morbor Jakob i födelsedagspresent (rätta mig om jag har fel, visst vad den från mormor och inte mormor??)
 
 
 
 
 
En något piggare Hugo, febern är borta (äntligen) men man är fortfarande trögg och seg. 
 
 
 
 
Senare på eftermiddagen var Hugo så pass pigg att vi passade på att baka lite cupcakes :)) får visa er bilderna en annan dag, dom blev super fina minsann ;))
 
 
 
 
Tror en viss kille tyckte det var jätte kul att spela lite memory, vi spelade nämligen både en och två  tre gånger...
 
 
 
 
 
Nu ska jag hoppa i löparskorna här hemma och ge mig ut på en kort runda, (tror jag) fick sån otrolig träningsvärk efter gårdagens runda så det kan hända att det få bli lite annan träning idag istället :)) jaa ni vet lite "plankan" och sånt... ;)) 
 
 
 
 
 
Ha en fortsatt fin kväll
 
 
 KRAM J
 
 
 
 

 
Nu är det inte långt kvar till vintern (som förhoppningsvis ska bli betydligt kallare än förra vintern) Hugos nya vinterkängor kommer från SOREL och ska tåla hela -32 grader, inga kalla fötter här inte :))
 
 
 
 
 
Snart kan vintern komma...
 
 
 
 
 
Tjocka Vinterbyxor är inhandlade √

Vintermössa och vintervantar är inhandlad √

Ett par rejäla vinterskor √
 
 
Återstår dock ett nytt underställ då de han har nu börjar bli lite för smått. Är även på jakt efter en bra vinterjacka till Hugo men tycker att det varit lite svårt att hitta någon som är både funktionell, skön, varm och som ska matcha byxorna så klart, inte det lättaste tyvärr. 
 
 
 
 
Dessa vinterskor inhandlade jag på Stadium, men går även att klicka hem på nätet med, på Stadium.se. Rekommenderar dock att mäta foten så man får rätt storlek :))
 
 
 
 
 
Om det är någon som har tips på bra vinterjackor får ni gärna ge lite förslag :)) har funderat på Helly Hansens K synergy jacket till Hugo, men den ser inte så varm och go ut (?) vinterbyxorna han har är dessa så det matchar ju med det mesta som tur är. Får leta vidare helt enkelt...
 
 
Nu ska jag krypa upp i soffan under en filt med min lilla prins här hemma som fortarande har feber, stackarn :( får bli film och mys resten av kvällen.
 
 
 
 
 
 
På återseende
  
 
Kraam Julia
 
 
 
 
 

 
Tårta och fikabröd i massor
 
 
 
 
 
Heej raringar !!
 
   
  
 
 
Här kommer lite fler bilder från Hugos kalas i lördags :)) blev full rulle nästan hela dagen, inte Hugo emot förstås  som var självaste födelsedagsbarnet. Känns lite overkligt att det redan gått 4 år sedan Hugo föddes, men som alla säger - tider går fort när man har roligt :))
 

På söndagen kom Hugos gudfar Rickard hit med sin Anki och deras nyfödde lille son Texas, och då blev Hugo verkligen stora killen. Alla åldrar har sin charm, så är det ju :)  
 
 
 
  
 
Hugo öppnar presenter som han fått av mormor, morbror Jakob, och morbror Joel och hans fru Elin (och kusinerna Svea, Viggo och Vilgot så klart) 
 
 
 
Idag har vi dock ingen pigg Hugo är hemma, han vaknade nämligen inatt med 40 graders feber som sedan har pendlat upp och ner sen dess, stackarn. Finns ju inget som gör mer  ont i hjärtat än när barn är sjuka :( håller tummarna för att han mår bättre imorgon. Mitt hjärta.
 
 
 
Nu: Dags för en kopp te framför Svenska Hollywoodfruar (som jag håller på att spelar in för fullt, perfekt att slå på ungefär en halvtimme efter att det börjat så man slipper all reklam!!)
 
 
 
 
Ses imorgon igen
 
   
Kramar Julia
 
 
 
 
 
   
   

 
Fick en litet paket på posten idag från Länna Möbler, klickade nämligen hem ett doftljus där för några dagar sedan, blev dock en aning besviken på doften. Kan väl kort säga att den inte riktigt föll mig i smaken. Ska dock bli spännade att se vad det är för kvalité på dessa doftljus :))
 
 
 
 
Heej Måndag !!
 
   
   
Som jag skrev ovanför så klickade jag hem detta doftljus i förra veckan, och här om dagen fick jag se att Länna Möbler nu har 10% på hela sitt sortiment så funderar ni på att klicka hem ett doftljus kan jag rekommenderar er att göra det pronto så  ni inte går miste om rabatten!!!  :)) 
 
 
 
 
Nästan gång får det minsann bli soleil ( doft av ananas, organisk mandarin, kokosnöt och vanilj) !

 

 
 
Lovade er att ni skulle få se några fler bilder från Hugos lilla kalas, och det kommer jag lovar ;)) men tänkte att det blir lite väl många kalasbilder så idag fick det bli ett annat litet inlägg istället !
 
 
 
 
Doften jag valde heter Dahlia Orange Bloom, en doft av clementin, blommande apelsinträd, organiska citronskal och indonesisk patchouli, njaa sådär om ni frågar mig..
 
 
 
 

Nu ska jag hoppa ner i ett varmt bad här hemma (sååå kyligt och höstigt ute idag) senare ikväll får det bli en sväng till gallerian !! :))
 
 
 
 
 
På återseende
 
  
Kraam Julia
 
 
 
 
 
   
    

 
En nyvaken Hugo i lördags morse omringad av massor av presenter :))
 
 
 
Vår 4-åring
 
   
 
 
Oj oj oj så mycket kalasande det har varit här hemma i helgen, hela lördagen och hela söndagen har vi firat våran 4-åring :)) Tusen tack för alla fina fina presenter hälsar Hugo !!
 
 
 
Idag tog vi dock en sovmorgon, en välbehövlig sådan tydligen då Hugo sovit i 13 timmar i streck. Det är jobbigt att fylla år minsann ;)
 
 
 
 
Sång, frukost på sängen och presenter, kan inte bli så mycket bättre :))
 
 
 
 
 Någon tid till att blogga har det som ni kanske märkt inte funnits tid till, skulle nog gissa på att vi slagit fikarekordet med höstlängder denna helg, vet inte hur många koppar kaffe (och bakverk med för den delen) som slinkigt ner i magen :)) mums mums, får nog ge mig ut ett x-antal runder denna vecka för att kompensera haha.
 
 
 
 
 Hugo öppnar presenter för fulla muggar !
 
 
 

Det har så klart tagit en hel del bilder också så ni får nog se ett gäng till imorgon, för nu ska jag dricka en kopp te sen väntar sängen, upp tidigt imorgon som gäller...
 
 
 
 
 
Sov så gott raringar
 
 
 
KRAM J
 
   
   

RSS 2.0