En liten Hugo full med en massa spring i benen :)


En annorlunda Valborg

Idag har vi haft nästan lika fint väder som igår, men denna dag har vi nästan bara spenderat inomhus då Hugo har gått och blivit lite förkyld. Igår däremot var vi ute nästan hela dagen lång. Vi hade nämligen ett helt underbart vårväder och nästan 17 grader varmt, såå skönt! :)



Jag och Alice njuter i solen


Tänk att det redan är Valborg (!!) kan inte riktigt förstå att våran trots allt gått väldigt fort, och imorgon går vi in i en an av mina favorit månader, Maj !!! :) Så härligt.

Tyvärr blir denna valborg dock inte som alla andra få mamma i familjen ska bege sig till jobbet om några timmar för att jobba natt. Känns dock inte allt för jobbigt för denna natt ska jag jobba tillsammans med min Alexandra som jag dessutom inte träffat på väldigt länge :)

Så nu vill jag önskar er en jätte fin Valborgsmässoafton och hoppas ni får en fin kväll. Själv ska jag gå och lägga mig en stund nu, sen väntar jobb!!


Ses imorgon igen

KRAM J




Igår åt vi asiatiskt här hemma, sushi och kyckling med bambuskott och ris till den som inte föredrar sushi ;-)


Heellloo sweethearts !!


Vädret igår var som jag skrev en aning blåsigt så det fick blir en god middag på hemmaplan med våra fina vänner istället, inte fy skam det heller :-) På menyn var det bli två olika rätter då Sara inte är så förtjust i sushi ;-) Själv ÄLSKAR jag sushi så vad jag skulle äta var inte så svårt att bestämma...


Själv föredrog jag sushi !! :-)


Idag har vi dock ett betyldigt härligare väder och vi funderar snart på att bege oss mot Karslund, äta en glass, gå en lite promenad och bara njuuuta av vårsolen.

Nu: Dricka en stor latte och så bege sig ut i solen....


På återseende

Kraam Julia




Vitsippor på bordet och solen skiner in genom köksfönstret, vilken härlig morgon.


Vilken härlig morgon


Åå så skönt det var med sovmorgon, var så trött så trött igår efter ha ha jobbat natten mellan torsdag-fredag, de är nackdelen när man hoppar in och jobbar natt lite då och då, jag blir trött en hel dag efteråt.

Idag har vi lite allt möjligt inplanerat, vi ska åka hem en sväng till morfar, åka till stadium och se om vi kan hitta några bra vår/sommarskor till Hugo och så ska vi träffa våra vänner Sara och hennes kille Nino.

Tanken var att vi sebare i eftermiddag skulle åka upp en sväng till kilsbergen med S och N och deras rottweiler hundar Zaffi och Zantoz, men nu verkar det kunna bli lite blåsigt så vi får se vad vi hitta på. Nu ska jag sjunka ner i soffan en stund med en latte och nya nummret av mama som kom i förra veckan :-)


På återseende

Kramar Julia



 
Denna goding från Maison Belle fick följa med hem från stan för några veckor sedan. Den doftar helt underbart gott av lavender and mint och ger en super fräsch känsla i badrummet.


Heeej raringar !!


Nu är jag tillbaka här inne igen efter nästan en hel veckas uppehåll. Hela denna vecka har jag som ni kanske redan vet haft fullt upp med min hemtenta så det har inte funnits så mycket tid till annat.

Nu är jag dock back on track igen vilket känns väldigt skönt, och framförallt är det skönt att hemtentan är inlämnad. Denna vårtermin har gått så otroligt fort vilket antagligen har berott på det intensiva tempot och nu är den ju till och med snart slut :-)


Finns det något vackrare än en äng full av lavendel...
 
 
Om en liten stund får vi besök av  mormor och morbror Jakob här hemma och senare ikväll ska vi njuta av en riktig god fredagsmiddag tillsammans nämligen, hälleflundra med pressad potatis, sparris samt en skaldjursgräddsås och så ett glas sauvignon blance till, mumms så gott !!! :-)
 
Nu knackar det på dörren...


Önskar er en riktigt härlig fredag


Kraam Julia




Då var det dags att börja med hemtentan ordentligt. Denna färmiddag har jag valt att börja med frågan om "Erkännande" och då ska vi utgå från Gardells böcker "Ett UFO gör entré" och "En komikers uppväxt".


Välkommen lördag !!


Och så blev det lördag och jag har redan satt igång med pluggandet för dagen. Känner att jag vill få gjort denna hemtenta så fort som möjligt så jag slipper ha den hängandes över mig.

Men nu ska jag iallafall ta en liten paus för snart kommer morfar över på en liten fika och om en stund kommer även farmor över. Skönt med en liten break, det behövs.

Senare i eftermiddag ska jag packa väskan och bege mig hem till mormor där jag hade tänkt vara tills imorgon eftermiddag och jobba med min hemtenta. Kan nog inte längta mer till torsdag eftermiddag än vad jag gör nu :-) (då ska nämligen hemtentan vara inlämnad).



Önskar er en härlig lördag!!

Kraaam Julia



 
Heeej alla ni som tittar in här hon faster Julia säger lille Viggo :-)


Busy days to come


My goodness (!!!) är det jag kan få fram just nu. För några timmar sedan fick vi nämligen ut hemtentan på blackboard via universitetet och nu har jag en vecka på mig att göra klart tentan och lämna in den på studentcentrum på universitetet.
Det svåraste med denna tenta är att vi har fått tre stycken ganska så omfattande frågor inom "genus", "erkännande" och "ungdomskulturer" och vi får skriva max 2 ½ sida per fråga !!




Som jag skrev i inlägget innan hade vi besök av Hugos kusiner Viggo, Vilgot och Svea här hemma igår kväll, och nu är det väl på tiden att även ni får se Hugos små tvillingkusiner ;-)  Tiden går ju så fort och det är snart redan tre månader sen Elin och Joels söner Viggo och Vilgot kom till världen så små och så efterlängtade.


Som tur är ska jag tillägna hela helgen åt att plugga och hoppas på att jag hinner klart med hemtentan innan nästa vecka, känns så drygt att sitta med tentan hela nästa vecka då jag helst skulle behöva fixa med en hel del annat. Så nu håller vi tummarna för att jag få detta gjort i helgen !!!!


Finaste lille Vilgot tittar upp ur overallen :-)


Sagt och gjort, nu ska jag leta reda på en artikel som jag finnas med i en av tentafrågorna, sen ska det läsas lite i några böcker och eventuelllt hinner jag börja skriva ihop iallafall några rader innan det är dags att hämta Hugo på dagis !! (och jaa jag vet att man egetnligen bör skriva förskolan men jag har alltid sagt dagis och kommer alltid att göra ;-) )


Önskar er en fortsatt härlig torsdag
 
Kraaam Julia




Så här härligt väder hade vi här i lördags, fågelkvitter och strålande sol. Bilden uppe till höger och nere till vänster tog jag på vår lilla cykeltur i lördags och de andra två bilderna är från vår framsida just nu :-)


Helloo sweethearts !!


Wow vilken dag, fullt upp från morgon till kväll :-) Dagen till ära har jag dock inte haft någon föreläsning, vilket var riktigt skönt, men det fick bli en lite sväng till universitetet ändå för att träffa min vän Sara och plugga (och prata en massa skit såkart) i några timmar :-)

Tidigare i eftermiddags ringde morbror Joel och frågade om vi skulle ses en stund ikväll och äta middag tillsammans, så vi bokade in en liten date :-) Finns ingen härligare känsla än när huset är fullt av massa nära och kära ! Passde även på att ta några foton på Sveas småbröder Viggo och Vilgot, oj så fort dom växer. Men trots att det är mer än 2 månader sen dom föddes så är dom fortfarande såå små gullungarna! :)

Nu ska jag stoppa ner Hugo i ett snabbad här hemma sen väntar sängen för hans del, har varit en lång dag även för honom...



På återseende raringar

Kraam Julia




Vart tog våren vägen egentligen?? Här i Örebro har det snöat (!!) två dagar i rad nu och våren känns helt plötsligt väldigt långt borta...


Hej raringar


Idag hade vi seminariet om Jonas Gardells böcker "En komikers uppväxt" och "Ett UFO gör entré", blev en bra diskussion och som vanligt en hel del att reflektera över. Detta seminarium var det sista på delkurs 3 och nu återstår bara hemtentan som vi får ut på torsdag. 

Hemtentan ska bestå av cirka 10 sidor och innefatta tre olika områden. Erkännande, genus och ungdomskultur. Så helgen är minst sagt fullbokad !! Kommer nog inte göra något annat än att plugga precis hela helgen, tråkigt men ett måste, så den kommande helgen får det mer en gärna snöa heeela långa helgen  ;-)

Nu ska jag snart lägga mig i ett varmt bad (nattuggla som man är) sedan får det bli en kopp te innan jag bör lägga huvudet på kudden...


Ses imorgon igen

Kraam Julia




Igår kväll hade vi våra fina vänner Anki och Rickard här på middag. På menyn stod det älgstek, kokt potatis, rödvinsås samt en kantarellsås och rårörda lingon till, såå gott ! På bilden ovanför är favvo servetterna från Day home som jag klickat hem hos Blackballoon, för er som bor i Örebro så finns dom även att köpa hos CE Inne Ute.


Välkommen söndag


Oj så fort det gick, redan söndag och snart är helgen över för denna gången. Längtar inte det minsta till kommande vecka då jag vet att den är helt fullproppad med en massa måsten hit och dit och det mesta innefattar studier, seminarier och hemtenta för att vara mer exakt...


Ljuslyktorna är från Tine K och även dom har jag klickat hem från Blackballoon.


Nu ska jag försöka fånga denna söndag och det tänker jag börja med att göra genom att dricka en stor latte, (mums!!) sen ska jag ta mig igenom Jonas Gardells bok  "Ett Ufo gör entré" och då är det snabba ryck som gäller för den ska jag ha läst ut tills imorgon förmiddag !! 



Önskar er en fortsatt härlig söndag


Kraam Julia



 
 
 
So tired but still awake


Som rubriker lyder, "late at night" och jag är fortfarande vaken, vilket kanske inte är så jätte konstigt eftersom jag jobbade natten som var. Tycker alltid det kan vara lite svårt att ställa tillbaka dygnet efter att man jobbat natt trots att jag egentligen känner mig trött. Blir nog att somna sent och gå upp tidigt helt enkelt och så rätta till dygnet med att lägga sig i tid imorgon istället :)

Idag har vi haft fullt upp hela dagen, eller nästan hela dagen kanske jag ska skriva för jag sov ju trots allt bort hela förmiddagen och en bit in på eftermiddagen.

Efter att ha hämtat Hugo på dagis och sagt hejdå till pappa J (som är bortrest fred-lörd) begav vi oss till mormor och morbror Jakob för att äta middag tillsmmans. Efter att vi ätit en jätte god middag (tack mormor) och busat med morbror Jakob begav vi oss hemåt igen, Mamma Julia, Hugo och mormor som ska sova här inatt så Hugo och jag slipper sova själva här hemma.

Ja jag vet att det låter lite små larvigt, men jag är så sjuuukt mörkrädd. Vid såna här tillfällen är jag väldigt glad över att vi bor i vårat lilla radhus och inte i ett stort hus med massor av mörka små vrår. Blir nog aldrig någon flytt till hus för vår del när jag tänker närmare på den saken hihi :)


Känner ni igen texten till höger om bilden ovanför? Den är tagen ur en av mina favorit filmer, nämligen denna. Just den här visa sjöng jag för Hugo när han var liten och skulle sova, tycker den är så fin och så mysig.
 

Nu ska jag krypa ner i sängen och försöka somna så jag orkar upp imorgon....

 
Sov så gott
 
Kraam Julia




En Romantisk komedi som får högsta betys av mig !! I rollerna ser man bland annat Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore. Av mig får denna film


Crazy Stuiped Love


Kikar in en liten snabbis för att ge er ett filmtips (för er som inte redan sett den så klart), Crazy Stuiped Love, en äkta "chick flick" om ni frågar mig och dessutom sååå bra !!

Älskar att krypa upp i soffan med en kopp te och vila ögonen på en bra film, just filmer inom denna kategori får jag dock se på själv, dom tillhör nämligen inte riktigt J's favorit precis :-) men det är inte mig emot hihi




Om en liten stund är det dags för mamma i familjen att bege mig mot jobbet för ett nattpass, vilket passar mig perfekt med tanken på att jag somnade väääldigt sent igår och har blivit lite utav en nattuggla.

Men än är det inte dags att bege sig så nu ska jag passa på att vara lite med Hugo och morfar som precis knackade på dörren :-)


På återseende imorgon igen

Kraam Julia




En av mina favorit rätter. Grillat tillsammans med en god sallad och en helt underbart god tzatziki, enkelt & gott !!


Tonight's dinner


Denna onsdag blev inte riktigt som det var tänkt, på schemat för dagen stod plugg för mamma och dagis för Hugo men det blev istället VAB för mamma och en lugn hemmadag för Hugo som har haft ont i magen idag, lille plutten :(

Men efter några varma bad så var han på benen igen, inte lätt när man har en krånglande mage varken som liten eller stor. Så imorgon tar vi nya tag och håller tummarna för att jag får väcka en pigg liten kille :-)


Är fortfarande nästintill proppmätt trots att det var ett bra tag sen vi åt. Tänk att man kan bli så mätt trots att man bara ätit en liten kött bit och en sallad :-) mums !!


Om en liten stund ska jag slå mig ner i soffan med en liten latte tror jag nog det får bli. Jag tillhör nämligen dom som kan dricka kaffe hur sent som helst och ändå somna så fort jag lägger huvudet på kudden. Inte helt fel om ni frågar mig ;-)


På återseende imorgon igen

Kraam Julia



 
Kuddarna är från från Day Home och dom har jag klickat hem hos Classic Living för en tid sen.


I like orange


I kväll har jag sysselsatt mig med att göra om lite inne i vardagsrummet. Två stycken tavlor har kommit upp på väggen och två stycken kuddar från Day Home har tagit plats i soffan och det bästa av allt, dom matchade perfekt med min fina oranga lilla fjäril, me like !! :-)


Illustrationen i svart vitt är gjord av konstnären Kristine Mandsberg och är av märket HAY, just denna illustration är tyvärr slutsåld. Min klickade jag hem hos Länna Möbler. Den oranga fjärilen är en av sex fjärilar ur Hagedornhagens "Bug box" som går att klicka hem här.


Till höger är omslaget till förra nummret ur Elle - Interiör. Är på jakt efter just den affisch som är på omslaget och har varit ett bra tag, så är det någon av er där ute som vet var man kan finna just denna så får ni jätte gärna höra av er :-)
 
 
Tidigare idag hann vi även med en liten sväng på stan för att kika på lite olika färgprover. Har nämligen ett litet projekt på gång här hemma som jag tänkt ta tag i till helgen, ett färgstarkt sådan kan jag tillägga, vilket inte hör till vanligheten när det gäller mig, som ni kanske redan vet ;-)

Dock behövs det inte bara färg till mitt lilla projekt hade eventuellt tänkt dra igång ett s t o r t med, men vi får se hur det går med den saken, kräver ju lite planering med!

Oj, vad klockan springer iväg. Dags att läsa lite sen väntar sängen, är ju upp tidigt som gäller imorgon. Hugo blir nog inte svår att få upp imorgon iallafall ( till skillnad från hans mamma) för oj så han längtat att få gå till dagis igen !! :-)




På återseende raringar
 
KRAM J




Elle - Interiör & en stor kopp te = Egen tid


En liten uppdatering...


Oj vilken nattuggla jag gått och blivit, kommer i säng allt senare för var dag som går känns det som, hmm inte alls bra. Tidigare ikväll (när Hugo somnat) passade jag på att bläddra igenom det senaste nummret av Elle -Interiör, Wow så mycket snyggt det var i detta nummer. För att inte tala om förra nummret !! Massor med massor av inspiration! :-)

Har varit såå sugen en längre tid på att göra om i vardagsrummet, och nu blev jag inte mindre sugen ;-) Det ska bland annat upp lite nya hyllor, vardagsrummsbordet ska bort och så ska jag se till att få upp lite tavlor med, lite ny kulör på väggarna vore inte heller fel, oops blev en låång lista :-)



Visst är det allt lite mysigt med påsken, även om vi inte firar denna högtid mer än Påskharen kommer med Påskägg åt barnen så känns det ändå lite speciellt.


Hoppsan vad klockan blev mycket helt plötsligt, dags att krypa ner i sängen tror jag så man orkar upp imorgon.
Sov så gott raringar...


Kraam Julia




Fikastund tillsammans med morfar, Isak, Filip, Melvin, Hugo och min J :-)


Vårkänslorna är tillbaka...


Idag fick jag äntligen tillbaka lite vårkänslor. Vill inte påstå att det varit jätte varm ute idag men iallafall så pass så vårkänslorna hittat ut igen :-)

Bilderna nedanför (och ovanför) är tagna för bara några timmar sedan vid Karlslunds Herrgård. Ett litet smultronställe alldeles precis där vi bor. Perfekt att åka till för att bara prata, fika, skratta, busa och umgås tillsammans :-)


Hugo och Isak med en massa spring i benen :-)


Även denna helg gick som alla andra, alldeles för fort. Hugo blev så ledsen när det var dags att säga Hejdå till storebröderna och tyckte att dom skulle stanna - såå hääär länge (och sträckte upp händerna för att visa alla sina fingrar), men när vi kom hem var Hugo glad igen och sa innan han somnade att imorgon skulle han minsann låna mammas iphone och ringa Filip och Melvin, vår lille gubbe :-)

Nu: Filmdags för mamma & pappa !


Ses imorgon igen

Kraam Julia



RSS 2.0