Idag har vi en liten vissen kille här hemma. Hugo vaknade i natt och var jätte ledsen i ögat, trodde först att han drömt någonting men så var inte fallet då vår lille klimp var alldeles kokhet. Feber med andra ord, men efter att ha fått en alvedon och lite vatten att dricka somnade Hugo om. Blev dock en väldigt lång natt. Febertoppar och vaknat varannan timma, inte förens vid 07.30 imorse somnade Hugo in ordentligt så då passade även jag på att sova. Förmiddagen har vi badat lite, alltid skönt med ett bad när man haft hög feber en hel natt.
Sedan åt vi varsin glasstrut och tittade på en film, gissa villken? "Monsters Inc" så klart. Efter de läste vi lite i "Örnis bilar" och så har vi ätit en smörgås. Nu ska vi krypa upp i soffan under en stor varm filt och mysa lite, Hugo börjar bli trött igen så ett litet powernap är nog vad som behövs.


På återseende.
Kram Julia



Blev en jätte mysig avslutning på denna dag med. Finns inget mysigare än att umgås med sina nära och kära. Hugos lilla kusin Svea börjar nu bli stora tjejen och satt till och med i en lär-gå-stol när vi kom dit idag. Hugos lille "kusse" är  bara 1 ½ år yngre än Hugo så till sommaren blir dom perfekta lekkamrater.
Dagen till ära hade Svea på sig en rosa body med små kronor med märket Svea under samt grå byxor med Svea stämplat med STORA bokstäver på rumpan, urgulligt! Medan mamma Elin fixade lite i köket så matade jag och Hugo Svea tillsammans, tror att Svea tycker att Hugo är precis lika spännande som Hugo tycker att Svea är, sötnosarna. Hugos mormor kom också dit för att gratulera Elin på sin dag. Kort sagt det blev en riktig myskväll med mycket kärlek och skratt.

Nu ligger lille Hugo och sover. Vi har införskaffat en ny rutin för honom när han ska sova. Tidigare har det varit jag som nattat Hugo och innan dess Jocaim och nu är det återigen pappa Joacim som gäller. Lite skönt att vi kan turas om att lägga vår lille klimp. Hur som helst, Hugo har som jag tidigare berättat börja tycka om att man läser böcker för honom så vi började läsa "Örnis bilar" för honom ( tror att jag berättat om den tidigare med) vilken han älskar. Så nu ska boken "Örnis bilar" med in i sovrummet, vällingen, nappen och så Hugos Bukowski kanin som han fick av morbror Joel och hans fru Elin när han föddes sen kan han lägga sig till rätta och det är precis vad han gör just nu. Så nu ska jag förflytta mig till soffan och titta på en av mina favorit serier, svensk sådan dessutom nämligen "Våra vänners liv" den har dock börjat för länge sen så jag ska se avsnittet på Svt play.

Ha det gott min blogg läsare, på återseende imorgon.
Varma kramar Julia

Vilket underbart väder vi har här idag. Solen skiner och det är cirka -9 grader ute, perfekt för en dag i pulkabacken tyckte vi. Vi fick dock klä oss väldigt varmt för att inte frysa, men efter att ha sprungit upp och ner några gånger i backen så blev i alla fall jag riktigt varm, skönt. Så här på vinter har jag och Joacim ett favorit ställe vi brukar åka till vid namn Kilsbergen, Ånnaboda som ligger inte mer en 15 minuters bilfärd hemifrån oss. Där finns det en stor pulkabacke man kan åka i och så finns där en restaurang om man vill äta en god lunch, eller som vi gjorde idag. Dricka en stor kopp med varm chocklad. Efter att vi suttit inne i värmen och druckit choklad gick vi ut ytterligare en bra stund för att åka mer pulka. Hugo tyckte det var jätte kul att åka pulka, och fort skulle det gå. BRAVO ropa han när pulkan stannat!


På vägen hem hade vi en kille som var väldigt trött, somnade nästan på en gång, så vi fick åka en extra sväng så Hugo fick sova en stund. Nu ska vi mysa lite här hemma och ta det lugnt för om två timmar bär det av hem till min svägerska Elin på kalas...

På återseende
Kramar Julia


Slutet gott, allting gott. Eftermiddagen blev väldigt lugn och stillsam, efter att ha sett på "Monsters Inc" funderade vi på vad vi skulle hitta på här näst.  En sväng hem till mormor bestämde vi oss för och det visade sig bli en riktig släktträff hemma hos mormor. Båda Hugos morbröder var där och så lilla kusin Svea. Hemma hos mormor var inte bara mammas bröder Joel och Jakob utan även mormors bror Hans var där tillsammans med hans Helena. Blev en mysig avslutning på 1:a advent. Nu är det bara en vecka kvar till 2:a advent och då är Hugos bröder här så då ska vi ha en riktigt advents frukost och tända ljus nr 2, det blir mysigt.

Nu ska jag krypa upp i soffan under en varm filt och smutta på en liten kopp glögg och en lussebulle. Imorgon är det måndag och början på en ny vecka. Är föresten inte vilken måndag som helst utan min brors fru och min svägerska Elin fyller år och det ska vi så klart fira!

Önskar er en fortsatt mysig 1:a advents kväll
Många kramar Julia

P.s Bilderna är från gårdagens middag, visst är det vackert.

Idag har vi verkligen haft ett riktigt blåsigt vinterväder, men det stoppar inte mig och Hugo. Vi har nämligen varit ute i nästan 1½ timme i denna snöyra som precis just i denna stund dock lagt sig. Hugo fick en snö skyffel av "sin Alice" här om dagen och den skulle vi såklart gå ut och skotta snö med idag tyckte Hugo. Sagt och gjort, på med underställs tröjor, vantar, overall, mössan och varma vinterkängor, jag tog på mig en precis likadan utstyrsel men skippade overallen och tog skidbyxor istället ! Mysigt att vara ute i snön, var trots blåsten inte speciellt kallt ute. Hade dagen till ära gjort iordning lite glögg och lussebulle att ta med mig ut, men de satte dock vädret stopp för, mysfaktorn försvann med blåsten...


Nu blir det lite filmmys här hemma under en varm filt i soffan, inte Hugo emot om jag får gissa, han älskar att mysa i soffan. På filmduken idag visas "Monsters Inc".

Fortsatt trevlig eftermiddag och på återseende ikväll
Kramar Julia


Nu tindrar stjärnor i det blå, i hus och fönster likaså...
Adventsljusstakarna är på plats i alla fönster, har även köpt hem några vita hyacinter. Är så vackert med vita hyacinter och så luktar dom så ljuvligt gott, för att inte tala om vit amaryllis. För några veckor sedan var jag, Joacim och Hugo ute en sväng i skogen för att plocka hem lite mossa, tur var det nog att vi var ute i god tid med tanken på all snö som nu ligger vit på marken. Mossan åkte i alla fall fram både igår kväll och idag, tycker att just mossa är så fint att dekorera med på hösten/vintern. Ska också berätta att vi hunnit med ett stort lussebak här hemma idag. Hugo och "Hugos tjej" Alice har varit mina assistenter, sen om Hugo hjälpte till så mycket med just lussekatterna är en annan sak, huvudsaken var att han hade kul, och det hade han, tro mig! Tidigare i veckan har vi sysselsatt oss med att måla här hemma. Allting blir vitt vitt vitt, så imorgon kan jag hälsa 1:a advent välkommen med ett gott samvete, bara mysa och ta det lugnt med min lilla familj, underbart.


Under kvällens lite senare timmar bytte jag och Joacim plats i köket, det stod nämligen sushi på menyn! Som jag berättade för någon veckan sedan så var Joacim på Allt om mat mässan i Stockholm och ikväll har han provat allt han lärde sig på mässan (bilder får ni se imorgon) det var så otroligt gott. Är så glad att jag funnit mig en man som är kocken själv, men min favorit av all mat han lagar är nog när det kommer till kritan just sushi, så dagens menys satt inte fel! Fräsch, lätt och otroligt gott! Efter maten som vi åt tillsammans med våra kära grannar Hasse och hans dotter Alice tittade vi på " så mycket bättre", har helt gått och missat detta underhållande program, älskar att sjunga och älskar att lyssna på musik så detta tv-program föll mig helt i smaken.

Oj, blev ett sent blogg inlägg, nu blir det tv:n en liten stund till sen är det
dags att lägga huvudet på kudden.

God natt mina kära blogg läsare!
Kram Julia

En liten uppdatering:
Idag Lördag ska det adventspysslas här hemma. Vi startade dagen vid 08.00, eller rättare sagt Hugo ville att vi skulle starta våran lördag då. Så nu har vi ätit en god frukost bestående av ostsmörgås, te, juice och gott kaffe. Har även hunnit med och tagit ett varmt bad, vilket kan behövas då det är nästan -10 grader utanför dörren. Nu har det blivit tid för att fixa i ordning det sista här hemma, så som påklädning och bäddning av sängar, sen så bär det av för lite för lite shopping. Måste göra lite inköp inför pysslet vi ska ha här hemma idag, så som vit färg bland annat.

På återseende för nu måste vi sätta fart här hemma !
Kramar Julia


Och så var det fredag igen...
Härligt, älskar fredagar. Alla dagar har sin charm, till och med måndagarna, men inget går upp emot en mysig fredagskväll med familjen. Slutade min arbetsdag klockan 15.00 idag sedan bar det av mot dagis för hämtning av en liten underbar kille vid namn Hugo. Hugo Valentino för att vara korrekt när det gäller förnamnen. När jag och Jaocim väntade vår son hade vi svårt för att bestämma oss för vilket namn vår lille kille skulle få. Vi hade många alternativ. Bland annat: Hugo, Loke & Felix. Jag tyckte om namnet Felix och Joacim tyckte mer om namnet Loke. Något namn vi båda tyckte väldigt mycket om var Hugo, men varför det blev Valentino är en helt annan historia. Vi bestämde långt innan ultraljudet att Joacim skulle få välja andra namn om det blev en son, och om det blev en dotter skulle jag få välja andra namn. Så namnet Valentino kommer från Valentino Rossi. Valentino Rossi är en av alla tiders främsta roadracingförare. Han är regerande världsmästare i MotoGP-klassen och mångfaldig världsmästare i motorcykelklasserna 125cc, 250cc, 500cc och MotoGP. Pappa Joacim har nämligen ett stort motorcykel intresse och har haft ett antal olika motorcyklar, allt från suzuki till kawazaki, både grus & asfalt, men sen Hugos föddes har motorcyklarna hamnat i garage. Finns inte speciellt mycket tid över för pappa Joacim att åka hoj! Nu ägnar han sig mer åt fiske, väldigt tidskrävande men inte lika farligt. Bra val tycker mamma Julia. Vem vet, kanske kommer vår lille Valentino här hemma att få upp intresset för motorsporten...

Nu till något helt annat. Senare ikväll vankas det IDOL här hemma. Har längtat hela veckan. Kan berätta att jag tidigare aldrig följt Idol, men detta år har jag sett precis varje avsnitt som har sänts på tv! Har nämligen spelat in alla avsnitten på vår dekoder. Väldigt smidigt speciellt när man har småbarn. Men innan vi kryper upp i soffan och tittar på idol ska vi Gratulera "Hugos tjej" Alice som fyller 13 år idag den 26 November.

" Vad är det för en dag?, vad är det för en dag?, är det en vanlig dag?, är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Alice födelsedag, hurra hurra hurra"

På återseende imorgon
Kramar Julia

En perfekt Torsdag. Har fått så mycket gjort idag. Blev en tripp upp stan redan vid 12-tiden, då jag slutade tidigt dagen till ära. Har strosat omkring i affärer hela eftermiddagen i min ensamhet, eller ensam och ensam, stan vimlade av shoppingsugna människor, men jag hade inget sällskap med mig för ovanlighetens skull. Riktigt skönt att få gå själv på stan då och då. Min lille kille spenderade sin eftermiddag med pappa Joacim. Har idag  inhandlat både julklappar och lite nytt till adventsljusstaken. Är nog första året som jag varit ute i god tid när det gäller julen. Åt till och med lussekatter redan i Oktober! Ute tidigt med det mesta det här året när det gäller julen helt enkelt.

Ikväll blir det myspys i vårat lilla hem. Har förberett inför 1:a Advent och inför kommande julbak. Nu ska jag ta mig ett varmt och välbehövligt långt bad.

Några bilder på Hugo när han matade änderna här om dagen !


Torsdags kramar från mig


Idag är det riktigt bitande kallt ute. Det blåser, snöar och är alldeles grått. Så denna dag har vi mer eller mindre spenderat inomhus. Hugo tog en rejäl sovmorgon, minst sagt till 10.30, så det blev ingen middagslur för min lille kille idag. Men dagen har bara sprungit iväg, vi har varit ute en stund på förmiddagen och så har vi varit inne och lek och tittat på film på eftermiddagen. Hugo har även badat en lång stund i badkaret, det behövdes efter att vi varit ute med tanken på kylan. De nyinköpta underställs tröjor kom verkligen till användning idag. Nu börjar dock dagen lida mot sitt slut, i alla fall för våran lille klimp. Imorgon står dagis på schemat och pappa hämtar. Mamma Julia hade tänkt gå en sväng på stan efter sitt jobb för shopping av julklappar bland annat.


Klickade hem boken " A piece of cake" av Leila Lindholm här om veckan. Igår kväll satt jag och bläddrade lite i denna härliga bok och blev så sugen på att baka. Så förutom allt som står ovan har vi hunnit med att bakat lite. Jättegoda kolasnittar fick det bli. Mumms !

25 Kakor
  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 ¼ vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
  • Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.
  • Dela degen och rulla ut till två längder.
  • Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.
  • Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
  • Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.


Fortsatt trevlig kväll önskar jag er
På återseende imorgon.
Kram Julia

Något som ligger mig varmt om hjärtat är fotografering. Jag älskar att fotografera och har alltid kameran med mig vart jag än ska. Sen Hugo föddes har han mer eller mindre tagit all plats framför kameran, så därför tänkte jag lägga upp lite bilder som är tagna innan Hugo föddes. Jag använder mig av Adobe Photoshop CS5 när jag ska redigera mina bilder, så tackvare mitt intresse för att fotografering har jag även fått upp ögonen för PS. Photoshop är en helt ny värld, en rolig sådan! Något jag tycker är väldigt vackert och tidlöst är svart vita bilder, har många tavlor här hemma på väggarna med just svart vita fotografier i. Älskar att pryda mitt hem med bilder och fotografier varför ska man annars egna sig åt just fotografering om bilderna bara ska hamna i ett album eller i en mapp på datorn. Härligast av allt är förstoringar! Har fyra stycken förstoringar på G som ska skickas efter och ramas in, bilder på killarna så klart och så en väldigt vacker bild på mig och min älskling som är tagen i "broders studio" för cirka ett år sedan. Nu till något helt annat.

Sommaren 2008 bestämde vi oss för att åka på en liten semester med Filip och Melvin. Jag har under mina år som barn semestrat på Gotland, sommar efter sommar och är helt förälskad i denna vackra Svenska Ö. Så självklart fick det bli en vecka på Gotland. Vi hade turen med oss trots det dåliga sommarvädret detta år att pricka in just 2008's varmaste sommar vecka. Helt underbart! Killarna älskade Gotland precis som jag gjort som barn. Vi besökte en ny strand varje dag för att killarna skulle få se så mycket som möjligt av denna härliga Ö, och så blev det självklart ett par turer in till Visby så klart. Med på resan var även min lillebror Jakob, så kortfattat tog vi en hel del bilder som jag nu ska dela med mig av.

Hälsningar Julia







Dagen startade vi klockan 08.00 idag. Hugo har hostat en hel del under natten men var pigg och glad när han vaknade så det fick bli dagis idag, inte Hugo emot. Har fått en massa gjort idag. Inköp av både julklappar, vit färg (som ska användas till att måla om lite inredning här hemma) samt kompletterat Hugos garderob. Han växer så det knakar våran lille kille, så ett gäng nya tröjor fick det bli och så en ny mössa och två stycken underställs tröjor från Polarn o. Pyret, kan komma till användning i pulkabacken senare i vinter. Efter dagis stannade jag och Hugo kvar ute en stund i vårt fina vinterväder för lite lek i parken innan det blev dags att gå in i värmen och äta lite fisk och potatis, mumms!

Nu blir det fortsatt mys för min och Hugos del, pappa Joacim ska iväg på annat håll så honom får vi klara oss utan en stund ikväll, men med lite "Monsters Inc" och ett varmt kvällsbad ska det nog gå bra.


Ha en fortsatt trevlig kväll
och på återseende
Kramar Julia

Då var det söndag kväll, sen söndag kväll. Klockan är redan långt efter 23.00 och jag är fortfarande vaken och pigg. Har tyvärr som ni kanske märkt inte blivit några uppdateringar här inne på bloggen under den gångna helgen. Vi har nämligen har ett "dataskifte" här hemma och bytt dator till en nyare, snabbare och tystare sådan! Så nu ligger hela bildmappen med 100 GB bilder på nya datorn!

Helgen här hemma har varit mysig och lugn. I fredags blev det idol som planerat, tråkigt att Andreas Weise åkte ur i fredags, han var så full av energi och hade en otrolig scen närvaro, kul att se på kort sagt. Men på fredag är det idol igen och det ska vi självklart titta på, längtar redan! Lördag den 20 November blev en lugn "innedag" då vädret utanför är väldigt blött och trist, men det är aldrig fel med sådana dagar, dom behövs dom med. Idag Söndag har jag och Filip haft lite egen tid tillsammans och åkte en sväng hem till mormor och lillebror Jakob och hälsade på. Hemma hos mormor och Jakob var även min storebrors tjej Elin med hennes lilla dotter Svea på besök så då fick det bli lite bebis mys med, aldrig fel! Kort sagt en lugn och mysig helg har vi haft. Imorgon är det Måndag och nya tag. Förhoppningsvis blir det dagis för min lille kille om inte en envis förkylning kommer i vägen. Har varit en hel del hostade och snorande här hemma i helgen men vi håller tummarna för att Hugo är frisk och kry imorgon! på återseende då.



God natt på er
Kramar Julia

Äntligen är det Fredag. Fredag & Idol står på schemat här hemma. Inplanerat var egentligen en myskväll med alla killarna, men Hugo får vänta en dag till på sina bröder då ett disco kom emellan, så imorgon kommer Hugos efterlängtade storebröder Filip och Melvin. Just nu ligger lill-prinsen och sover middag, sen middag blev det idag. Hugo har inte sovit så bra inatt, vaknat och varit lite ledsen i ögat ett par gånger. Är nog en liten förkylning på gång där tror jag. Hittills har vi hunnit med att fredags handla lite grann, dammsugit och städat på hemmaplan inför helgen och så ätit en god lunch så nu ska vi bara invänta pappa Joacim sen ska vi mysa hela kvällen lång.

Igår Torsdag kom det ett paket med posten till Hugo. Boken "Kråkes förskola - av Marie Bosson Rydell var det som låg i det stora paketet. Hugo har nämligen fått en prenumeration på alla "Kråke böckerna" för åldern 1½-3år. Är så kul att Hugo uppskattar att man läser böcker för honom, även jag tyckte mycket om böcker när jag var liten och jag hoppas att Hugo också kommer tycka om att läsa böcker. 

Nu ska jag gå och titta till min lille kille.
Hoppas ni får en fortsatt trevlig fredag.

Kramar Julia

Idag har vi bara tagit det lugnt hela dagen, eller rättare sagt jag har bara tagit det lugnt hela dagen. Mina favorit killar kom inte hem förens vid 15-tiden idag. Jag längtar så otroligt mycket efter Hugo när han är på dagis. I vanliga fall är jag på jobbet när Hugo är på dagis men det har pga mitt bäcken blivit något annorlunda här hemma en kort tid, men nästa vecka är det dags att börja jobba igen och det känns toppen! Riktigt längtar efter att få börja jobba igen. Visst kan det vara skönt att vara hemma men inte på grund av att man har ont. Hugo har fått vara på dagis trots att jag varit hemma, han älskar att vara på dagis så vi kortade ner timmarna istället.


Dagarna känns så korta på hösten och för att inte tala om vintern. Tycker knappt man hinner upp innan det blir mörkt igen, så tråkigt. Nu är det snart läggdags för våran lille kille. Vi har spenderat våran eftermiddag med att leka här hemma samt tittat på "Barnen i bullerbyn". Idag var Hugo på strålande humör när han kom hem från dagis, är så underbart när ens lille skatt kommer hem så go & glad. Nu laddar vi inför morgon dagen och FREDAG! Då kommer storebröderna hit igen, Hugo har längtat.

Som ni ser har min blogg fått lite nytt utseende. Detta får duga så länge, nu återstår det bara att börja designa en "Header" till bloggen. Kommer nog ta en stund att göra, måste först leta igenom lite album på datorn efter bilder och så ska det till lite annat med. På tal om bilder, här är några av alla fina bilder som min bror Jakob tagit på mig, tack bror, du är bäst!

Fortsatt trevlig kväll
Kram Julia

RSS 2.0